Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 169
  • 864
  •   1
Отговори
# 675
Моето мнение, че в дългогодишните бракове най-важното е,човека до теб да те цени и уважава.Защото неминуемо всички са се изправяли пред непреодолими трудности (детето ти се разболява, изневери,финансови сътресения) и когато сте двамата във всичко, някак нещата продължават.За съжаление малко са хората, които съумяват да запазят браковете си.

# 676
  • София
Всеки реагира според вътрешния си потенциал. Колкото си може - така реагира. Данте ги описва чудесно. Както се казва - за всекиго по нещо.

# 677
Трябва уважение, да. Както и да си пазите гърбовете. Проблеми винаги ще има, не може при първата трудност и да си вдигаш чукалата.

# 678
Моето мнение, че в дългогодишните бракове най-важното е,човека до теб да те цени и уважава.Защото неминуемо всички са се изправяли пред непреодолими трудности (детето ти се разболява, изневери,финансови сътресения) и когато сте двамата във всичко, някак нещата продължават.За съжаление малко са хората, които съумяват да запазят браковете си.

Те това е. Пък,когато разбереш,че сте двама,но всъщност си сам,вземаш решения.
Защото при сътресения се случва единия да спести на другия.Уж да го опази или да му спести притеснения.И в един момент лъсва и се оказваш затънал до шия.

# 679

Те това е. Пък,когато разбереш,че сте двама,но всъщност си сам,вземаш решения.
Защото при сътресения се случва единия да спести на другия.Уж да го опази или да му спести притеснения.И в един момент лъсва и се оказваш затънал до шия.

И аз изпаднах в същата ситуация, но не се отказах ,а продължих да се боря,което не ме направи по-щастлива,но все пак е в името на децата и семейството.

# 680
  • Обран бостан ;)
Рано е за тези съвети. Нека да се омъжи първо, пък тогава да мисли за тези неща.

Принципно е безобидно, в конкретния случай ми изглежда вулгарно: човекът е изключителен професионалист и просто си върши работата. А е  и по-млад, аз как да му се ухиля насреща като някоя тетка и да го каня на кафе. В басейна по бански. От горе на всичко няма и с какво да го впечатля, уча се да плувам тепърва. Неуважително ми е, а и ако нещо се обиди няма да иска да ме тренира повече:)

При тези обстоятелства покана за среща към въпросния мъж можеш да отправиш и без думи. Купи си от онези бански, които стават прозрачни след като се намокрят. Ако и тогава не разбере, че пеперудката иска да му кацне на .... значи не е твоя човек.

Не знам какво си се вторачила в тази романтика.

Може да прозвучи грубо, но това твоето си е чист нагон облечен в красиви думи. Идеализирането на който и да е мъж води до разочарования. Ако не ми вярваш, може да питаш тези, които са установили, че мъжът, който им е направил дете не е този с който могат да живеят.

Скрит текст:
Темата ми заприличва на сериал. Скромна, умна и работлива девица с кариера, влюбена до полуда в по-млад левент, търси начин да завладее сърцето му.

Мненията, които прочетох условно мога да разедля на такива от реалисти, като мен и утописти (ако мога така да ги нарека), които призовават да си завиши (???) самооценката, да иска това, което заслужава и да чака правилния. От кой да иска и къде да чака правилния не видях да се уточнява, но може би авторката знае, защото е жена, а жените ги усещат тия работи. 

# 681
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Бънди, само с промяна на мисленето не можеш да спреш да настъпваш лопатата. Освен това, трябва да промениш и пътя, по който вървиш, за да я избегнеш тая тъпа лопата. Това е близко до акъла на средноинтелигентен човек, обаче съветите за "самоусъвършенстване", без да се прави нищо по второто, не спираха да валят. Simple Smile
Защото с промяна на мисленето (както и да си го разбира всеки) и вървене по същия път, резултатите няма да са много по-различни от преди...

# 682
  • София
То не си е работа и да се ражда дете от неидеализиран мъж, че тогава и детето неидеализирано ще си остане. Имаме нужда от идеализиране на образа, за да приемем бъговете. Нещо като филтър на изображението. Жена, която ражда от неидеализиран мъж после го прехвърля и върху детето си. Колкото по-обичан е бил мъжът, толкова по обичано е и детето в общия случай. Примерно, жената обича мъжа и казва "детето прилича на него, умно е като него". А ако не го обича "как пък, точно това взе от него!".

# 683
  • Агент под прикритие
Поставянето на кой да е на пиедестал никога НЕ води до нещо добро. Много филми и РомКом гледате.
Щом се задоволявате с излюзии, значи следва да си търпите и илюзионистите. Само дето практиката показва друго: когато илюзиониста се изпусне (защото той все някога го прави, това е роля все пак), започва една драма и след това олеле-малеле...

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 08:55 от Phoenix Wright

# 684
  • София
Тогава остават мръсните чорапи по пода, а как се раждат деца от реализма на мръсните чорапи?

# 685
  • Агент под прикритие
Тогава остават мръсните чорапи по пода, а как се раждат деца от реализма на мръсните чорапи?
Ами просто е: НЕ се раждат. Защото той ще си хвърля мръсните чорапи много преди идеята за такива. Това, ако решиш съзнателно да си затвориш очите де... Simple Smile

ПП: и ако ти е чак такава драма.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 10:00 от Phoenix Wright

# 686
  • София
Тогава и ти, братО, оставаш невъзпроизведен. Радвай се, че жена ти (не зная дали имаш такава) те идеализира, че иначе лоша работа.

# 687
Сто процента ли от мъжете си хвърлят чорапите? Ти всички ли ги познаваш, Андариел? Joy

# 688
  • София
Това е метафора, сега! Включете малко езиковото разбиране на втория етаж! Wink Smiley

# 689
  • Агент под прикритие
Тогава и ти, братО, оставаш невъзпроизведен. Радвай се, че жена ти (не зная дали имаш такава) те идеализира, че иначе лоша работа.
Човек трябва преди да мисли за това дали ще остане "възпроизведен" или не, да седне и да си помисли дали става за тия неща, защото те обикновено водят след себ си едни други. Има хора, на които това НЕ им е най-съкровеното желание в живота, защото са се преценили, че не стават и не искат такава отговорност.
Това принципно де... БратО. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт