Любители на Котки - Тема 148

• 31 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Една от причините да не го дадат до сега е, че сегашните стопани не искат да се кастрира. За мен в задължително. Не мога да ги разбера.

# 316
  • на брега на морето
Спешно питане - имаме "Бродлайн". Като накапем по плешките, ако рекат да се ближат взаимно, както правят преди да се сбият, дали няма да се изтровят? И каква е дозировката? Едната котка е над 3, а другата към 5 кг.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 19:41 от Котьо

# 317
  • София, Лагера
Клепоушко бързо ще се задоми, но аз бих го кастрирала преди да го дам, защото вероятността да го ползват за лесни пари е огромна.
Какво означава "лесни пари"?

А, и аз имам същото питане за Броудлайн, не се бях сетила! Ако Мюсли ближе Джинга, да не й стане нещо?

Пролетна принцеса, имаш ли нещо против да публикувам снимката на Клепоушко в моя ФБ? В него имам само приятели/колеги (хора, които лично познавам), не бегли познати и непознати на килограм.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 21:08 от Ноеми

# 318
Има предвид т. нар. домашно развъждане.
Пак ще го напиша: Не купувайте от нелицензирани развъдници.

# 319
  • София
Мда, послушайте Ивекс, има горчив опит. Hug

Принцесо, не мога да повярвам, че още не си е намерил стопани. Всеки път като чета теб и Таня и си викам- не, не, няма да ги стигна на бройка, ама много упорито ви гоня. Joy

Едно от децата се прибра от морето и вчера имахме дълго видео обаждане, да нагледам прайда. Рижко и Лумпи са станали партия, заедно са през цялото време. Доби е ужасно сърдита, не дава на детето да я пипне, категорично се е дистанцирала от другите двама. Ще видим като се прибера дали няма да се успокои. Очевидно има нужда от внимание, ходела да се гали на ММ, което никога не е било.

# 320
Лесни пари от нерегламентирана, незаконна развъдна дейност.
Бродлайна е добре да не го ближат, защото е доста силен и вероятно ще се запенят в най-добрия случай, а може и по-зле да стане. Една спринцовка е за една котка между 2,5 и 7,5кг, колкото и безумно да ми звучи на мен Rolling Eyes

# 321
  • София, Лагера
Благодаря за отговорите, мили момичета!

Добре де, аз като сложа на Джинга Броудлайна, колко време трябва да я пазя от Мюсли? Че то каквото е еднокилограмово кой знае какво може да му се случи в организъмчето Sad

Извинете за тъпия върос, ама какво им е на нелицензираните развъдници? Болести ли се предават?
Ако въпросът е само доколко е "породисто" котето, разбирам. Това не ми е било на дневен ред изобщо и затова и не го отчитам. Ако някой има мераци да се явява на международни изложби, вероятно ще знае къде да търси "маркови" маци. Но може би има и друго, което изпускам, ама нали не съм се интересувала.

# 322
  • София
Ноеми, никой не изследва родителите, нито проследява родословието. В резултат се кръстосват болни животни или близки роднини. Ако изобщо има специално кръстосване, защото често кръвосмешението е в самия "развъдник" между роднини от първа линия. Предполагам, че се досещаш за резултата. На Ивекс персийчето имаше болести по рождение. Живя само 2 годинки. Sad  На познати британчето с рядък цвят не доживя и годинка. Sad

И още един пример за истински развъдник. Преди години в темата имаше син британец от развъдник в чужбина. Когато му е дошло времето за продаване го бяха изследвали основно и бяха открили някакви отклонения. Затова беше продаден като домашен любимец със задължение да се кастрира, а не за развъдна дейност.  Било е нещо незначително, защото котето и до днешен си е здраво (виждам го във Фейсбук), но хората се грижат да не се предаде на бъдещото поколение.

Бродлайн е за котки над 700 гр. Аз накапах Преслава. Беше много по-лесно от даването на хапче. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:55 от Тaня67

# 323
Моето коте не пие вода. Всеки ден му сменям водата, но само потапя муцунка и бяга. Храната му я разреждам с вода, все още повече я суче, отколкото да я дъвчи. Пишка по няколко пъти на ден т.е. поема течности.
Това нормално ли е? Още няма 2 месеца, но все пак не ожаднява ли.

# 324
Ами май котките са известни с това, че не пият много вода, а основно си набавят влага от храната. Затова е добре в менюто им да присъства мокра храна.
Опитай да разделиш храната от водата, сложи купичките на различни места . Някои котки не обичат купичката с вода, да е до купичката с храна. Мая пийва водичка, но най обича да дреме над купичката. Като беше малка все се страхувах да не вземе да се удави, ако заспи над купата с вода. Joy Обича също така да топи лапа в купата и да си оближе лапката после. Grinning

И за Добро утро ви пускам една моя любима снимка на моята пухкавелка - "Спящо кълбенце" Heart:

# 325
  • на брега на морето
Загледах и аз спринцовката - ами много ми се видя дозата, то направо целия гръб трябва да намажа.
И колко време след накапването е безопасно да се облизват? Защото смятам да ги разделя по стаите.

# 326
  • София, Лагера
Благодаря ти, Таня! Чувала съм, че породистите котета често имат заболявания, но не съм си мислила, че на това може да се дължи. В нета съм виждала обяви женска да търси произволен мъжки (и обратното) и съм си мислила,  че така става, с непознати котаци. Много е гадно това с кръвосмешението. То хубаво зор за забогатяване, ама измъчваш и животните, и хората им.
Иначе и аз съм заглеждала сиамки, имам сантимент от детството към тях, но четох, че не са много любвеобилни. Явно котето от детството ми е било изключение.
И като споменах детство: като бях малка имахме комшии с персийски котак. Чисто бял. Беше огромен! Не само заради козината си. Тогава нямаше котешки храни и домашната прислужница на комшиите всеки ден вареше телешко месо и го късаше на малки парченца за глезения Мицу.
Аз се опитвам да чета:

# 327
Котьо, не капи по целия гръб, а само на врата/между плешките. Хубаво е поне няколко часа да нямат контакт с други котки, докато се абсорбира лекарството и козината изсъхне. Аз моите ги наблюдавах цял ден да не се ближат една друга, защото лекарството явно е по-мазно и дори на другия ден се усещаше, че нещо е капано там.

# 328
  • Шумен
daviz, котаракът определено върви едър - много зависи от породата. Не разбрах каква смеска е точно, но е пухкав, дълъг косъм, очевидно не е източноевропейската, така наречена.  Освен това е и мъжкар. Много е красив! Но ако не си регулира лакомията, ще трябва ти да го направиш:)

# 329
Мен пък защо така не ме тегли да имам повече от едно животинче? Може би защото гледам на пиратЯ като на по-особено животно. Не заради очето, а защото е мега страхлив. От малък шум чак прикляка. Не знам. искам да е само той. Белекм да усеща, че единствен, обичан, незаменим, най-специален.
Но инак и аз влизам тука да видя дали някой е взел сивото клепоухо британец.

Общи условия

Активация на акаунт