Любители на Котки - Тема 148

• 31 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Ако не се намери кой да го прибере, грях или не ще се наложи да го приспим. Гадно е

# 166
Vessy_Ivanova, как само за седмица сте успели да ги сближите? Ние с предишното бебе мина месец и нищо не направихме. Много ме беше страх Майки да не нахапе малкото.

Това ми е май 2-я пост за сигурно 10 години само четене, така че, ако омотам нещо.... Сори.
Ами, нямаха голям избор. 1-я ден Роши съскаше, само ако си пипал новото коте и го доближиш. Та си миех ръцете след всяко пипане. Малкото коте много мяукаше само в клетка и ги събрах. Не знам, ветеринарят също е изненадан от реакцията на Роши. Под сближаване имам предвид, че Роши подхождаше подозрително, малко по-близо, душене под опашката и сега 2 месеца по-късно се и боричкат. Стресът при Роши мисля, че беше точно седмица, да не се стряска, да не избягва дребното.Сигурно е до характер. Просто Роши е супер страхливо и много добричко животинче, не отстоява територия, купички или нещо такова. Дребното му окупира всички места за спане. Grin Ако има значение: Роши е на 1,5 години, женско, малкото и то е женско.
А, снимката на Роши, ми напомня един пост във Фейсбук: Моля, четете докрай инструкциите, когато сглобявате котка! Satisfied

# 167
Горкото животно, пак ви казвам обърнете се към организация, на мен лично са помагали, как ще го приспите, чисто убийство е това.

# 168
Ами напишете няколко организации, ще пробвам. Аз досега не съм се  възползвала от такива услуги. Само осиновявам.

# 169
  • София
Ивекс, Ушатото е като нарисуван. Много е интересен и изобщо не е грозен.

iveto_11, ние не се числим към цивилизованите държави, ако се съди по отношението на хората към животните, за съжаление. Безхаберие, брутална жестокост и пълна неосведомест са масово срещани Sad Вчера по пътя към ветеринаря видяхме сгазено коте, мъничко. Тъжно... Два пъти в годината се размножават бездомни. Като прибавиш нежеланото изхвърлено поколение на доста домашни котки, дето раждат за здраве или не са кастрирани, защото било против природата или защото било скъпо и... Уффф! И балъците като нас прибират и не смогват. Новото бебе не знам какво да го правим. Сладко, мило, ама разход на време и пари, които не всеки има.

𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, породисто е котето или поне привидно. За такива по-често има желаещи.

За разлика от Роши Майки си пази територията и напада. Преди малко извадих една негова въдичка, за да разиграя малкото. Забеляза и се втурна след мен. Върнах се да поиграем, после тайно откраднах друга Simple Smile Бебето няма никакви ловни инстинкти. Само подуши. За сметка на това се чуди в чии ръце да се сгуши и може с часове да седи и да мърка.

Ето го настанен в голям апартамент Simple Smile

# 170
Във Фейсбук има организации, хора, които безвъзмездно помагат на животни в беда, свържете се с 4 лапи, Анимал Хоуп или проверете в Гугъл за организации във вашия град. Не знам за кой град стана въпрос, или съм пропуснала.
И аз не се бях сблъсквала, потърсете и ще намерите.

# 171
За Бога, не убивайте животното. Що за хора сте, ако вие останете сама и възрастна и имате нужда някой да се грижи за вас, но децата ви решат, че не могат да се грижат за вас и няма място в старчески дом, какво ще стане с вас, ако някой реши да ви евтанизира, ей така, защото сте стара и ненужна, па макар и здрава. Боже, що за помисли. Как ще убиеш живо и здраво животно. Това е голям грях. Голям.

# 172
Здравейте, дами! Съжалявам, че така се натрапвам в хубавата ви тема. Аз ви чета от балкона, нямам коте и за това не се включвам. Още преживявам загуба от едно прекрасно коте, което имах. В близкото бъдеще едва ли ще имам ново другарче.
С удоволствие ви чета.
Включвам се заради mamafoli. Моля Ви намерете дом на това коте, има фб, има Гугъл. Все ще намерите стопанин. От няколко часа се колебая дали да пиша, но ми стана много тъжно как говорите за това здраво коте. Вие използвате израза "хвърлила съм го в един апартамент". Ужасно звучи това, а да не говорим, че мислите да го приспивате . Стискам палци на това коте и дано намери своите стопани, които ще се грижат за него.
Извинете, че се включвам така от нищото.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 18:01 от Анонимен

# 173
Просто всеки си мисли, че като влезе тук и ще си реши проблема, два пъти се пише за приспиване, съжалявам на мен много ми говори това, приключвам и се моля ветеринаря да има сърце, ясно е какво ще стане.
Животното е живо същество, от плът и кръв, не вещ от която да се отървеш, за съжаление много не са еволюирали, за да осъзнаят това.

# 174
Никой няма право да решава как да приключи животът на едно животно или човек!  Има един друг, който ги решава. Единствено бих разбрала да се приспи едно животно в следствие на тежки здравословни проблеми. Но случаят не е такъв.

# 175
Аз да кажа за клепоухчо. Намира се в София. Старият му стопанин го е изоставил, защото е под наем и се е изнесъл в нова квартира. Сега е при хора, които не искат да го гледат, защото не обичат котки. Там е защото внучката им им го е занесла. Държат го затворен в тъмна стая. Много е кротък и не е кастриран.

# 176
Егати, нещастник, баш като вещ...
Ще си намери стопани, за породисто се бият, другите никой не ги иска..
Желая късмет на котенцето, дано попадне при Хора.

# 177
  • България моята родина
Аз питах за клепоухчо,но ми е далеч и нямам с какво да го взема от София.Щях да го закарам на майка ми да се грижи за него.
Не разбрах в темата за две котета ли се търси дом или за едно,но дано и за двете се намери добър човек.
Аз съм на квартира и единия господин ни стига.Искам да му взема другарче,но сега няма как.Надявам се при намирането на собствена къща да мога да помагам на котета в нужда.Ето го и господарят Гарфийлд.

# 178
𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, написах Ви по-подробно съобщение за котето.
mamafoli, надявам се и за котето при Вас да се намери подходящ собственик. Аз се притеснявам да взема него, тъй като е на доста годинки, а става въпрос за Кюстендил, което е много далеч от Варна и за къща с двор, където, колкото и да се опитваме да опазим котките вътре, в един момент искат да излизат и навън, а не мисля, че си заслужава да преживява такъв стрес на тази възраст. Ще стискам палци и аз да си намери подходящ дом.

# 179
  • Бургас
Абе какъв човек трябва да си,за да си зарежеш домашния любимец!!!Бил се преместил в друга квартира...пълни глупости.А за какво изобщо си го взел?Да се фука,че има фешън порода ли,к'во??Много ме е яд на такива,много!Хората тука се чудят как да помогнат на някоя нещастна душичка,маса средства дават,за да спечлят още някой ден надежда за болните си животнки,а на такива като този  не им мигва окото да изхвърлят животинчето си при първата трудност или понеже се е превърнало в тежест. Angry

Общи условия

Активация на акаунт