Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 189
  • 864
  •   1
Отговори
# 105
На мен винаги ми е било интересно как се определя кой кандидат е сериозен и кой не? Как разбираш, че някой е за един секс, а друг е за брак? Никога не съм подхождала предубедено към един човек. А и най-несериозният може да стане сериозен ако си паснете, обратното също важи.

# 106
На въпроса от заглавието - всеки човек заслужава да бъде щастлив. Това, че ти си отказала брак на някой си, значи, че си надушила собственото си нещастие с него, съответно си направила своя избор. И това е хубаво. Според мен е важно човек да има изисквания, пак според мен много хора чисто и просто не стават в емоционалната сфера, в отношенията с другите - е хайде няма да съм аз онази, която ще направи компромис да е с подобен неставащ. Не бъди и ти.
Имам наблюдения, че свободните мъже, които имат 'семейни ценности', са патриархални наглеци, които никоя жена не е поискала, защото се държат отвратително. Имай едно наум, ако някой ти се види прекрасно сериозен.

Темата я изчетох и е клише до клишето. Вбесяващо е как такива теми/разговори/споделянки винаги се израждат в едно набиване на канчето колко е виновен, бъркащ, надут самотникът. Че само той си е отговорен за самотата. Ами не, не е така. Кофти материал има навсякъде. Ти го срещаш в твоята среда, аз в моята, Мара в нейната. Дори да се разменим, реалните шансове са същите. Принцовете в професионлната банкова сфера не са повече от тези в сферата на петъчните пияндета в кварталната кръчма.
Не се фиксирай в липсата на мъж и деца. Уверявам те, че в семейство, правено с някой горе-долу мъж и поддържано с голям компромис със твоята личност, няма да ти е по-добре от сега.

# 107
  • Агент под прикритие
Алоооо? Командирите! Май нещо бъркате личния и служебния живот. Тия хора са били корави, твърди, властни, управляващи и каквото още се сетите не защото са такива, а защото работата им го е изисквала. Което няма нищо общо с това какво става след работа, защото тя не продължава цял ден. Grinning

# 108
  • Sofia
Сещам се, че преди няколко години имаше една тема, много подобна на настоящата, която успя да навърти сигурно поне 200 стр. Simple Smile

Име жени, които технически не заслужават да имат семейство, но го имат. Има и други, много по-достойни и извисени, на които не им е писано. Не мисля, че съществува някакъв основополагащ pattern, който да послужи като ориентир за авторката. Случайности, късмет, правилни или грешни избори, прогрес...

Сега, важно е да уточним едно нещо – Marina, ти копнееш да срещнеш сродната си душа̀ или по-скоро искаш да имаш биологични деца? Защото едното не е непременно свързано с другото. А и в никакъв случай не искам да звуча грубо или цинично, но ако е второто, то и сама съзнаваш, че не разполагаш с безкрайно много време за пилеене.

Неинициативни мъже никой не може да понася, така е.

# 109
Ако си мекушав никога не можеш да командваш хора в буквален или преносен смисъл, колкото и да ти го изисква работата. Ще станеш за смях, защото не носиш подобни качества и не би могъл да респектираш, колкото и да се опитваш. Самообладание, увереност, твърдост и умение за "командване" са качествата, които трябва да имаш, за да се котираш в дадени професии и на дадени позиции.

# 110
Авторке, в момента има ли край теб мъже, за които знаеш, че те харесват, но нещо не отговарят на търсения образ? Ще споделиш ли какво не им достига?

Женени изобщо не коментираме.
Понякога се обаждат хора, с които съм излизала. С единият човек се познаваме повече от две години, малко излизахме, нищо сериозно. В повече ми идва нахалството му и грубостта. С другия човек ни запозна приятелка, приятен човек, говорим си приятелски. Силно религиозен, а мен хич ме няма по тази част. Тези евентуално може би да ме харесват. А аз последно харесвам треньора по плуване, но това в кръга на шегата. Там нямам шанс.

И с двамата звучи като компромис.
Просто трябва да излезеш от комфорта си..

Не е до заслуги..

И аз смятам,че до една възраст скачаш с двата крака,подвластен на емоции..
После вече си улегнал,създал си си личен комфорт и искаш някой като,че ли да пасне в него

# 111
  • Агент под прикритие
Ако си мекушав никога не можеш да командваш хора в буквален или преносен смисъл, колкото и да ти го изисква работата. Ще станеш за смях, защото не носиш подобни качества и не би могъл да респектираш, колкото и да се опитваш. Самообладание, увереност, твърдост и умение за "командване" са качествата, които трябва да имаш, за да се котираш в дадени професии и на дадени позиции.
Ако си мекушав, най-вероятно няма да се хванеш на подобна работа на първо място. Най-вероятно защото сам ще се усетиш, че това НЕ е твоето призвание.

