Любители на Котки - Тема 148

• 31 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Да ви покажа един беглец и една любопитна Сиси 😁 Вече два месеца и половина са при нас охлювците ама чак сега, като пораснаха малко, им станаха интересни на писаните

И една изумена Съни, набюдаваща ги от далеч 😁

# 376
Ех, мочичета, какво ми е котешко днес!
Скрит текст:
Излизах по малшрут, откъдето рядко минавам. До нас има 4 административни сгради с големи дворове с ммного дървета и храсталаци. И е пълно с маци!  И понеже е в квартала, малка уличка, заедно с това има "легнали полицаи" на 30 метра, няма и бързо преминаващи автомобили, та и няма и инциденти. Но за 100те метра, които изминах, поне 10 котета срещнах! Много ми стана мило!
После водих колата на технически преглед. Гледам монитора в сервиза, дава данни за автомобила, но от време на време се включва скрийн сейвъра - а там снимка на чудесен рижав котак в близък план муцунката! Питах огромния чичо негово ли е котето, той отговаря: "Мое... беше... още плача за него, живя само 3 години".... и ми стана много мъчно и особено - здрав, беловлас възрастен бабанка, мъжкар, живеещ сред монтьори, с ръце като слънчогедови пити, а с нежно и жалостиво сърце...
И после за капак ми се обади стар приятел да пием по една бира в кварталната кръчма. А там - още котета! По едно време кухнята спря поръчки. Отивам - гледам, готвачката, шефката и едната сервитьорка хранят 3 новородени бебета със спринцовки. Ама мънинки, мънинки, аз никога не съм виждала такива, по-малки от Белослава. Котката ги родила преди 2 седмици, но преди три дни куче я сдавило и те сега отглеждат пискунчетата, нощем в заведението на топло, с бутилка топла вода, бебешки одеялца, в транспортна клетка, за да не изпълзят и да се изпогубят ... каза ми, че това е поредното котило, което отглеждат. (това е кръчма с двор до парк, не е луксозен ресторант). Където котките се конкурират за храна с таралежите...  
Оф, като отраснат децата ще обърна апартамента на котешко сиропиталище!

Тоя пост така ми лъха на простичка любов към живота.

# 377
Здравейте, благодаря ви много за поздравите, никак не очаквах Simple Smile Не влизах в темата известно време, защото гледах, че има голяма скорост набновите постове, а това обикновено значи нещо тъжно Sad Радвам се, че съм в такава грешка. Поздрави и на другите рожденнички на патерици, да сте живи и здрави и вие, и близките ви, и много да ви радват котаците и котаните Simple Smile

# 378
  • София
Поздрави и от мен за празнувалите скоро момичета! Да сте здрави и с късмет!

Ноеми, защо чак догодина котешка трева? Аз садя като се сетя и си я пасат сами, няма нужда да им късам. Фонтан не съм ползвала, но помня, че писаха, че водата застоява и става лигава.

# 379
  • София
Кукумицинке, Ч.Р.Д. и от мен! Здрава да си и да ти се връща многократно добрината, която щедро раздаваш!

Гледам, че сте обсъждали Бродлайна. И на мен ми се струва голямо това количество. Не попива всичкото в кожата. Остава доста по козината и тя се сплъстява. Стоя на плешките 2-3 дни. Явно я дразнеше, защото се почесваше там чат-пат, но поне не успяваше да се оближе. Не знам дали я дразнеше сплъстената и втвърден акозинка, или укещаше дискомфорт върху кожата от самия препарат.

# 380
  • София, Лагера
Поздрави и от мен за празнувалите скоро момичета! Да сте здрави и с късмет!

Ноеми, защо чак догодина котешка трева? Аз садя като се сетя и си я пасат сами, няма нужда да им късам. Фонтан не съм ползвала, но помня, че писаха, че водата застоява и става лигава.
Не мога да я гледам тревата вкъщи, че Джинги разкопава пръстта на саксиите веднага щом ги види! С влизането в хола директно отива да рови! В момента са на терасата, но зимата няма как. Но да... може на стълбищата да пренеса саксията.
А това за шадравана много ме изненадва! Как така ще застои водата, като се движи постоянно? Също така аз смятам да я сменям на 2-3 дни, няма да я оставя да завъди еуглени Simple Smile

# 381
Голяма шматка си отглеждам.Joy

# 382
  • София
Ивекс, защо да е шматка всеобщият любимец? Heart Eyes

# 383
  • София
Мили момичета, дайте акъл какво се прави с акото от бентонита, че само с царевична и соева тоалетна имам опит. Не става да се метне с камъчетата в тоалетната май, ама и в кофата не става.

Ето я производителката на уханните неща, Кайли:

Пускаме я да се разхожда на другия балкон вече. Вчера го чистих, а Майкун рева за мене, понеже не е свикнал да съм от другата страна на мрежата Simple Smile Не разбра, че има друг обитател от неговия вид Simple Smile

# 384
Защото ме направи на решето задето имах смелостта да го среша, че и съска нашия, никакво ядене, да види кой е шефа. Smiling Imp
Ох, неприятно е, защото мирише, чистим тоалетната и някой търчи да хвърли съкровището.... Ако съм сама, акитата в човешката тоалетна и да заминават. Съжалявам за образното обяснение. Joy

# 385
Събираш произведеното през деня в найлонова торбичка, завързваш, за да не ухае и сутрин като тръгваш за работа мяташ торбичката в контейнера.
Бентонит в човешката тоалетна си е риск.

# 386
Не, в никакъв случай, хвърлям рядко, само ако съм сама, мирише си в тази жега, няма как, но така и не се научи на друга постелка.

# 387
  • София
Водните фонтани са много подходящи за котета, които не пият много вода. Става им интересно. Аз не съм ползвала, щото моята си пие вода сама, а и ме е страх да не го обърне, ако се заиграе.
Коте на необезопасен балкон не бих пуснала, дори с надзор - те са неимоверно бързи, особено, ако прелети някое пиле. Последствията са доста кофти после.

# 388
Фонтаните са супер нещо, макар че за мен сходно нещо е един аквариум и филтър 🤣
Ние като хоби акваристи бяхме отделили един 12-литров с филтърче и само от там пиеха вода. В един момент вече ни писна, защото пиеха и пишкаха като за пет котки Joy

# 389
Имам въпрос за пилата за нокти, човешката . Вредна ли е?
И тя, и дядото звездичка много обичаха да ги ядат и хапят със зъби. Защо?

За балконите и на мен ми е проблем. Тя е фен на гълъбите. Излиза само под надзор, често на ръце.

И тя пие рядко водя. Не обръща никакво внимание на фонтана, може би защото е на шкаф.

Общи условия

Активация на акаунт