Любители на Котки - Тема 148

• 31 210
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Ние по глобалните въпроси сме Simple Smile

Чета ви, но нямам какво умно да напиша, повече от каквото сте писали Simple Smile
Кукумицинка, здрава да си и честита Simple Smile

# 391
  • на брега на морето
Мили момичета, дайте акъл какво се прави с акото от бентонита,
Събирам прозрачните пликчета от Лидл и Била и малките торбички от плод-зеленчука - в тях слагам сутрин разните му ароматни неща, завързвам на възел и в контейнера на Чистота.

Зуки, като гризат пилите за нокти котките си набавят железо в кръвта.

Кукумицинка,  не съм прочела, че си имала празник - да си щастлива и здрава

# 392
Е, може ли да е такава дунда Късмънди, мамина принцеса.

# 393
  • София
Мира, вчера показвах снимки на теб и Късметка на брат ми. Там ясно се вижда колко е голяма наистина.

Засега за бебето не е проблем балконът. Стената му е над 110см, плътна. Отпред е с цветарник. А котчицата куца. Малка е и засега не скача. Ясно, че е до време, но трябва да се разхожда на по-широко, за да си движи крачето. Кашонът ѝ наистина е огромен, но все пак. Свободно из стаята ще щъка, като минат поне още 5-6 дни заради коронавируса. Според лекаря не го предава, но каза да не ги събирам с Майки и да не ги пипаме с едни и същи дрехи. Затова ме е страх да обикаля за момента. Така че пазя. Ще сложим и там мрежа, ако ще остава при нас. Няма, понеже Майки не влиза в тия две стаи. Балконът даже не се ползваше. Има сериозен комарник на вратата.

# 394
Мамин маймун,чака ме на вратата от нощна смяна.,....аз две не видя той иска игра.... когато съня ми премине.. доволен заспива....

# 395
Зуки, като гризат пилите за нокти котките си набавят железо в
Как да й дам желязо в кръвта?

# 396
Ади е с позиви за повръщане от вчера ако изобщо успее да по върне са 2-3 капки нещо бистро но беше добре, ветеринарите предположих, че може да има киселини, защото отказа някои от храненетата си. Сега обаче изведнъж стана дроб и почна да диша много тежко, не знам какво да го правя, нито какво може да е

# 397
Нещо го мъчи, не му давай да яде, наблюдавай го, Ушатото също диша тежко, сигурно е от жегите.
Какво значи дроб? Отпаднал, апатичен...
Заиграй го да видиш дали ще реагира и Топче и Уши така ги проверявам/х.
Пие ли вода?

Миналото лято Уши беше така, но и повръщаше, беше много отпаднал и вода не пиеше, 3 дни подред за инжекции и живна, вирус било.

# 398
Отпаднал е, няма сили да играе, за вода не знам, но суха храна яде малко към седем, мокра само близка соса. Няма сили никакви, сега се е скрил в гардероба, преди това на терасата и под леглото. Не е повръщал наистина, само позиви има

# 399
Ветеринар, не му давай храна, може и нещо да е ял и да не му е понесло, или пък някой летен вирус, докторите ще кажат, да пие вода, да не се обезводни, пиши отново, милия Ади.

# 400
Ако не се намери кой да го прибере, грях или не ще се наложи да го приспим. Гадно е
За мен постът ти е абсолютна "пързалка". Имаш две кучета и една котка и свободно жилище и смееш да заплашваш любители на котки с "приспиване" на здрава животинка, ако никой не се принуди да не разреши подобно деяние. И кой ти дава право да приспиваш животинката? Нито си собственик, нито стопанин. Най-малкото, публично заявяваш, че възнамеряваш да умъртвиш здраво животно и да нарушиш ЗЗЖ. Въобще не ти отива на профила на стопанин на две кучета и една котка подобно изказване. Като не ти се гледа чужда котка, не я гледай. Ваксинирай я и я пускай навън. Тя ще се гледа сама. Може пък да си поживее още няколко години, колкото й е писано... Дай ми на мен един свободен апартамент и да видиш как ще я гледам... Smile

# 401
noragami, пиши какво става с котето. Откъде тези летни вируси? Ние хората ли им ги вкарваме с обувките си?

Аз преди време така прочетох тук, че не е желателно обувките да се търкалят просто ей така. Именно по тази причина. Тогава нямахме шкафче за обувки. И заради това взехме едно плюс отделно голяма табуретка ракла за коридора.

Гледам на последните няколко страници все споменавате, че връзвате торбичката с котешките производства. Това с връзването защо? Аз не го правя. Сигурно трябва, но не се сещам защо.

Аз пък имах интериорна чуденка. Тъй като няма къде на скришно да му сложа тоалетната на Пиратя Ришко... седи в края на стаята, но близо до масата за хранене. Всяка сутрин докато чакам кафето замитам да няма песъчинки, надвечер също. Но все ми е било едно такова неестетично. Преди месец-два в чудене какво да измисля си купих голям плитък панер. Кибичнах го отгоре върху котешката тоалетна и събрах вътре (да са ми на удобно) тавичката, в която седят лопатките за пясъка и найлонките.
Скрит текст:
Тая тавичка барабар с една празна опаковка от пясък си дойдоха навремето с него като ми го донесоха хората от Варна. И не знам що ама не мога да ги хвърля. Едни такива са ми милички. Напомнят ми за когато се появи тук  преди 6 години.
Голямата метла за смитане на песъчинките стои зад пердетата. Таааа изведнъж се замислих как ли изглеждаме на близките, които идват удома. До масата - котешка къщурка и пособия. Баси мърлячите.
Скрит текст:

Не знам как някои хора го постигат да имат модерни подредени домове и котки. Постоянно гледам разни руски клипчета за обзавеждане. И покрай другото забелязвам - тези са големи коткари. Всеки втори дом е с котка. Ами песъчинките из жилището, скриването на котешката тоалетна... направо не знам.

# 402
  • София
Здравейте,
Много щастливо си живеехме с малката на Пипи до снощи, когато излегнала се до мен на спалнята с невярващи очи видях как излиза една тения от дупето ѝ Persevere Ветеринаря отваря в 10 днес, ще я водим. Преди 20 дни е обезпаразитявана с една пастичка. Тогава и външно от 200 (броени) бълхи. Четох, че като погълнат заразена бълха се хващат. като цяло има съвсем недостатъчно и то противоречива информация за котепката тения в нета. Ичетох тази нощ де що имаше. Та въпросът с лечението ще го оставя на ветеринарите след малко, но какво да правя с дезинфекцията у дома? Може ли някой да ми каже? Трябва ли да изпера всичко? Ние трябва ли нещо да се изслведваме.. знам ли...

# 403
Спокойно. Ще я обезпаразитите. И аз съм имала точно такава сцена с Пиратя преди години като го взехме вкъщи. Тогава ми казаха Цестал (май така се казваше ако не греша). Беше една седмица е немилост без галене и много стриктна хигиена. И после се оправи. Даже сега малко се чудя дали заради пусти обувки не трябва пак да му дам. Редовно му оглеждам дупарата точно заради това. А също и произведенията в котешката тоалетна.

# 404
  • София
Ми то и аз оглеждах всеки денкато чистя, но ето че тя реши да ми помаха на излизане Weary А как се дезинфекцира къщата?

Общи условия

Активация на акаунт