Любители на Котки - Тема 148

• 31 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Нямам дете, но смятам че никой извън семейството (мен и мъжът ми) не може да се меси и да лее акъл как да си гледаме детето и дали то да расте с животни.
Ако човек спазва елементарна хигиена няма да има проблем.
Още един глас за Маги и Прасчо! Изключително адекватно беше поведението и начинът, по който запознаха Дивна и кот ❤️

Целувка Kissing Heart

Да си поиграем?

# 511
Оле, душица, моя къв дзвер е ще иска да го яде. Joy

# 512
Със Съни нямат проблем охлювците ама майка й, Сиси, за малко да гризне единия и вече ги гледа само през преграда Joy
(Снимка с много зуум, сори за качеството)

# 513
  • София
Yan25, консултирай се с ветеринари, за да се убедиш, че не е страшно Simple Smile
Има си правила, трябва надзор, но съвсем спокойно си живеят много хора, без да си хвърлят котката. Моя приятелка има син на годинка. С две котки са, откакто се е родил.

Скоро случайно попаднах на обява в olx за тригодишна домашна котка. Подаряват, защото щели да имат бебе! Скъса ми се сърцето. Едва ли някой ще вземе голяма котка, щом се предлагат малки. Пълно е сега. Горкото животно няма да се справи на улицата и шанс е само близки хора да го вземат. На мен това ми звучи като да си хвърлиш детето. Който толкова се страхува, поне да осигури нови и читави стопани.

Щерката направи колажче на Кайли:

# 514
Yan, да се включа и аз 😁
Точно вчера ме питаха “ама как така имаш две котки и деца?! 😳😳“
Марсел е огромен пухкав космарлак и ме беше страх в началото , че може да задуши бебето понеже постоянно лягаше до него. Еми по-внимателно същество едва ли има от него. Ако бебето плаче , Марсел пристига да види какво се случва 😁 Отначало наистина котарака избягваше бебето и му беше странно какво е това, но после станаха най-големите приятели. Да,има косми, но това се чисти. Бебето също ще цапа. Свикват заедно, детето разбира как да се държи с животното и не го тормози. За мен е много важно децата да растат с животни и да се учат да ги уважават и обичат.

Скоро ни идва гостенче на възрастта на Голо бутче. Нямат домашен Любимец, за да не съсипе апартамента или да не цапа. Еми то детето не знае как да се радва на котките. Хвана ги през корема и двете и ги стискаше зверски. Едва отскубнах Марсел от детето. Дорева ми се. После тормози Драко.. а то милото след ваксина беше и едва гледаше 😩😩 Еми не знам скоро дали пак ще го поканим..

# 515
Наистина децата се учат на отговорност, при това за чужд живот, така и характер се възпитава.
Не ми се е случвало с дете, но покрай нас почти всички ги 'обзаведохме', даже коткомразците уж, дето сега не дават и дума да се каже срещу четириногото. Joy
Аз с една вече бивша колежка имах драми и спрях да я каня у дома, ще ми обижда тя котката, ходел по дивана, по пода, ми да лети ли, ай сиктир.

# 516
  • София
Симантро, отвратително е наистина, но пък недей отписва тригодишната котка - ние например (разбирай аз) искахме точно голяма котка, а не бебе, да е с изграден характер и навици, да са отминали детинските щуротии... Simple Smile Дано се намерят свестни хора и за това коте!!

Със сигурност е възможно съвместно бебе и котка, има толкова много случаи. Малко повишено внимание в началото, докато се изгради рутина, то така или иначе стресът с новороденото си го има... Simple Smile

Ивекс, че като препариран ли да седи според нея?!

# 517
  • на брега на морето
Зизу, тези огромни охлюви хищни ли са?

# 518
  • Варна
Не, много са добрички Simple Smile Ахатини. Аз се бях навила по едно време да гледам, но колкото и да са лесни и те си искат грижите и вниманието. Сега чат-пат си отглеждаме по някой нашенски и после го пускаме на някоя поляна.

# 519
  • на брега на морето
Симантро, как са котаците след обезпаразитяването?

Не, много са добрички Simple Smile Ахатини. Аз се бях навила по едно време да гледам, но колкото и да са лесни и те си искат грижите и вниманието. Сега чат-пат си отглеждаме по някой нашенски и после го пускаме на някоя поляна.
Рафаела не, но Нала ще го опита. Simple Smile

# 520
Ивекс, те много хора си мислят, че животните са като плюшените играчки . Ей тъй за красота само ги имаме и като ни омръзнат ще ги наврем в някой шкаф или изхвърлим.

Скрит текст:
Майка ми оня ден вижда Драко на камерата. “Ау , много е хубав. Ма ще му е по-добре навън да живее”. Викам майко, как навън, малък е , ще го бият, ще го блъснат, ще умре.. - “Еми, да, те котките така си живеят. Дайте го на село на някой да си го осинови и да си го обича.” Е викам нали ние го осиновихме и го обичаме 😳😳😳 направо ме изуми тая жена!

# 521
Здравейте. Иска ми се да се присъединя към вашата хубава група! 🤗 Това е нашият палавник Деймън. На 4 месеца е, взехме го когато беше на 2. Много е хитър и си дойде с името (дяволче от класа) 😂. От както е вкъщи  всички сме щастливи!

# 522
Добре дошли!
Много сладка душица. Heart

# 523
Котьо, тревопасни добродушковци са Simple Smile
Аз исках един ама ме натириха с 4 бройки.
Още са мънички - на 2,5м са и този е най-голям за сега (цели 9см черупка) Joy
Много лесно се гледат, поне за сега Simple Smile
А ей го Охлю като бебе на няколко часа Simple Smile

# 524
Добре дошъл на Дейман. Много е миличък.

Yan25, недей да слушаш глупостите на хората извън семейството ти. Бебе и коте се гледат без никакъв проблем. Моето дете след като го изписаха от болницата и го сложихме в креватчето, се обзаведе веднага с една котка на главата, една на коремчето и две в краката. Те бяха неговите пазители. Имахме и куче дори. Никога не сме имали здравословни проблеми причинени от животните. Сега е голям и ужасно много обича животните, състрадателен е и много помага. Животните са много добри учители.

Общи условия

Активация на акаунт