Любители на Котки - Тема 148

• 31 296
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
това ми попадна сега и е много вярно, доста от тукашните мами ще го потвърдят

# 181
  • София
Леле, хора, Томи колко е пораснал за 2 месеца:

Днес:

И пак си ми е бебе Heart

# 182
20 годишната котка е от Варна.
МамаФоли, пишете в темата на град Варна във
форума.

Породистия британец от кой град е?

Как ще убиеш животинче щото няма кой да го гледа? А и тя е стара, не й остава много. На тия години само ще спи. А и тоя стопанин, гледал я е 20 години и ще я изхвърли като ненужна вещ. Здрава ли е или не?

И да има варненки в темата те вече имат котета.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 23:47 от Зуки Су

# 183
Хората сме станали ... нямам думи.

Дано се намери дом за 20 годишното животинче.

# 184
  • София, Лагера
Не мога да ви изчета, на гости съм в Гулянци на приятели. Тук има котка с 2 малки, плюс още едно мъничко, подхвърлено в двора... леле как мърка!! Само като го погледнеш! Вчера в двора вилняха 8 деца, а то не се уплаши и постоянно се гушкаше в някое от тях.
Да не казвам какви мисли ми минават...
Като се прибера в София ще чета!

# 185
Скрит текст:
това ми попадна сега и е много вярно, доста от тукашните мами ще го потвърдят
Това много ми хареса. Чувствам се привилегирована, защото ме избра едно мъничко същество, с много силна вяра към мен.

miamim, Наистина е пораснал много. Сладурчо! Heart

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 12:25 от Mama_Nana

# 186
Ушатото повърна, притеснена съм, цял ден ще е сам, дано е моментно неразположение или лакомия. Confused

# 187
miamim,страхотен дечко Heart

# 188
  • София
Ноеми, сериозно? Мислиш за трето? Stuck Out Tongue

Ивекс, вероятно нищо притеснително. Случва се. Майки сутринта беше повърнал за първи път топка косми. После закусва и обядва. Екстра е. Ето го пак в смешна поза:

# 189
Това е, че не бяха косми, наблюдавам го, всичко е обичайно.

# 190
  • на брега на морето
Ушатото повърна, притеснена съм, цял ден ще е сам, дано е моментно неразположение или лакомия. Confused
Спокойно, може и да е от горещините, може да е от бързо ядене.

# 191
  • София
Именно. При Майки за първи път причината беше различна от преяждане Simple Smile Не се случва често, де.

И да ви питам за количествата храна, когато основната храна са консерви. По кутийките пише 200г. Толкова давам. Обаче си говорихме с ветеринаря за малкото и стана въпрос. Според него било много. И само консерви водели до бъбречни проблеми. Котакът е 4,3 кг.

Имала съм котки, живели доста и хранени само с месо. С резерви съм към гранулите, в които мазнините са около 20% (Пуризон).

И се замислям за по-евтини видове, ако и малкото остане при нас. За момента месечно разходът ми е около 65-70 лв. с тоалетната. Пазарувам от Зооплюс. Консервите са Феринга, Косма, Карни и квадратните Анимонда. Малкото количество гранули са Пуризон, Феринга и Аплаус. Консервите са 400г максимум. Гранулите са малки пакетчета, понеже ползвам дълго. Големите консерви стават за повече котки, но не мисля, че е добре няколко дни да престояват в хладилника. Не ми се занимава с прехвърляне по стъклени буркани. Всякакви съвети приемам, макар че имам спомен за предишни обсъждания.

# 192
  • на брега на морето
Това е, че не бяха косми, наблюдавам го, всичко е обичайно.
Обичайно ще е, естествено. Има моменти, в които Рафаела повръща цели зрънца, пуста лакомия и тогава не й давам нищо до вечерта.

# 193
  • София
И Боги повърна вчера. На пръв поглед беше бистро и нямаше косми. Но като го обърсах със салфетка, се видяха и космите. Wink

Все се каня да пиша и все забравям. По повод на повръщането на Рижко. Случва се на 1-2 седмици. Докторката каза, че за нормално се счита до 1 път в месеца. Препоръча за космите да давам малцова паста, но не и трева. Специално подчерта за тревата, защото дразнела и ги карала да повръщат повече. Не че не го знаех от собствени наблюдения, но е друго като ти го каже по-компетентен човек. Wink

Simantro, 400 гр. консерва е добра като количество за 2 котки. За малкото може да е много 200 гр, но пък расте и изразходва много енергия в игрите си. Преслава яде наравно с останалите, а е само кожа и кости. Simple Smile Стига да не е най-голямата жега, каквато е в момента, храната не се разваля за половин ден извън хладилник. Имам капачета, които я затварят плътно и се запазва добре на стайна температура. В буркани пресипвам само суха храна. Цената на чувал от 5-6 кг е значително по-ниска от малките опаковки. Но пък суха храна купувам най-много 2 пъти в годината и не ми е проблем да отделя малко време за прехвърляне.

За съжаление няма как да осигурявам храните, които дискутирате. Твърде скъпи са ми и не мога да си ги позволя. Но Мъро и Мацо хранех с евтини консерви, пък си поживяха прилично. Като изключим запушването от суха храна в младите им години (след това спрях напълно гранулите), повече не са имали проблем с кристали и песъчинки в урината, а бъбреците до последно бяха добре.

# 194
  • София
И аз това съм чела за сухата храна, особено за мъжките котаци.
На първо време малкото ще яде Junior.
Споделяй какво даваш, защото точно сега определено ще свия бюджета.
Не знам дали би било по-евтино да варя някакво месо със зеленчуци веднъж седмично и да разпределям. Хем искам да е прилична храната, хем при намалена заплата и частни уроци на щерката, особено с две котки, няма как да е това храненето, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт