Любители на Котки - Тема 148

• 31 227
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Някой от темата ми поръча тази тоалетна:

Направо се родих.
Изхвърля се направо в тоалетната, почти не се разнася, даже има свеж аромат.
Преди това ползвах бетонит и едни като дървесни трици.

Това е рип офф на weelitter, при това на същата цена Simple Smile
Ползвам я, ако няма оригиналната, справя се прилично.

# 496
чака си масажа сутрин, че много работа я чака, брои птичките на терасата

# 497
  • София
Добро утро, мили дами,

Правя включване в темата (за жалост е така рядко), защото вчера водих моето коте на реваксинация (на 4 месеца е) и малко след като се прибрахме целия следобед, цялата вечер и днес сутринта той е съвсем различно коте??!?.... Не идва като го викам, не ми дава да го галя и целувам по главата, както е научен, дааажее си обръща главата на другата страна; също така страни от сестра си, с която винаги се боричкат и играят; тази сутрин не искаше да яде!. И когато се опитам да го гушна започва да плаче жално сякаш нещо го боли и веднага бяга. И не е весел, просто седи, гледа отвеяно и не отговаря на нищо познато и на нищо, на което е свикнал като ласка или играчка, или рутина.
Не знам, дами, ако сте се сблъсквали с нещо подобно, моля споделете... Дали не е някаква странична реакция от ваксината? Докторът му си е същият, който от малко бебе се занимава с него (същият, който го спаси, когато имаше страшният вирус още на месец, два). А да е поведенчески проблем - защото съм го сложила в котешката чанта и той е плакал, буйствал, защото не иска да е там... и толкова време да продължава това му поведение... не знам. Наистина съм се притеснила, защото е коренна промяна в отношението и поведението му.  Disappointed

# 498
Вероятно е страничен ефект, но за всеки случай може да звъннеш на вета.

За ЗооПлюс - последно пратката ми дойде за 6 дни като броя и уикенда (поръчах я в петък и дойде в четвъртък), но това си е бързо. По принцип доставките при мен стават за около 9-10дни.

# 499
  • Някъде там
Аз пак с въпрос. Какви тоалетни ползвате. (не постелки).
Ние до сга бяхме с направена от мм открита, но понеже тоалетната му е в стаята ,нямам възможност да я сложа в банята или антрето, поръчах от  ЗооПлюс  тази
Скрит текст:
.
Дали е добре? Мисля, че ще му е достатъчно голяма,че той обича да се върти като пумпъл преди да върши нуждата.
Дано свикне само бързо да влиза в нея.

# 500
  • София
Пипи е с растройство. Незнам възможно ли е да е от хапчето против паразити три дни след него... Не мога и да видя какво  точо се случва, дали случайно все пак вече не ги изхвърля. камъчетата на тоалетната са бели и тениите и те бели... Вчера говорих с лекарката , която идаде лекарството, каза, че второ няма да давам щом не съм видяла според нея острици да излизат. Баща ми заведе сестричката на Пипи в провинциоята при ветеринар, та се чух с него за да уточним на нея какво и е давано и какво е на Пипи. Той бе категоричен , че това, което описвам е котешка тения и каза, че поне още два пъти трябва да дам противопаразитното. Дори ми описа как се движи тенията и беше точно това, което видях. Каза, че се хваща от заразена бълха. И котката и човек от това я хващат. Пък тази ветеринарка тук ми казваше, че тениите са невидими за човешкото око...Како и да е ..дано мине и коремчето сега. Днес ще е само на суха храна. Приятелка ми каза да и дам човешки пробиотик, но аз се притеснявам ..мисля да я оставя сама да видим как ще се справи.
Но иначе е голяма забава. Иска да излиза навън. Клетката е отворена в коридора. Като види някой да излиза- влиза в клетката. Като излезе тя застава на вратата и плаче. Като се прибере чува отключването, заема поза в готовност да се шмугне и да се гоним по стълбите.
Установихме , че много обича да гледа нешънъл географик . Вчера с инетерес гледа едни леопарди цяло предаване.Smile

# 501
Усмивчице, според мен е някаква реакция от ваксината. Може инжекцията да е засегнала нерв и да го боли. Бих се обадила непременно на ветеринар.

# 502
  • София
Аз пак с въпрос. Какви тоалетни ползвате. (не постелки).
Ние до сга бяхме с направена от мм открита, но понеже тоалетната му е в стаята ,нямам възможност да я сложа в банята или антрето, поръчах от  ЗооПлюс  тази
Скрит текст:
.
Дали е добре? Мисля, че ще му е достатъчно голяма,че той обича да се върти като пумпъл преди да върши нуждата.
Дано свикне само бързо да влиза в нея.

Нашата е доста подобна, бързо свикна с нея.

