Любители на Котки - Тема 148

• 31 201
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
Много щастливо си живеехме с малката на Пипи до снощи, когато излегнала се до мен на спалнята с невярващи очи видях как излиза една тения от дупето ѝ Persevere
Скрит текст:
Ветеринаря отваря в 10 днес, ще я водим. Преди 20 дни е обезпаразитявана с една пастичка. Тогава и външно от 200 (броени) бълхи. Четох, че като погълнат заразена бълха се хващат. като цяло има съвсем недостатъчно и то противоречива информация за котепката тения в нета. Ичетох тази нощ де що имаше. Та въпросът с лечението ще го оставя на ветеринарите след малко, но какво да правя с дезинфекцията у дома? Може ли някой да ми каже? Трябва ли да изпера всичко? Ние трябва ли нещо да се изслведваме.. знам ли...
Защо реши, че е тения, а не глист?!

# 421
Отчитам се какви я свършихме. Понеже там не пожела да му се повръща, не знаем дали кашля или му се гади. Биха му инжекция против повръщане, ако продължи с тея пристъпи значи има кашлица, която може да е асматична (пуша на балкона, но той се вре с мене) или белодробни паразити като ми обясниха, че хапчетата за вътрешно обезпаразитяване не хващат всички видове белодробни паразити. Ако не, значи му се повръща. Утре ще го водя пак и така. Отслабнал е много от пролетта, но смених бебешката храна с такава за кастрирани, а и той лятото не яде много много. Сега ми се струва добре той Simple Smile

# 422
  • София
daviz, на тези снимки си личи, че котето е мъничко, но пухкаво. Wink На първата, която ни показа изглеждаше много по-голямо. Simple Smile Според мен изчакай с кастрацията докато не маркира 1-2 пъти. Ще се наложи да почистиш, но поне ще знаеш, че си го изчакала, за да се развие максимално. Имай предвид, че породистите често съзряват по-късно от уличничетата. Възможно е до 1,5-2 годинки да не се сети за тези неща.

pinko, за котарака няма никаква здравословна причина да се кастрира, както е при женските. Лошото е, че трябва цял живот да ти намирисва и да чистиш. Sad Другият проблем е, че искат да излизат по мацки. В ученическите си години имах котарак, който успяваше да бяга през балкона на третия етаж. После се връщаше мръсен, бълхясъл ... Иначе за риска от операцията не мога да кажа нищо. Ние не издържахме с Наско. Той е астматик и категорично отказваха да го упояват, защото дробчетата можели да блокират. В един момент не се търпеше от миризма и реших, че е по-добре да се рискува, когато е млад и силен, отколкото като възрастен. За щастие всичко мина добре.

Джери, навремето Мацо беше пълен с паразити. На възглавничката, на която обичаше да спи, имаше едни като оризчета, които всъщност били изхвърлените членчета от тенията. Децата бяха малки, но въпреки това нямахме проблеми. Изпрах покривките, почистих с прахосмукачката и всичко беше наред. Но да знаеш, че винаги приема на хапчета е на няколко етапа. Те унищожават само живите паразити. Яйцата оцеляват. Трябва да се даде второ хапче в периода, в който яйцата са се излюпили вече, но още не са достигнали възраст, в която да снасят нови яйца. Затова при глисти се дава второ хапче между 10 и 14 ден, а при тении - след месец. Ако след втория прием изхвърли видими паразити, може да се даде и трето хапче пак след същите периоди. За всеки случай попитай ветеринар, но имам такъв спомен. Иначе в листовката на Бродлайна пише, че трепе всичко, но въпреки това в една ветеринарна група ме посъветваха да дам на Преслава второ хапче заради глистите. Не е минал месец и се чудя дали да давам пак заради тении. Не съм видяла такива. Само глисти видяхме. По-принцип глистите са по-често срещаните паразити.

Ducet0, американците имат тази практика - да ги кастрират още като бебета. Не знам доколко е правилно, но са сигурни, че като ти дадат коте от приют, няма да има поколения. Явно не вярват на празни обещания. Wink

В банята. Но банята им е сухо помещение. Аз не обичам душ-кабини и вани и всичко ми се мокри. Не става да е там. Иначе съм виждала да слагат най-обикновен шкаф (примерно кухненски), на който му изрязват дупка или му слагат вратичка. Вътре в шкафа слагат котешката тоалетна. Ако имаш място за шкаф, пробвай. Теди (с котета Нико и Бени, а сега със Суши и Таз, ако я помниш) си направи такъв шкаф и поне в началото беше много доволна. Скоро не съм я питала дали все още е така. Simple Smile

noragami, белодробните паразити се влияят от Бродлайн. При Наско го дадоха за пръв път точно с тази цел. На рентгена се виждаха петна, които наподобявали паразити.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 13:19 от Тaня67

# 423
Ади не е капан с броудлайн, само Бени. Ади е на цестал + фронтлайн

# 424
  • Варна
Късметка е отслабнала, щом мина под парапета и се озова ей тук:

# 425
  • София
Защо реши, че е тения, а не глист?!
[/quote]
Щото плосък беше...
Котьо, не видях глава...
Ходихме на лекар, тя пък каза, че тенията не можела да се види с просто око, глисти били това. Каза също,  че няма нужда от специална дезинфекция у дома и все пак детето да не лежи заедно с котката.. А бе... пообърках се допълнително, но да се надявам, че просто тия хапчета ще подействат. Даде хапче т.е. част от него, другата част ми я даде да дам след 10 дни. Каза поне 3 дни да не я целуваме и мачкаме много и да хвърлям в тоалетната щото щели да излизат още сега.

# 426
Да не ни забравяте
И Никос в гардероба

# 427
Скъпи котешки родители, имаме бебе коте,с хронична диария,преди два дни го взехме от стационара,където беше седмица на системи,заради списъка,но пак ръси.Моля,споделете,рецептата за диария в началото на темата, дали някой я е изпробвал и има.ли.ефект.

# 428
  • на брега на морето
Опитай с  оризова вода или сварен ориз.

Норагами, доста се изненадАх от обяснението на докторката, но щом тя го е казала не споря. Дори смътно си спомням, че при хората се дава препарат, който оцветява тенията, за да може да се види при изхвърлянето й от тялото.

# 429
Котьо, винаги е възможно да не съм разбрала добре.

Мръстникът изхрачи насекомо. Ако заради това не съм спала и го мъкнах по километър в посока на 30 градуса, ще го убия. Ще ми олекне, ама ще го убия!

# 430
Ох, не мога. Joy
Сигурно е било заради буболечката, възможно е.

# 431
Надявам се, ама ако е заради това ще му го връщам Rage

# 432
Оф, душица. Е как така...? Сигурно не е било сдъвкано така да се каже.

# 433
  • София
Надявам се, ама ако е заради това ще му го връщам Rage
АКо е от това , сега сигурно ще му дойде апетита.

# 434
  • In the land of Never Never
Преди много години бях прибрала едно коте, и установих, че от дупето му излизаха малки бели червейчета. Трябва да са били глисти. Обезпаразитявах го два пъти. Бях го изолирала в коридора и миех като откачена пода по три пъти на ден. Доста бях стресната, но никакви последствия нямаше.

За информация, днес, събота, може да се поръча в Зооплюс с безплатна доставка, без оглед на сумата на поръчката. Иначе минимума е 89 лева. Ако някой си е харесал нещо малко, но няма възможност за такава голяма сума, днес е момента. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт