С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 36 742
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Лошо е така жертвоготовно.
Ето сега проблем.
Но пък тя гледа другото внуче ,  това си е уважителна причина.
Уиш, още по- добре е без винаги

# 121
  • Варна
Е, добре де, на въпрос ще мога ли да разчитам на теб , зададен от снахата, бабата как да отговори.Ако така  се е случило обещанието.

"Да, стига да имам възможност"

Че то и собствената ми майка не декларира готовност за безусловна помощ. Няма как да изискваш от някой да е на линия 24/7, а ако някоя снаха го схваща по този начин, значи не е дорасла да гледа дете.

# 122
  • София
Лошо е така жертвоготовно.
Ето сега проблем.
Но пък тя гледа другото внуче ,  това си е уважителна причина.
Уиш, още по- добре е без винаги
Е, ако се вгледаме в картинката, жертвоготовността е към другата снаха.
Тя не е на работа до септември, но детето е оставено при бабата, която не е могла да примъца, че е обещала на другата снаха да помогне покрай раждането?

# 123
Добре, че е тази тема,  за да се научим да си мерим и приказките, и очакванията.
На Ванеса свекърва и е пд чехъл отвсякде 😄

Абсурт, тя явно изкупува там някакви чужди грешки, знам ли.
Аз , ако съм, няма да изпитам неудобство да й кажа, че трябва да помогна на другата снаха. Достатъчно помощ получава старшата

Пък този малък бебок не е толкова сложен за гледане

# 124
  • Варна
Аз също не съм на работа два месеца вече, но дъщеря ми изкарва четири дни в седмицата при майка ми. Тук е в апартамент, а там в къща с голям двор, басейн и плаж на пет минути с кола. Детето е на осем години вече и не създава никакви проблеми, тиха е и сговорчива. Но въпреки това аз винаги питам майка ми дали й е удобно, кога й е удобно и тя директно казва, ако е уморена, има ангажименти или просто не й е кеф. През ум не ми е минало, че ми е длъжна. И това собствената ми майка. За свекито сигурно няма да посмея и на толкова да се надявам.

# 125
АбсурТ, забравяш две неща:
1. Другата снаха е сам родител.
2. Това, че нищо не прави по цял ден е преразказ на потърпевшата снаха. Ние няма как да сме сигурни, че е точно така. За много хора аз не работя нищо по цял ден, а само си цъкам на лаптопа. Точно това е тяхната интерпретация на моята седемдневна работна седмица хоумофис. Дори не си правя труда да им обяснявам, че работният ми ден нерядко е по 12 часа, а личният ми рекорд е 16 часа "цъкане', докато седя на дивана и че от миналия септември до сега съм имала един единствен изцяло почивен ден.

# 126
Много са ни модерни бабите и ние сме още по-модерни по американски модел, ама а дано не започнат да се гърмят учениците и при нас някой ден.

Едно време живеехме в една къща с баба ми и дядо ми, и ще ви кажа една истина. Няма ден ,в който да съм се прибрала от училище и да не е имало топла манджа и топла стая. Винаги съм знаела ,че някой ще ме посрещне и баба ми беше първата, която усети ,че съм пробвала да пуша. Така се засрамих ,че и до днес цигари не поглеждам. Да,баба ми не ходи по екскурзии и кафенета, но си имаше нейните радости като да се види с близки по празници или да отиде на сватба.

И следващо положително нещо - гледаше животни и градина и винаги имаше домашно мляко и други продукти. Аз искам и ще бъда точно такава баба ,живот и здраве. Хората имаха ценности и обичаха и се раздаваха за това ,което остава след тях. Помня много добре, когато веднъж правихме 1000 гимнастики да има кой да гледа малката и накрая мъжа ми вижда майка му да пие джин с тоник след работа в заведение. Нищо не коментирах пред него, беше му достатъчно тъпо.

