За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 411
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Моето наблюдение не е от ясла, но пак е свързано със заспиването. Моето дете заспиваше само с кърмене и на обяд и вечер. По никакъв друг начин. Но това се оказа, че е така, когато съм аз вкъщи. Случи се няколко пъти да трябва да изляза и с баща си или баба си много лесно е заспала. Казаха, че в рамките на 10-15 Мин са успели да я приспят. Малко е мрънкала, обиколила стаите да ме потърси ама като видяла, че ме няма си легнала и заспала.
Общо взето нас като ни няма се държат по друг начин. Особено пък в яслата, където няма кой да им обърне внимание на глезенето и на номерата.

# 601
Ох, дано бързо се адаптира, но си признавам, че ми е страшно притеснено. При нас освен дългото кърмене, покрай което свикна да заспива само и единствено с мен (когато съм я оставяла на друг, не заспива, освен ако не се скъса да реве - тогава заспива от изтощение), та освен кърменето има и нещо друго - аз почти не съм я оставяла друг да я гледа от раждането - не съм привърженик детето да се оставя при най-малкия повод на баби, лели и пр., а в яслата ще е по цял ден с хора, които вижда за пръв път. Дано свикне бързо, иначе е общителна и обича да е сред деца.

# 602
Добро утро Simple Smile
Имам останали 2 кутии Хип Ха 1, ако някой ги иска да ми пише

# 603
Момичета, споделете от кой шезлонг сте доволни?

На нас в началото ни подариха от най-обикновенните на  Lorelli, но явно не е много качествен моделът. Досега го използвахме, но колкото по-тежък става беб, толкова повече се деформира шезлонгът.
Търся нещо по-стабилно, за да можем да го ползваме по-продължително.

# 604

На нас в началото ни подариха от най-обикновенните на  Lorelli, но явно не е много качествен моделът. Досега го използвахме, но колкото по-тежък става беб, толкова повече се деформира шезлонгът.
https://www.patilanci.bg/pr/52472/bebeshka-lulkashezlong-kikka-b … -mia-stella-beige
Чичо й купи такъв много сме доволни стабилен не е мръднал Simple Smile но като започна да седи стабилно дори с масичка не смея да я сложа много шава и закопчана се изнервя 😀😀😀иначе има мелодии,степени на люлеене и дистанционно 🌞💗препоръчвам

# 605

Аз ползвах този е съм много доволна. Даже го продавам като нов е няма никакви следи от употреба. В къщи не се пуши и няма животни.
https://m.bazar.bg/obiava-26036520/shezlong-za-bebe

# 606
Здравейте, имам нужда от съвет и благодаря предварително.
Имам дъщеря на 10м, те първа сега й избива първо зъбче. Спи по цяла нощ, рядко се буди, но дори и да се, й давам малко вода и си заспива.
От месец насам, обаче, почна да става в 5 и да иска да суче - не спира да плаче докато не й дам. После реших да пробвам да й давам АМ (пак в 5) и го изпиваше цялото. Сега вече пие АМ и после рев докато не й дам да суче.
Аз още в осми месец исках да спра кърменето, но мъжа ми все изчакай, изчакай... Дълго време задържахме по едно кърмене сутрин и вечер, после само вечер, иначе АМ и заместени хранения има.
Биберон не иска категорично и често ме търси като залъгалка. Може би това ми е на мен проблема, защото не се чувствам добре. Искам всичко добро за детето си, като всяка майка, но  вече нямам желание да се кърмим/'залъгваме' и ме изнервя това занимание. Как мога да ь отбия на този етап?
Другото нещо, което се опитвам е да изместим ставането в 5 за малко по късно. Аз нямам проблем да дтавам в 5 по принцип, но тя през деня не мигва - буквално я държа под око повече от 2/3 от деня и вече нямам сили. Казвам държа под око, защото не ме търси постоянно, занимава се доста сама също, но не мога да откъсна поглед от нея,защото навсякъде обикаля и пипа и се катери.  Най много две дрямки от по 30 мин на ден. Опитах да спя с нея през деня и пак 30 мин, опитах в количка и пак. Майките в парка все казват че техните спали по 1-2ч,аз такова нещо от половин година не съм виждала, а какви ли не графици пробвах за през деня. Опитах и лягане по късно вечер, но си става в 5.