Дори и така, каквото е било на работа, си остава на работа. Тя живее с мъжът, не с командира, директора или мениджъра.

# 112
Ако си мекушав, най-вероятно няма да се хванеш на подобна работа на първо място. Най-вероятно защото сам ще се усетиш, че това НЕ е твоето признание.
Затова говоря и аз в първото си мнение - твърди и корави личности са съвсем различни, когато става дума за жените им.
Това беше по отношение "да се остави жена да го командори". Не се оставя тоя мъж, така го иска да е.

# 113
Класика си е властоимащите да харесват да ги пошляпват..))

Имаше един готин сериал "Милионери"..там много по тази тема имаше.

# 114
  • Sofia
После вече си улегнал,създал си си личен комфорт и искаш някой като,че ли да пасне в него

Рози, понастоящем много млади жени очакват и изискват мъжът да се впише в техния свят. Wink Мисля, че тази импулсивност / непринуденост, за която говориш, е по-типична за едни други десетилетия.

# 115
  • Агент под прикритие
Затова говоря и аз в първото си мнение - твърди и корави личности са съвсем различни, когато става дума за жените им.
Това беше по отношение "да се остави жена да го командори". Не се оставя тоя мъж, така го иска да е.
Не са. Същите са си. Просто правят разлика между "на работа" и "извън работа". Както всеки би трябвало да прави.  Simple Smile

Класика си е властоимащите да харесват да ги пошляпват..))

Имаше един готин сериал "Милионери"..там много по тази тема имаше.
Сигурно се шегуваш.... Grinning

# 116

Рози, понастоящем много млади жени очакват и изискват мъжът да се впише в техния свят. Wink Мисля, че тази импулсивност / непринуденост, за която говориш, е по-типична за едни други десетилетия.

Не знам Блеки,разсъждавам уж:)
Но аз визирах..Човек,който се познава вече.Има работа,хоби,начин на живот...
Когато си млад ги нямаш ..И еуфорията е голяма и напасването лесно.
На едни години - лесно казваш не
Защото ти е ясно,че няма как

# 117

Преди време бях попадал на една история в друг сайт. Ставаше въпрос за мъж на около 40, работещ на нефтените платформи в Северно море. Заплата около 5 к евро/месец, отделно бонуси. Жена му обаче тук в България тотално бедствие. Изпуква всичко, хазарти, прически, кифла и половина, дъщеря му също тръгва по този път. С две думи опосква му всичко до стотинка. Предлагат повишение на нашия човек до някакъв мениджър по сигурността, висока позиция и значително по-висока заплата. Обаче точно преди повишението споделя със главния шеф за проблемите си, след като иска да остане още един период около месец заради финансови затруднения. След седмица научава, че друг човек е получил длъжността, а главния му казва, че само защото има практика да дава втори шанс не е уволнен. Човек, който не може да се оправи с жена си, не може да носи отговорност за животът и здравето на много хора, в критични ситуации от решенията му би зависило дали тези хора ще живеят или умрат.
Та така, който е алфа, е алфа на всякъде, не само на работа или само вкъщи.
Което обаче няма нищо общо с това, което се казва тук на авторката да бъде по-активна и да не се срамува да предлага среща или да се обажда първа.

# 118
Нямам предвид аз подобна подигравка от страна на жените.
Недопустимо и ужасно глупаво, тъпоъгълно е да споделя такива неща с шефа си.
Относно нефтените платформи, там се иска обаче малко по-друг вид твърдост и професионализъм. Не командорене на персонал, а по-скоро екипна работа. Защото без такава, сигурността на цялата платформа и хората на нея е сериозно застрашена. Simple Smile

# 119
Идеята е, че човек, който не може да вземе правилните решения в личния си живот и не може да си подреди личните неща както трябва, не става за отговорна дейност.
Иначе наясно съм за какво става въпрос, аз самият съм ръководил СМР на голяма височина, изкопни работи и други опасни неща, където много бързо всичко може да отиде по дяволите и хора да загинат. Важно е да взимаш бързо правилните решения, както и да мотивираш хората си да ги следват, т.е. те също да са убедени в твоите решения и да те следват.
Което няма как да се случи, ако жена ти те прави на парцал, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт