Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 398
  • 864
  •   1
Отговори
# 315
  • Beyond the stars
Без жаби няма как за съжаление, въпросът е да не си губиш времето с тях. Като не става без драми прави изводите и зачерква. На близо 40 и с желание за семейство за кога да залага да се случи благодарение на неангажиращ секс? Нали виждам връстниците, женени, в сериозни връзки, напълно неставащи или с доста странности. С някой женен или с такъв, който вече се е отчел за пред обществото и не иска категорично повече деца,че и жена ли да седи, въпреки супер привличането?! Хубаво, ама  времето си тече, а това за раждане на деца не е безкрайно. А и да беше, защо да си къса нервите с такива? Пак казвам, може и около нея да има принц, но да не го забелязва заради желанието да е алфа мъжът.

Аз, честно, не разбирам как някоя връзка е изначално сериозна, та да не си губи времето с "неангажиращ секс". Естествено, ако се срещаш с някой женен, ясно, че е само секс, но в общия случай връзките започват като неангажиращи питиета със или без секс. Никой не ходи на първа среща с пръстен в джоба.
И защо трябва да са само връстници? На по-младите какво им е? Grinning

# 316
Авторката ми напомня за моя позната и затова вероятно съм песимист. Моята позната иска да се влюби като в романите, от пръв поглед, мъжът да не е скучен, да има много интензивни чувства още от самото начало. Тя  определено не иска да целува жаби, а и счита, че няма и време. В Интернет били смотани, пълно било с роми, женени и побъркани; живеещи на село с майка си; скучаещи държавни служители и подигравчии. Интересува се от духовни практики и те са ѝ хобито, но там са основно жени. Работи в женска професия, та и оттам нищо...

Като повечето след определена възраст..
Вижда повече - не-та
да не кажа,че все е отрицание..

И как да се получи..Ако започваш с това?

# 317
  • MI
Орион, и аз имам точно такава приятелка. Вече е 40+...
Вълшебство, нищо им няма, но повечето за семейство гледат техни връстнички или по-млади. Има и изключения, ни малко. Може приказки от 1001 нощ да си разказваме, но това на авторката няма да помогне.

# 318
  • Пловдив
Един от мъжете в темата някъде беше писал на по-предни страници, че иска да си поговорят на 4 очи с авторката на темата. Може пък и да се получи нещо ползотворно от това. Няма как да се разбере, ако не се опита. Въпросът е, че за да има вероятност да се получи нещо между двама души, трябва да действат и двамата.

# 319
Не я плашете. Аз на 38 точно тотално промених себе си и възгледите си. След това и за мъжете и тн. Та още 2 брака навъртях след това..))

# 320
Авторката ми напомня за моя позната и затова вероятно съм песимист. Моята позната иска да се влюби като в романите, от пръв поглед, мъжът да не е скучен, да има много интензивни чувства още от самото начало. Тя  определено не иска да целува жаби, а и счита, че няма и време. В Интернет били смотани, пълно било с роми, женени и побъркани; живеещи на село с майка си; скучаещи държавни служители и подигравчии. Интересува се от духовни практики и те са ѝ хобито, но там са основно жени. Работи в женска професия, та и оттам нищо...

Типичен пример за нереалистични очаквания.
Но не знам 38-40 защо се приема за чак толкова превратна възраст?! Аз познавам много готини хора, които са неомъжени на тази възраст (и от двата пола), излизащи от бракове, студентски любови, такива, които предимно са бачкали и не са имали време за себе си и т.н.
Те не гледат на себе си като преоценена стока, чието време изтича и доста добре си живеят.

# 321
Не я плашете. Аз на 38 точно тотално промених себе си и възгледите си. След това и за мъжете и тн. Та още 2 брака навъртях след това..))

Тотално? Simple Smile
То, ако идеята е да въртим брояча, направо някоя услужлива приятелка да ѝ съдейства в намирането на “подходящ”. Като не - следващият, и следващият. Simple Smile

# 322
Превратна е възрастта от фертилна гледна точка. Да, да, знам, че Елена Йончева е родила на 50. Но реално това е основният проблем, времето те притиска, направо те задушава, ако искаш деца, разбира се. Трудно е да си над нещата някак на срещата с поредния Жабокряк.

# 323
Напълно разбирам. Но с действия "на пожар, сега, веднага и на всяка цена" рядко се намира и съгражда добро партньорство.

# 324
  • София
А коя иска да целува жаби? естествено, че иска мъж с качества, нали след време ще иска да ражда деца, а децата наследяват гените И на баща си и неговия род, затова трябва да се избира. На всичко отгоре обикновено жабите са си жаби и няма смисъл да бъдат целувани. Никакво захващане и раждане от първия смотаняк! Какво означава нереалистични очаквания, да се прежали с някой грозен и тъп?

# 325
Нещо в крайности залитате - не става дума за прежалване, а за това, че когато си в период на дейтинг, понякога има риск и да срещаш неподходящи хора. Това да не я спира да се среща с мъже.
Никой не говори за раждане и "прежалване" с грозен и тъп.

# 326
Да, Дренче - тотално.

И не, идеята не е била да се върти брояч.
Но ти благодаря за милото отношение и вечно желание за градивна критика..)

# 327
  • Пловдив
Скрит текст:
Да, Дренче - тотално.

И не, идеята не е била да се върти брояч.
Но ти благодаря за милото отношение и вечно желание за градивна критика..)
Ясно. От искане на мъж с фирма в една сфера си променила искането си за мъж с фирма от друга сфера. Пълна промяна. Smiley

# 328
  • София
Уингсче, ти си била видяла какво и защо, пък тогава си решила.
Авторката нищо не е видяла.

# 329
  • София
Не е нужно да се среща с всеки. Да се среща само с тези, които й харесват още като ги види. Никоя жена, ако ще на 99 години да е, не трябва да прави компромиси с избора си на мъж. Ако направи компромис или свали очакванията с други думи, само и само да се омъжи и да роди, то нещата ще се закучат много бързо, защото човек знае кога прави компромиси и това започва да му вгорчава живота след време. А най-важното е да си заслужава да роди точно от този мъж, защото децата ще са нейни цял живот, затова се ражда от любим мъж, а не просто от мъж с компромис.

Общи условия

Активация на акаунт