# 607
  • Несебър
Тези, които трудно приспиват бебенцата, пробвайте с това видео https://youtu.be/jAOW8-u1Xh8
Моята не е от лесните. Гушнах я като жабче в себе си, пуснах видеото, с леко подрускване и на 5тата минута беше аут 😁. Дано и на друг да помогне.

# 608
Lovingsun, през деня къде я приспиваш и кога? Добре е да си е в леглото, без преместване и пр., и да сте на пълна тишина. Важни са и интервалите между заспиванията, защото ако са твърде кратки, ше запси трудно и за кратко, а ако са твърде големи - ще се превъзбуди. Дъщеря ми около тази възраст имаше две дрямки по 30-45 мин - една преди обяд и една към 17 часа(по-рано не можех да я приспя). Реших проблема, като започнах да я приспивам чак към 13 часа и минахме само на едно спане, но то беше от 13 до 16 часа. Т.е.  с намаляване броя на приспиванията, тя всъщност започна да спи повече. Просто вече имаше нужда да мине повече време от събуждането до приспиването за да се е уморила достатъчно и да спи повече. При теб може би ще е по-трудно, защото детето ти е ранобудно.

Относно кърменето, съвсем нормално е кърмено бебе да търси да суче нощем и рано сутрин. Но, според мен, изчакай още 2-3 месеца преди да отбиваш, защото е добре да кърмиш докато не завърши прехода към твърда храна. Наистина в един момент дотежава, особено нощното кърмене. Него можеш да опиташ да го прекратиш и малко по-рано, но с него е най-трудно.

# 609
Моята дъщеря е на 2 месеца и половина и не заспива по друг начин освен на гърда. Преди нощният сън не мисля, че е проблем но през деня се чудя как да я накарам да заспи друго яче. Също така от известно време се стряска на сън. Заспива и след 5 минути подскача разпервайки ръце и крака. Някоя от Вас да е имала подобен проблем.
Ще Ви бъда благодарна за всякакви мнения и съвети.

# 610
Това стряскане може да е рефлекс на Моро. Нормално е. Помага повиването или носенето в слинг. Изчезва към 4-5-6 месец. И за заспиването с кърмене е нормално. Не пречи да опитвате и по друг начин, но детето си е намерило успокоение. Като най-предпочитани алтернативи май са слинг и люлеене на ръце. В сравнение с кърменето са по-измотителни алтернативи за Вас. Чак след 5-6 месец е разумно да опитвате да отучите от асоциациите за заспиване и да заспива вече самостоятелно, ако това искате.

Успех!

# 611
И според мен е този рефлекс,напълно нормално е и още време трябва докато отпадне.

# 612
Проблема за мен, е че в по-голямата част от времето тя ме използва като биберон. Започва с активно сукане 10-15 минути докато се нахрани и следващите 30-40 само си играе. Издърпвам и зърното разбира се след като заспи, но повече от често, когато го направя тя се буди и започва пак да го търси. Има моменти, е които зърната толкова започват да ме болят, че при следващото кърмене едвам устисквам.

# 613
Здравейте. Моето момченце е на 1г 3 месеца и има само 6 зъба. Не са избовало нови от 4 месеца? Чудя се това нормално ли е? Всички около нас са с много повече....

# 614
Нормално е. На моето момиче и избиха 4 зъба около рождения ден и до там. Сега е на 1г и 2м. Просто ще се покажат наведнъж няколко.

Общи условия

Активация на акаунт