Любители на Котки - Тема 148

• 31 253
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Леле,какви големи лапички има този малък лъвчо Heart Eyes

# 301
  • София, Лагера
Добре дошли на Шаги, Чара и Пухчо! Ех, как хубаво се умеличава котешкото ни семейство!
Пухчо някаква порода ли е, или просто е много пухект?

Относто приучаването на драскалка, аз с Джинги също ходих и драсках както с нейните лапички, така и с моите нокти. И когато тя започнеше да драска, много много нежно я хвалех! И се научи. Мюсла... е тако малко детенце. Всичко учи от кака си. Като започне Джинги да драска, и тя по нея.

Джинги си мърда опашката... знаете ли как? Ляга нарочно с дупе към малкото и започва да движи опашка. А то се мята да я лови! Наблюдавам я от няколко дни, мислех, че е случайност, но това се повтаря и според мен е съвсем преднамерено.

Лято, и моите маци спят при мен. Когато не ги пусна, седят пред вратата и мячат. Според мен Мади търси близост, не манджа.

Duce, откъде бяга Драко? През врата, прозорец, как се измъква?

noragami, как се развива динамиката между Бени и Ади?

И какво стана с възрастното коте и клепоухото, намериха ли дом?

# 302
daviz, Чара е 1,5 кг. на нейната неустановена около 3-месечна възраст, но все пак не може всички котки да са еднакво тегло. Вчера пред блока при мен дойде едно улично коте, което на ръст и тегло ми се видя като нещо средно между Годзила и бронтозавър, мисля, че главата му беше колкото половината тяло на Чара, ама пък един любопитен и гальовен...

Абе, момичета, възможно ли е Чара да е прегризала кабелите на зарядните? Откакто е вкъщи три зарядни за телефон отказаха да работят, а не е като да не изпитва интерес към кабели... Как се справяме с този проблем?

# 303
  • София
Новите попълнения са страхотни Heart Eyes

# 304
Честит рожден ден на патерици, Джасте, Балкай! Бъдете здрави вие и всички покрай вас! Hug
Добре дошли на новите попълнения, големи сладури. Все едно вчера взех Макс и имай същите въпроси като вас. Всичко ще се нареди, ще научите навиците на малките гадинки. Два месеца в търсачката на телефона ми имаше само "why kitten еди-какво-си". Joy Отнема си време да им разгадаеш всички особености, дори да си гледал друга котка, те са супер различни една от друга. Макс също цокаше, но не меси. Хапва суха храна сутрин и мокра вечер. За съжаление драска дивана, защото не го научих от малък на драскалка..

# 305
  • Някъде там
Много ви благодаря за милите думи.
Аз определено се чувствам като новобранец, а цял живот гледам дворни котки.
За първи път обаче е изцяло в къщи.
Казаха ми че бащата е персиец на нашия "ДундьоДебелачков", може за това да е толкова едър и толкова скоростно израстна. Аз съм снимала всяка седмица снимка и растеше скоростно.
Малко благодарност от тази сутрин за хуабвите думи.

# 306
  • София
Скрит текст:
И на мен така ми се струва момичета, но така ни казаха, че са родени на 20 май. Може и да са ни излъгали, но защо идея нямам?! Котките се гледаха в апартамент, едва ли не са знаели кога са се родили.
Като го взехме беше малко по едър от другите бебета.
Ето го като го взехме
От кога е тази снимка? На нея бебешока изглежда на два-три месеца, а сега не само е огромен, но не изглежда като бебе.
Една причина да излъжат за рождената дата - повечето хора искат бебета котета, като пораснат, не ги искат.
Но това няма значение. Важното е, че котачето си е намерило дом и обичащи го хора.
На 24 юни спасихме нашата Преслава. Докторът каза, че е на около 2,5 месеца, а очите бяха започнали да се променят. Ето снимка от 4 юни (около 3 месеца):
Скрит текст:

A Шаги по същото време е с небесно сини очи, които още не са започнали да се променят. Според мен на снимката е твърдо под 2 месеца. Може заради рунтавата козина да изглежда по-големичък.

Реве ми се. Като си спомня колко време Стейси не можеше да се справи с бубите лошо ми става.
Недей да се панираш предварително! При Стейси имаше някакъв по-специфичен проблем. От една страна бълхите бяха резистентни към основната съставка на Фронтлайн и тя много късно се усети, че и другите препарати бяха със същата съставка, а според мен имаше и някакъв близък източник на бълхи, откъдето идваха. Не пречи да са имали в мазето или при някой съсед, който не си обезпаразитява кучето и бълхите да са идвали пак. Накапи ги с хубав препарат, напръскай малко и местата, където най-често се крият и лежат и ще видиш, че ще се изчистят за нула време.  Бълхите на Преслава изчезнаха още с накапването в клиниката. После за всеки случай обезпаразитих всички, но със сигурност не съм видяла бълхи. Много важно е да не се къпят няколко дни преди и след накапването. Според листовките по 2-3 дни, но за Преслава ни казаха да не я къпем поне седмица, за да не отмием препарата.

# 307
# 308
Как са възпитани котките ви, че стоят за снимка. Моя звяр не мога да го застопоря.

Имаме напредък в катеренето, за сега само нагоре.
Скрит текст:

# 309
Започва да се 'очовечва'. Kissing Heart

# 310
МИшка мъничка, как само се е окръглило Heart Eyes

# 311
# 312
Време е за почивка! Blush

# 313
Daviz, тая рижа красота изглежда на около 5 месеца. Мнооого е готин. А Клепоушко още не си е намерил дом. Казвам, защото питахте.

# 314
Клепоушко бързо ще се задоми, но аз бих го кастрирала преди да го дам, защото вероятността да го ползват за лесни пари е огромна.

Общи условия

Активация на акаунт