За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 385
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Бобчита, пусни ми няколко страници да видя, когато е удобно, моля.
Така ми препоръчаха " братя и сестри без кавги" ама не ме грабна като я зачетох в книжарницата

# 181
# 182
Благодаря. Ще я потърся в библиотеката

# 183

Това е съдържанието,ако искаш нещо конкретно те интересува,утре по някое време ще ти снимам.

# 184
Благодарности! Днес ще мина през библиотеката. Ако я няма там , ще пиша.

# 185
Снощи усетих болка под мишницата и после напипах на болящото място топчеобразно образувание, като го натисна и боли 😐 Знам, че може да се получи запушване на млечните жлези и там, затова съм притеснена. Някой знае ли към какъв лекар да се обърна, директно да търся мамолог или АГ, която ме е израждала? 🥺

# 186
  • Несебър
Снощи усетих болка под мишницата и после напипах на болящото място топчеобразно образувание, като го натисна и боли 😐 Знам, че може да се получи запушване на млечните жлези и там, затова съм притеснена. Някой знае ли към какъв лекар да се обърна, директно да търся мамолог или АГ, която ме е израждала? 🥺

На мен ми се поду по същия начин лимфен възел като ми слезе кърмата. Не се шашкай, може да питаш ЛЛ да те насочи и евентуално направление.

# 187
Ще погледна днес някои странички, които имам и ако иска някой мога да пратя на ЛС.

# 188
Ама на мен не ми е слязла сега кърмата, бебка е на един месец 😐 Иначе личната също ми каза, че може да е лимфен възел

# 189
От няколко седмици бебето е навън по-продължително време и днес забелязвам, че личицето е зачервено. Слагам слънцезащитен продукт на Веледа на ръчичките и крачетата, но се чудех дали стават и за лице. Дайте съвет с какво да намажа лицето на бебето. Ръчичките и краката не се зачервени, възможно ли е да е от жегите навън? Уж не го държим на слънце, евентуално да разходя по шарена сянка.

# 190
Задължително слънцезащитен крем и на лицето, там кожата е по- нежна от ръцете и краката. Между 11 и 16 не извеждам детето, сега в тези жеги.

# 191
Към майките, които са се сблъсквали с КОКСАКИ вирус при деца.
При нас няма хрема, температурата, кашлица...
От 4-5 пъпки по колената в петък, до днес не спират да избиват.
Има по стъпалата, ръцете, лактите, даже и по лицето - носа и бузите. Това ме притеснява. Случвало ли ви се е?
Детето е н 2 год.

Правена е консултация с лекар. Ще ходим  и на контролен.

Притеснявам се просто и ми е чудно дали и при други е преминало така? Кога да очаквам да спрат да избиват нови пъпки??

# 192
Алетея, ако искаш звънни на консултант по кърмене да питаш на какъв доктор да отидеш. Под мишницата ако се получи така знам, че е хубаво да се отиде на доктор - да не кажа задължително. Не съм сигурна обаче мамолог ли, хирург ли.. затова питай някой консултант. Има телефон в стр на НАПК и Ла Лече лига - ще ти вдигне дежурен. Ако не, ако си от голям град - може да видиш за твоя район и евентуално по нататък да поддържате връзка при проблеми/притеснения. Слагай бебето да суче от нея гърда, ако е някакво запушване - да го оправи. Дано не е сериозен проблема. Може да сложиш и един леко намачкан зелев лист на гърдата, само не покривай зърната и ореолите. Отделно накарай мъжът ти да ти направи масаж. Някъде една мама коментира, че й се получило от схващане и неудобни пози и с масаж на гърба и врата се оправила + често слагане на бебето на проблемната гърда. Ако имаш лецитин - може да вземеш един.

Слънцезащитен знам, че не е хубаво на бебе под 6м да се слага. Иначе има масла с нисък ☀️ фактор - от малина мисля, че беше и отговаряше на 8 фактор. Другите не ги помня. Може и да се консултираш с личната ако не мине до другият ден. Не знам колко е голямо бебето - ако е под 3м - може и бебешко акне да е, дето не се маже.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 14:21 от Miya_73

# 193
А какъв слънцезащитен крем използвате? И само лятото ли или целогодишно?

# 194
Благодаря сърдечно на всички отговорили ❤️ Включвам се с друг проблем... Бебка от няколко дни е с разстройство. Педиатърката каза да увеличим пробиотика, да давам прахче Ентерол и оризова вода, само че няма подобрение, много съм притеснена, най-вече да не се обезводни... Педиатърката каза да започна да давам Ентерола по 2 пъти на ден и да пуснем ако за микробиология. Само че аз продължавам да съм много притеснена, някоя имала ли е подобен проблем? Бебка е на 1 месец и е само на кърма 😓

Общи условия

Активация на акаунт