# 127
Мей Линг, а къде бяха дядовците в картинката? Ето това очакване, че жената, докато е жива, трябва да се раздава и сакън да не си помисли, че има право на личен живот, а не дай Боже, да изпие джин с тоник в заведение - углавно престъпление - е влудяващо, гадно, мизогинистично и несправедливо. Много им здраве на очакващите от мен!

# 128
Когато се родиха внуците ми и двата пъти отидох във Франция да помогна. Първият път защото беше първо детенце и т. н. Вторият вече не толкова за бебето, а да водя и вземам батко то от училище.
Свекървата на дъщеря ми също ходи, но и двете бяхме питани дали и ако имаме възможност
Тук обаче виждам че някак си майката на момичетата се губи. Няма я в картинката. Изисква се и се вглежда само в свекървата. Ми не е много честно.

# 129
Разбира се ,че и дядовците бяха - но те ни показваха повече външния свят. С единия ходехме по полетата лятото и обядвахме диня и сирене, а другия ни водеше по планинските чукари и ни показваше нови светове. Прекрасни, отрудени хора. Вземаха ни по 4-5 внучета и ни гледаха като писани яйца! Затова и ние сме 3 деца и имаме много братовчеди, защото имаше помощ, желание за тази помощ да бъде дадена и да бъде взета.

# 130
Айде, изискването ще го минем в графата "човещинка". Като си бил бременен и си родил, нормално е да ти се иска да те поглезят и да се повъртят на петичка около теб. Сега ми е смешно как един от най-най-хубавите момент в живота ми беше като лежах в реанимация, след като родих дъщеря ми. Хубав беше не за друго, а заради мисълта, че точно сега мога да си позволя да не мисля и да не се грижа за никого и да не ми пука за нищо.
Обаче вглеждането в свекървата дали е избрала правилната нуждаеща се, за да литне на помощ, идва в повече.

# 131
  • София

Обаче вглеждането в свекървата дали е избрала правилната нуждаеща се, за да литне на помощ, идва в повече.

В случая, няма нужда от вглеждане- то избожда очи, това предпочитание.

Разбира се, ако има някаква предистория, която да не знаем.......

# 132

И следващо положително нещо - гледаше животни и градина и винаги имаше домашно мляко и други продукти. Аз искам и ще бъда точно такава баба ,живот и здраве.
Абе, трудно ще ме убедиш, че човек, който до 65 години не е пипал мотика и лопата и не е ринал животински... екскременти, изведнъж ще превие гърбина, за да осигурява младите.
Еле, някоя от тия млади, дето с детето си не могат да се оправят и се сърдят на свекървата, че не им се върти на пета, ами има наглостта да се разполага със свободното време за собствено удоволствие, а не за това на снахата.

# 133
  • София
Леле, не. Свекърва ми(и майка ми) имат пълно право да пият каквото си поискат в заведение и на танци после да ходят, ако искат. Откъде накъде ще коментирам това по отрицателен начин? И двамата с мъжа ми сме възпитани да разчитаме на себе си, слава богу и да не ни бърка в душите, че майките ни, които са дали всичко да ни отгледат, имат "наглостта" да пийнат джин с тоник.
И моите баба и дядо, лека им пръст, са били отрудени и са ме гледали. Цял живот тегло. Ако имат възрастните хора възможност, след като са им пораснали децата, да си гледат живота, евала!
Аз съм ЗА помощ. На нас са ни помагали и помагат с децата. Но когато и ако имат възможност и желание.

# 134
Никой не оспорва правата им. Ние с ММ никога не сме питали за помощ. Малката вижда баба си веднъж месечно и това е. Просто споделям, плюсовете от помощ ЗА ДЕТЕТО, а не толкова за нас младите. Ние ще се стиковаме, това е сигурно, няма да го хвърлим я. Просто колкото повече връзка имат баби и внучета е по-добре чисто здравословно и за двете страни.

Но, виждам често деца, които биват вземани от бабите си след ясла. Това е хубаво, не всичко е загубено. И мойта все повтаря - Искам баба да ме вземе. Иска ,ама няма.

Общи условия

Активация на акаунт