За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Lovingsun, през деня къде я приспиваш и кога? Добре е да си е в леглото, без преместване и пр., и да сте на пълна тишина. Важни са и интервалите между заспиванията, защото ако са твърде кратки, ше запси трудно и за кратко, а ако са твърде големи - ще се превъзбуди. Дъщеря ми около тази възраст имаше две дрямки по 30-45 мин - една преди обяд и една към 17 часа(по-рано не можех да я приспя). Реших проблема, като започнах да я приспивам чак към 13 часа и минахме само на едно спане, но то беше от 13 до 16 часа. Т.е.  с намаляване броя на приспиванията, тя всъщност започна да спи повече. Просто вече имаше нужда да мине повече време от събуждането до приспиването за да се е уморила достатъчно и да спи повече. При теб може би ще е по-трудно, защото детето ти е ранобудно.

Относно кърменето, съвсем нормално е кърмено бебе да търси да суче нощем и рано сутрин. Но, според мен, изчакай още 2-3 месеца преди да отбиваш, защото е добре да кърмиш докато не завърши прехода към твърда храна. Наистина в един момент дотежава, особено нощното кърмене. Него можеш да опиташ да го прекратиш и малко по-рано, но с него е най-трудно.

Благодаря ви много за споделения опит и окуражаващи думи! Вкъщи я приспивам като ми даде знак, че е уморена. Бях пробвала по една схема на няколко часа - първо 2ч след събуждане, после 3 и тн. Но тя на доста различни интервали се изморяваше, изобщо не беше по схемата. Не знам, странно ми е, но може би е нормално само 2 дрямки по малко на тази възраст, ако и вашата дъщеричка е била така. Честно казано не знам дали ще мога да удължа обедния сън, чувствам че все не става... Тя и като легна с нея пак 30 мин, преди до 1ч откарваше с мен.
Ще продължа с кърменето още малко, просто вече не чувствам онази емоционална връзка точно с кърменето, все едно залъгалка.  Или пък излезли сме навън с хора и тн, давам й обяда и почва да мрънка да суче, а не е момента за това ... Disappointed Relieved

# 616
С какъв препарат миете пода, към онези, чиито бебчета вече пълзят

# 617
Парочистачка!

# 618
  • София
Пропър ние,аз само слагам белите чорапи за проверка плюс наколенки.

# 619
Парочистачка!

За ламинат става ли?

# 620
А за истински дървен паркет?

Парочистачка!

За ламинат става ли?

# 621
Става, не оставя повече влага от обикновен парцал. Препоръчително е да е с поне 4 бара налягане.

# 622
A кaк и c кaкво почиcтвaте пaрцaлa нa пaрочиcтaчкaтa?

# 623
Момичета, имате ли идея какво е това? Преди няколко дни на крачето на малката се появи зачервяване с мехурче пълно с жълтеникава течност. Сега зачервянето изчезна, но мехурчето си стои. Според педиатъра е алергична реакция от ухапване на насекомо.
Скрит текст:

Сега изглежда така

# 624
И моето имаше такива, бяха 4-5 броя, на ръцете и краката имаше. Според личната най- вероятно е от ухапване. Доста време зарастват, от началото на месеца.  Но пък и от тогава не са излезли нови, така че наистина може да е от ухапване.

# 625
Скрит текст:
Lovingsun, през деня къде я приспиваш и кога? Добре е да си е в леглото, без преместване и пр., и да сте на пълна тишина. Важни са и интервалите между заспиванията, защото ако са твърде кратки, ше запси трудно и за кратко, а ако са твърде големи - ще се превъзбуди. Дъщеря ми около тази възраст имаше две дрямки по 30-45 мин - една преди обяд и една към 17 часа(по-рано не можех да я приспя). Реших проблема, като започнах да я приспивам чак към 13 часа и минахме само на едно спане, но то беше от 13 до 16 часа. Т.е.  с намаляване броя на приспиванията, тя всъщност започна да спи повече. Просто вече имаше нужда да мине повече време от събуждането до приспиването за да се е уморила достатъчно и да спи повече. При теб може би ще е по-трудно, защото детето ти е ранобудно.

