Любители на Котки - Тема 148

• 31 210
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Мъжките след 1г. каза вет. трябва да се развият хубаво.
Моят сега стана на 1г., но пък има проблем, има тромбоцитопения и ..3ти вет казва , "не не и не" сега е разгонен спря да яде, усмърдя цялата къща да ми е жив и здрав само. Ходи по врати и прозорци и мяу-бау
ей го разгонения
Скрит текст:

# 541
  • София
Ивекс, посмях се с вас. Подозирам, че ветеринарите са ви успокоили и сте си тръгнали с олекнали души и ръце. Joy

МИраж, мисля, че на първа страница на темата има описан начин за почистване и премахване на миризма от мебели.

Барби,  какво стана с Чумата? Проявила е внезапна любов?

Ян, и 4те ми деца са отгледани от бебета с котки.

Аз се прибрах преди 2ч, у нас е лудница. Котки тичат, играят, децата ги гонят. Доби ни посрещна с облекчение, както предполагах- търси си ласките от мен. Рижко и Лумпи са станали страшен тандем- започнали са и двамата дружно да просят храна, спят заедно, търчат, играят.

# 542
И на мен ми казаха да направи година, тогава да мисля за кастрация. За мъжки котарак става дума.

Това е спящия Чочо. Защо седнал - не знам.
Скрит текст:

Мога да се похваля, че вече почти се е "оперушинил". По голите участъци има нова козинка.

# 543
Мамина буба той. Heart
Лично съм изпробвала метода от първа страница и действа, само че се действа веднага.

# 544
  • Сф
Не се бях сетила да видя на 1ва страница, ей сега ще видя.
Белята я видяхме не веднага, а вече мина седмица, така че не знам дали ще стане

# 545
Може да опитате и със спрей за отмирисване, аз дотам не стигнах, мнение не мога да дам, Ноеми мисля беше писала за спрей, ако не ме лъже паметта.

# 546
  • София
Сега видях на брадичката на дребната някакви лющещи се черни точки. Заприличаха ми на бълхи първо. Отдолу остава като леко разранена кожа, все едно корички падат. Това преди ден-два не съм го забелязвала. Гледах снимки и е имала бледорозово петно под долната устна точно. Не е одрано. Идеи какво може да е? Утре ще снимам.

# 547
Като те чета на котешко акне прилича.

# 548
  • София
az i toi, макар в Америка да ги кастрират още като бебета, много от ветеринарите препоръчват да се изчака да се развие напълно и едва тогава да се кастрира. От опит обаче знам, че започне ли да маркира, нормален човек трудно може да изтърпи миризмата. Освен това от 1-2 седмици маркиране не се създава навик, но ако дълго време маркира, може никога да не престане, макар и кастриран. Затова аз изчаквам да започне да маркира и записвам час за ветеринар. Wink Обикновено става на около 8-9 месеца, но има котета, които могат да съзреят и след навършване на 1 година.

Simantro, и на мен ми прилича на котешко акне. За Богдана ни бяха дали шишенце с разреден хибискръб, за да я мажем под брадичката, но тя не го понесе. Може би ѝ щипе, особено като се мие. Все пак това е нещо като шампоан и хич не е приятен за "ядене". Simple Smile Чела съм, че е добре да се дават имуностимуланти и така организмът се справял сам. Все се каня да купя и да пробвам, но така и не съм го направила. Sad

Miraj*, в такива случаи слагай повече тоалетни. И най-обикновен леген върши работа. Или по-здрав кашон, който ще изхвърлиш после. Дано рецептата от първа страница помогне да се отървеш от миризмата!

# 549
  • София
И аз си помислих и имам спомен, че съм чела тук за котешко акне, ама не ми е било до главата и не съм запомнила. Утре ще питам вет дали и какво да правим. Излязло е след обезпаразитяването. Не знам дали има връзка. Тя бебката и доста антибиотик погълна - вече повече от две седмици.

# 550
  • София
Може би е от антибиотика. Обезпаразитяването също е натоварващо организма. Възможно е и сама да се справи, когато заякне.

# 551
  • София
Аз пак с въпрос. Какви тоалетни ползвате. (не постелки).
Ние до сга бяхме с направена от мм открита, но понеже тоалетната му е в стаята ,нямам възможност да я сложа в банята или антрето, поръчах от  ЗооПлюс  тази
Скрит текст:
.
Дали е добре? Мисля, че ще му е достатъчно голяма,че той обича да се върти като пумпъл преди да върши нуждата.
Дано свикне само бързо да влиза в нея.

Точно такава имаме на вид, не знам размер кой е, много съм доволна.

Ние късно осиновихме нашето коте поради куп причини, но имам много приятелки, които са изкарали бременност и отглеждат децата си, с кучета и котки у дома. С малко внимание всичко ще е наред.

az i toi, ние искаме да кастрираме, казаха около годината (момче е), но котето има проблеми с черния дроб и засега лекуваме. Все още не маркира, дано удържим фронта.

# 552
  • София
Да покажа двамата бутикови, които в момента търчат като бесни, а кака им ги гледа с пренебрежение:

# 553
На Съни й се появява акне (или каквото там е това черното по брадата), когато храната им свърши и взема някаква за временно хапване със зърнени култури.
Близо месец бяха на Роял Канин, защото нямахме възможност да отделим 130лв за Феринга и малката веднага почерня ... От 10 дни си е на нейната храна и вече почти се изчисти.
Сиси пък става цялата на рани всеки път, когато минем на храна със зърно. Цялото тяло е на ранички с корички и се оправя за броени дни след като пак прояде 'нормални гранули'.

# 554
  • София
Благодаря ви за мненията! И храната ѝ е със зърно. Като си я взехме, лекарят препоръча Royal Canin Gastrointestinal заради коронавируса. Полека давам и други - Cosma и Schesir понякога. Ще ѝ взема повече консервички. Няма признаци да не ѝ понася смяната на храната, така че явно трябва да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт