С какво ви дразнят свекървите? – 124

• 36 743
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
О, казват, казват “копче” даже и да не помагат. В смисъл не, че се вслушвам де, ама ме дразни, хем да не помагат, хем на всяко нещо кусур да намират и като кажа, че съм на друго мнение се сърдят, мен това ме дразни да се сърдят без да съм виновна- ама трябва да спра да с е дразня. Вие как ги отсичате? Иначе аз лично ако майка ми беше жива, нямаше да се тюхкам, а така все си казвам- майка нямаше да постъпи така. Защото знам колко искаше племенницата да гледа, но сестра ми не я даваше. И ние едно време бяхме цяло лято при баба - всяка година докато стана на 14г. И като бях болна, баба идваше с влака да ме гледа. Беше готино- най- малкото, че затова, че е прекрасно детето да има обич и грижи и от друго място. В смисъл наистина не мога да ги разбера - аз ако имам внуче ще искам да го взимам за да е при мен- да му се радвам, няма да си мисля, че върша услуга на снахата или че нещо се преценявам ако го гледам. Но модерните баби са така- радват се на внуците, ама от разстояние хахахахаха.

# 106
Ванеса, разбирам, че си имала очаквания, но жената наистина не е длъжна да помага.

Аз съм на 44 години с голямо дете. Потенциално мога да стана баба всеки момент, но имам собствен живот, работа, мъж и няма как да се посветя в отглеждане на внуче.

С удоволствие ще глезя от време на време. Мога и да го взема за някоя вечер, а да излезат, но да съм обслужващ персонал, да чистя и да готвя, няма как да стане, освен ако не е много болен някой.

Преди, бабите наистина са помагали, но са се пенсионирали рано, моите никога не са работили и да, лятото са ме гледали, но при новородено, не виждам с какво толкова да се помага.

Спиш, когато то спи, не готвиш тристепенни менюта, бащата помага с чистенето.

# 107
Вие как ги отсичате?
Изключително устата съм и си ме знаят, та не смеят много-много да ми дават повод да си проявя устатостта.
АБсурТ, да, обещанията трябва да се спазват, но не видях бабата да е поела ангажимент с конкретни дати, който да трябва да спази. Като цяло, на мястото на тази баба, бих преразгледала готовността си да помагам и гледам деца. В един идеален свят хората си помагат взаимно, а в реалния свят се оказва, че този, на когото се помага, приема помощта като нещо, което априори му се полага и дори се оглежда за още.

# 108
За "копчето" трябва да си устата по принцип. Аз съм. Като ми каже някой нещо, казвам, че никой не ни гледа детето и да не се меси и точка.

# 109
Аз също родих секцио и мен ме болеше, имах две баби които искаха да идват да помагат, но предпочитах да се оправям сама. Бебето ядеше първите два месеца през два часа - денонощно, спеше ми душичката, но това е положението.

Бабите по мое мнение е хубаво да се включват, когато детето стане по - голямо. Като проходи изразходваш доста повече енергия. 🙂

Въпросната баба не е отказала да помага, просто в момента гледа другото внуче, като си го вземат ще помогне и за бебето.

# 110
  • САЩ
Да, на модерните баби не им се занимава с деца много. Като гледам американските баби съвсем даже. Те си имат тяхни си занимания, хобита, сериали и не остават с внуците за повече от няколко часа. Сестрата на ММ все разказва как майка им като дошла да помага за новородените близнаци за няколко седмици нищо не пипвала, а само искала да ги гушка и питала какво има за ядене. Но тогава е била на 65+, много работеща и изморена. За сравнение баба ми е била на 45 когато аз съм се родила. Гледала ме е почти постоянно, а и е работела докато тръгна на училище. А като малко по-големи прекарвахме там всяко лято три деца, баба и дядо работеха по цял ден в малък град, а през уикенда се грижеха за болни родители на село, ниви, животни и градини с плодове и зеленчуци. Как успяваха не знам, но си личеше че се грижеха за нас с желание, много любов и търпение. Не на всеки обаче му се занимава тепърва с малки деца и бебета. Малко се отплеснах...
Ванеса, виж дали няма някоя надеждна съседка/позната, която би се съгласила да ти помага по няколко часа на ден срещу скромна сума.

