С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 37 650
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Момичета имате много свободно време очевидно и повече го изкарвате на заяждане чак съжалих , че попитах . Ако вие се оправяте с проблемите , бягайки  от тях  то това не е в мой стил .Нека приключим темата благодаря за всички адекватни отговори .
Не, девойко, на теб не ти харесаха отговорите и реши да се тръшнеш, че тези, които са ти отговорили не според твоите очаквания, имат много свободно време. Проблем ли е за теб, че докато живея без родители и парите на моето семейство са си само негови, имам и време да ти отговоря на очевидно тъпия въпрос как да промениш характера на свекърва си, за да останеш да живееш под един покрив с нея?

# 541
  • Варна
Някои битки са предварително загубени. Тази е от тях.

# 542
Ами то варианти много нямаш.
Щом не можете да се изнесете или тя да се отдели, остава просто да се научите да живеете заедно и да си правите добре сметката на разходите, понеже тепърва ще се увеличават, а ако останеш и втората година вкъщи, доходите ще намаляват.

# 543
E това не го бях правила ,и това направих ,да пиша без да видя на какъв език.
Ами смятай че дадох много добри съвети ,но сори ,не се четяха.

# 544
Дай сега на кирилица.

# 545
  • София
Много пъти съм казвала, че който измисли конвертор, заслужава Нобелова награда.
Колко пъти съм изписвала половин страница, преди да се усетя, че съм на латиница

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:56 от Cuckoo

# 546
Случвало ми се че и на мен. Просто го напиши пак, Боряна. Ти си била в същата ситуация реално.

# 547
E това не го бях правила ,и това направих ,да пиша без да видя на какъв език.
Ами смятай че дадох много добри съвети ,но сори ,не се четяха.
Тя, авторката, и без това нямаше да ги прочете, освен ако не си открила как да накара свекървата да се държи както на нея ѝ се иска.

# 548
  • София
Еее, Боряна, що го изтри. Със заменяне щях да ги разчета за 10 минути Simple Smile

# 549
Аз разшифровах, че нещо за партиди вода и ток пишеше Боряна, но за повече от това нямах сили и желание Grinning

# 550
Да , в същаат ситуация съм била.Дават на другия син, лека му пръст  и на него и на всичките, но у нас 5 лв за хляб ,да не кажа ,че ги храня.
Ако е една партида ток и  вода, за един човек не е кой знае какъв разход.Храната кой приготвя  и заедно ли ядат? Може да се отдели, който има повече - дава.Но си знае сметките.Вижда, че му дават.
Май прочетох ,че няма деца другия син - да не би за инвитро да дава да помогне? Ако е така , е приоритет на една майка да помага ,големи разходи са.
Знам как се ядосвах като единия следва,  а другия не иска, после реши.
Също единия женен ,с  деца ,другия не е още , имам си болка ,макар да не мога да помогна.
Другото бе да не стават приятелки, просто леко отдръпване  и малко споделяне, повече за общи битовизми.
И да не разчита на нея един ден за дете ,да го остави , да го изведе, да не почне  ит ова да я дразни като се отчужди.Ако тя поиска сама, добре дошло.Няма пълно щастие, хем да не те дразнят ,хем да ти помагат.
И другото - с времето всички млади обръгват и  тези дразги стават повече хумористични бележки ,дразни , но не по този начин.
При нас даването определях ,че не го виждат както нас всеки ден ,макар през седмица да си идваше с все домочадие.
Накрая моята свеки леко превъртя, та понякого съм питала що ме мрази, казва не те мразя, то  и  е идвало отвътре да дразни.Има си такива хора, снаах ми е такава, чопли докато не намери проблем. Ми не е при мен, дреме ми, излизам като усетя.В общи линии това бе с допълнения или пропуски ,че не може да се повтори.

# 551
Как в рамките на един час две снахи с еднакъв проблем пристигнаха? Едната постоянно дава нова и различна инфо- тука има само пързулллл за вас. 😂

# 552
  • Пловдив
То тоя проблем е много често срещам. И аз съм имала. Обаче ние се изнесохме. Зарязахме апартаменти и ремонти. Сега си имам свобода и ипотека.

# 553
И да не разчита на нея един ден за дете ,да го остави , да го изведе, да не почне  ит ова да я дразни като се отчужди.Ако тя поиска сама, добре дошло.Няма пълно щастие, хем да не те дразнят ,хем да ти помагат.

Е, то това е класика. Искам жилището, но не искам свекървата.
Не искам да ми пипа/гледа/да се радва на бебето, докато е малко, но искам да ми го гледа, когато поотрасне, за да си почивам/да излизаме/да ходя на работа...
Що е с шапка, що е без шапка... Само аз една – бяла и добра. Simple Smile

# 554
Това е положението в реалността.Така става.
Замислям се ,особено за децата сега виждам отношенията какви са, не съм искала и мислено помощ.Вземала е деца от градина когато мъжът ми не може и приключване имам, счетоводител бях, то на журнали бе, нямаше компютри, колко съм стара само.Но ги вземаше с кеф, щото съседката и е началник и работи с мен, тръгва си рано от работа, иска да я пуснат по нейни думи, че снахата заета.Докато се върне мъжа ми да ги поеме, не ги преоблича,аз  имах 4 ката дрехи по едно време, за празник ,работа(служебни дето се вика) ,в къщи и за нива,децата също преобличах с домашни.Но това не бе проблем, че изцапали новите дрехи.
Пиша ,защото сега наблюдавам , че не сменят , то и бързо израстват малки деца.А нашите с престилки ходеха на градина.
После се оправяха сами,но на обяд си ходех да въведа ред.
Луда съм била да разчитам на тях , свекърът нощен пазач и  спи денем, вероятно съм разчитала и на него при "бедствие", като прекалят.
Но играеха, много деца бяха и баби на улицата бол.Колективно гледане.
Не  е имало проблеми ,сега ще ме утрепят да си оставя децата сами.

Общи условия

Активация на акаунт