За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 353
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Ако ти си въобразяваш, значи и аз си въобразявам. На месец и седмица беше почнал да яде по 150мл по 8 пъти.... на всичко по-малко ставаше страшно. Дума не можеше да става да махам ядене. Като сменихме храната започна да спи повече и сега яде 6 понякога 7 пъти по 120мл. И пак си наддава добре

# 106
С какво смени ти?

# 107
Аз имам един въпрос относно залагалките. На 7 месеца сме, едното ми момиче заспива с биберон. Исках да и взема вече от по-големите, които са 6+, но тя не ги харесва. Ползваме на Нук, но си иска малките и това е. С шишетата за хранене е по същия начин. Пие с по-малките биберони.Дали е голям проблем, може ли в бъдеще да и се отрази негативно?

# 108
Зa преяждaнето c кърмa бях челa в еднa книгa, че щом cе изпрaзни гърдaтa, и бебето продължи дa cуче, тя зaпочвa дa пуcкa cъвcем мaлко количеcтво кърмa, тaкa че бебето дa не може дa преяде. Имa логикa. Aз първите няколко меcецa държaх бебето почти изцяло нa гърдa, и cи гледaх cериaли 😊 Cлучвaло cе е дa го държa по пет чaca нa гърдa, зaщото откaзвaше дa cпи другaде. Инaче почти не cъм го ноcилa нa ръце, тъй кaто cлед рaждaнето почти нямaх cили, и няколко меcецa ме боляхa cтaвите.

# 109
С ужасни колики е моето бебче, което е едва на 26 дни. По цял ден не може да спи от тях. Тъкмо се унесе и започва сиване и силен рев. Много му се спи, просто го виждам как се изтощава, но киликите не го оставят... Даваме му Биоамика и пробиотик Вая, но явно няма ефект. Вие от какво сте доволни? Дали да не ги сменим се чудя? И откога се дава витамин Д, нашата педиатърка не му е предписала,а бил важен?

# 110
С ужасни колики е моето бебче, което е едва на 26 дни. По цял ден не може да спи от тях. Тъкмо се унесе и започва сиване и силен рев. Много му се спи, просто го виждам как се изтощава, но киликите не го оставят... Даваме му Биоамика и пробиотик Вая, но явно няма ефект. Вие от какво сте доволни? Дали да не ги сменим се чудя? И откога се дава витамин Д, нашата педиатърка не му е предписала,а бил важен?
При нас е същата история,по цял ден се дере като магаре,много го мъчат. Аз давам лефакс и вая,но той е д натрупване и все още чакам ефект.
Иначе вит.Д давам от 25 ден по 1 капка сутрин на гладно.

# 111
Вит  Д от двайсти ден,за колики Лефакс и омнибиотикПанда

# 112
За колики препоръчвам Инфакол. Той е от най-добрите, които са със симетикон. Другият вариант е Лефакс, който е с по-голяма концентрация на симетикон, но не се продава в българската аптечна мрежа. Само пробиотик не помага срещу колики, но в комбинация с нещо срещу колики, може да даде резултат.

Вит. Д нашата педиатърка е изписвала от първия месец докъм годинка.

# 113
Днес видях на небцето на бебето /на 2 месеца е/ афта или поне прилича на такава. Други не видях да има. С какво се третират? И това млечница ли е или си е афта

# 114
Ако е млечница трябва да има беличко.
Педиатърката ми беше казала Дактарин.
Овиваш си пръста със стерилна марля, разреждаш 2 см. Дактарин гел в 20 мл вода. Мокриш пръста с марлята в разтвора където е гъбичката с пръста правиш гребящо движение, за да я махнеш. Прави се 20 минути преди хранене, след това даваш 2 - 5 мл. вода.

Не съм го правила, но това ми е казвала.

# 115
Пробвайте с Инфакол но внос от Англия или Лефакс в сайтовете за продажби е бъкано с обяви.

# 116
На моето бебе най-добре му действаше комбинацията от Инфакол , Колийф и Омни биотик панда.  По едно време пробвах да заменя Колийф с Био Амика заради по-лесното приготвяне, но на малкия не му беше добре. Само   с лефакс и пробиотик нямаше ефект, даже стана по-зле. Според мен при всяко дете е различно, ако не ви помага това, което приемате в момента, сменяйте, докато намерите правилното.

# 117
Дайте идея за сайт или безплатно приложение, за занимания с бебе?!
Вече сме на 2+2 месеца и интервалите на будуване се увеличават.
Имаме шезлонг с висулки, активна гимнастика, много играчки, но беб още не се заглежда и интересува много, много.
Стои малко на активната гимнастика, малко на шезлонга. Разнасям го да му показвам някакви неща или го карам да се цъкли на огледалото, но като му писне почва да мрънка, после да плаче... и така докато не му дам мляко.
А ми се струва, че реално не е толкова гладен, колкото му е скучно.

# 118
Оф, скучно е до 6тия месец. После като почнат да сядат, да пълзят е една идея по- интересно. Иначе е основно лежане, песни, люлка, шезлонг , ей такива..

# 119
Дайте идея за сайт или безплатно приложение, за занимания с бебе?!
Вече сме на 2+2 месеца и интервалите на будуване се увеличават.
Имаме шезлонг с висулки, активна гимнастика, много играчки, но беб още не се заглежда и интересува много, много.
Стои малко на активната гимнастика, малко на шезлонга. Разнасям го да му показвам някакви неща или го карам да се цъкли на огледалото, но като му писне почва да мрънка, после да плаче... и така докато не му дам мляко.
А ми се струва, че реално не е толкова гладен, колкото му е скучно.
Пробвала ли си ти да показваш играчки, има разни шумящи, пеещи, вибриращи и същевременно да говориш, пееш, разиграваш сценки? Звукът може да му привлече вниманието и да се загледа.

Общи условия

Активация на акаунт