# 503
Моля за съвети  хората, които са гледали котка и бебе заедно.
Бременна съм и още отсега близките ми настояват да махна котката. Изследвах токсоплазмоза и няма.
Но всички са на мнение, че е опасно за бебето, имало косми, бактерии, урината и тн и тн... Аз не съм запозната с рисковете, така че моля кажете ми как да процедирам.
Мен ме тревожи, че е много любопитно животно и всичко трябва да пипа, подуши и закача, и да не вземе да закача бебето като спи, да го одраска и тн.. Как ще спим всички заедно, котката спи в краката ни, не знам дали няма да мяука ако я затварям в друга стая.. И въобще всякакви такива неща се питам. Ще съм благодарна да кажете как живяхте всички в комплект!

# 504
Моля за съвети  хората, които са гледали котка и бебе заедно.
Бременна съм и още отсега близките ми настояват да махна котката. Изследвах токсоплазмоза и няма.
Но всички са на мнение, че е опасно за бебето, имало косми, бактерии, урината и тн и тн... Аз не съм запозната с рисковете, така че моля кажете ми как да процедирам.
Мен ме тревожи, че е много любопитно животно и всичко трябва да пипа, подуши и закача, и да не вземе да закача бебето като спи, да го одраска и тн.. Как ще спим всички заедно, котката спи в краката ни, не знам дали няма да мяука ако я затварям в друга стая.. И въобще всякакви такива неща се питам. Ще съм благодарна да кажете как живяхте всички в комплект!
Няма проблеми, виж постовете на Ducet0, тя е с бебе и котарак, сега вече има и второ малко коте и не е имала никакви проблеми.
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=605987;sa=showPosts

# 505
  • София
daviz, няма как от снимката да се разбере дали си взела точния размер. Като модел е добре, но се различават по размери. Например тоалетната, която е още от времето на предишното ми коте, се ползва без проблем от всички, освен от Рижко, който тежи 6.5 кг. За да я използва, застава полулегнал с врата върху гърба си и глава оставена навън. hahaha Хубаво, че ми е резервна и я пускам в употреба само докато накисна, измия и подсуша основната тоалетна или  като допълнителна, когато са сами за по-дълго време. А твоето коте върви много едро и едва ли ще му става всяка тоалетна.

Иначе се ужасих от таблицата, която публикувахте. Преслава е на 4,5-5 месеца, а тежи около 1,5 кг. Joy  Явно е извън всякакви норми. Joy

Джери, при проблем са ми предписвали бебешки капки пробиотик, но честно казано, си ги спестих. Оправи се и без тях. Но все пак да знаеш, че може да даваш. Дано се оправи бързо!

Yan25, няма никаква опасност за бебето и за теб, освен ако от ревност котето не промени поведението си. Но това ще разбереш след като доведеш човечето вкъщи. Няма как да знаеш преди това. И обикновено поведенческите проблеми се появяват при големи ограничения. Например ако спрете да я пускате в стаята, където е свикнала да спи или спрете да ѝ обръщате внимание. В началото се стряскат от новата "придобивка" и често сами избягват контакта с бебето. Все пак трябва да си подготвена, че бебешките кошарка, количка, легло са най-подходящи за спане на котка Joy, че трябва по-често да чистиш, заради космите по килима и т.н. Единствената опасност за бременните жени е токсоплазмозата и ти вече си се изследвала. Нека друг да чисти тоалетната и няма да имаш проблеми. Дори мъркащото ти приятелче ще те успокоява в по-трудни моменти.  Можеш да погледнеш публикациите на Ducet0 и да се порадваш на тандема бебе-коте. Heart

Ивекс, с глас се смях на "подвизите" ви!  Joy Joy Joy

# 506
  • Някъде там
Таня благодаря за инфото. ♥️
Ако не сме улучили ще видим какво ще измислим.
Има една влогърка, Маги Сан се казва.
Тя показваше как са сближили нейното коте с бебето. Може да и погледнеш клиповете, Yan25

# 507
Пълни глупости, щом теста е отрицателен е добре, приятели се разделиха с тяхната за 7 месеца, само се роди детето и през глава тичаха да си я приберат.
Не чисти тоалетната, аз само това не правех, моя тест също беше отрицателен, за сметка на това го убивах от гушкане и мачкане, като позволеше де. То котката я е страх от бебето, нужно е време да свикнат.
Маги много я харесвам, следя я, много адекватни са видеата й относно Прасчо и Дивна.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 13:40 от Ивекс

# 508
На Ади съм му махнала вратичката на тоалетната и му стърчи главата като я ползва, защото в открита не ще. Много е смешен Grinning

# 509
Ами в лабораторията тогава ми казаха, че не работят антитела и пуснах само за действаща токсоплазмоза в момента на изследване. После видях, че тая ме е подвела и си го изследват. Та сега не знам да пусна ли и дали съм го изкарала?
По принцип живея от малка с дворни котки, които баба и дядо пускаха да спят вътре, ядяха с нас и тн и според мен съм я изкарала отдавна тая токсоплазмоза. Въобще котките бяха на пиадестал, та оттогава е и моята любов към тях. Имахме по 10 - 15 котани. Но сега вътрешната си е от 1г с нас и само вкъщи стои.

Общи условия

Активация на акаунт