Относно кърменето, съвсем нормално е кърмено бебе да търси да суче нощем и рано сутрин. Но, според мен, изчакай още 2-3 месеца преди да отбиваш, защото е добре да кърмиш докато не завърши прехода към твърда храна. Наистина в един момент дотежава, особено нощното кърмене. Него можеш да опиташ да го прекратиш и малко по-рано, но с него е най-трудно.

Благодаря ви много за споделения опит и окуражаващи думи! Вкъщи я приспивам като ми даде знак, че е уморена. Бях пробвала по една схема на няколко часа - първо 2ч след събуждане, после 3 и тн. Но тя на доста различни интервали се изморяваше, изобщо не беше по схемата. Не знам, странно ми е, но може би е нормално само 2 дрямки по малко на тази възраст, ако и вашата дъщеричка е била така. Честно казано не знам дали ще мога да удължа обедния сън, чувствам че все не става... Тя и като легна с нея пак 30 мин, преди до 1ч откарваше с мен.
Ще продължа с кърменето още малко, просто вече не чувствам онази емоционална връзка точно с кърменето, все едно залъгалка.  Или пък излезли сме навън с хора и тн, давам й обяда и почва да мрънка да суче, а не е момента за това ... Disappointed Relieved

Ако все още я приспиваш на 2-3 часа, явно там е проблема. На тази възраст вече интервалите между заспиванията се увеличават, защото те могат да будуват по-дълго. Разбира се, и самите деца си показват. Опитай да приспиваш през по-голям интервал - 4 - 4,5 часа.

По повод броя на дневните приспивания, аз и по-назад бях писала, че моите деца вече на 10-11 месечна възраст започнах да ги приспивам по веднъж. Забелязах и при двамата, че при по-кратките интервали между заспиванията, те заспиваха трудно и за кратко, и затова минахме на вариант само на следобеден сън. Друго, което ми помага е приспиването приблизително в един и същи час следобед и вечер. Аз държа на режима на спане, а и за мен е по-лесно така за да си планирам времето(работя от вкъщи).

Относно кърменето, няма какво да се лъжем - дотежава си в един момент. Но за детето е най-добре да бъде кърмено през първата година, така че понякога трябва да стиснем зъби. Добре е и отбиването да стане плавно, с постепепнно премахване на кърмения. Аз процедирах така - към 11 месеца започвах плавно намаляване на кърмения(например по едно премахване на кърмения на 1-2 до 3 седмици) и след годинката приключвахме без никакви драми. И за гърдите това е най-добрият вариант, защото кърмата намалява постепенно и накрая не се получава препълване. Лично за мен между 12 и 14-15 месеца е перфектното време, защото от една страна вече започват да се хранят с твърда храна и са захранени с почти всичко, а от друга - все още не разбират толкова и помнят за кратко, така че да няма драми и спомен за кърмененто. Успех!

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 09:26 от Happy_mommy

# 626
A кaк и c кaкво почиcтвaте пaрцaлa нa пaрочиcтaчкaтa?
Изпирам леко на ръка и после в пералнята. Сменям няколко по време на самото чистене.

# 627
Какво давате за зъби, от колко месеца и какви чесалки на бебе, което още не умее да захваща добре?

# 628
Какво давате за зъби, от колко месеца и какви чесалки на бебе, което още не умее да захваща добре?
Бочко и Осадент гелчета

# 629
Да попитам тези известните лаборатории Рамус вземат ли кръв и урина на бебета за рутинни изследвания на шестия месец. За колко време излизат? Сега се сетих, че Вторникът е почивен, а за Сряда ми трябват Sad ако ги направим Понеделник сутрин, дали ще са готови?

Общи условия

Активация на акаунт