# 111
Не зная като стана баба дали ще ми се занимава с бебета, но за момента по-скоро бих побягнала с писъци. Децата ми са с 13 години разлика, т.е. вече 27 години гледам деца. Малката в момента е на 14 - радостите на пубертета и желанието да му откъснеш вратленцето. Не  са ми ги гледали баби. И да започна всичко това отначало? Не, мерси. От човещина бих помогнала инцидентно за час-два, но от мен толкова. И Хасан е хора, и Хасан има и си иска личния живот.

# 112
Аз моята дъщеря от сега я обработвам, че внуци няма да гледам. Така както сме отгледали нея, така тя трябва да си отгледа децата. Да си ги възпитат с мъжа си по техния начин, с техните навици и т.н. Внуците са, за да им се порадват бабите/дядовците и после при родителите. Да си се спазват там режими и правила, каквито има установени.
На моите родители съм казала, че искам да си гледат пенсионерския живот. Да пътуват, да се забавляват и да се чувстват прекрасно. Цял живот са работили, сега нека почиват. Винаги са добре дошли у нас, даже и при нужда откликват, но като кажат, че искат да си ходят - няма драма. Искам да имам спокойни и щастливи родители, а не да им прехвърля част от нашите ангажименти. Благородно им завиждам, че в момента могат да разполагат изцяло с времето си, така както си преценят. Нека да е пълноценно за тях.

# 113
Нали досега в темата такива баби се величаеха - със собствен живот, хобита, чийто живот не гравитира край внучета. Сега пък - що са без шапки. Тя , обсъжданата баба е съвсем зле - поне по собствен кеф да бе тръгнала. А всъщност снахите не могат да я поделят. Обикновено в стремежа да угодиш на всеки , всички се разсърдват рано или късно и съм съгласна с Уиш, че помощта се приема като полагаема и изискванията нарастват. Абе, като във вица , чета темата и все повече си мисля, че права си е била мама.

# 114
Интересно как баба ти на 45 те е гледала постоянно и е работила? А майка ти и баща ти, защо не са те гледали?

Едно е да помогнеш от време на време, друго е да се очаква да си изцяло на разположение.

И да, на тази баба не и е лесно, дърпат я от две страни, че и и се сърдят.

Мога да помогна с някоя вечер, ако готвя, мога да направя повече и да занеса, но това да се пренеса и да съм слугиня, няма как да стане.

Каним децата на обяд или вечеря или ги водим на заведение, не мисля, че трябва да ги отглеждаме до 30 години.

Аз лично не съм планирала дете с очакването някой да ми помага освен баща му.

# 115
Тя отсега като не иска да идва, пиши го бЕгАл. Моята дъщеря е на две годинки и рязко намаляха кандидатите да я погледат, че то си е цяло приключение. Аз и не искам- после да слушам как са я отгледали от парче месо....с мъжа ми стискаме зъби и това е.
Не ти знам здравословния проблем, но аз няколко пъти влизах в болница след раждането(секцио) и освен последния, в който трябваше някой да ме закара в София и да стои там, съпругът ми поема грижата за беба- къпане, хранене, излизане, тоалет и тн. Всичко- с една дума. Не разчитай на свекървата, никой на никого не е длъжен.

# 116
  • София
Не зная като стана баба дали ще ми се занимава с бебета, но за момента по-скоро бих побягнала с писъци. Децата ми са с 13 години разлика, т.е. вече 27 години гледам деца. Малката в момента е на 14 - радостите на пубертета и желанието да му откъснеш вратленцето. Не  са ми ги гледали баби. И да започна всичко това отначало? Не, мерси. От човещина бих помогнала инцидентно за час-два, но от мен толкова. И Хасан е хора, и Хасан има и си иска личния живот.
И аз бях в това положение- с 15 години разлика- бебе и тийнка.
Ами, като се роди внука, не изпаднах в неистово желание да почна да сменям памперси.
В интерес на истината, почти не съм го гледала- родителите му така се бяха стиковали, че си вършеха всичко сами.
На изписването отидохме до тях и след като разгледахме внука, зетя ни посочи вратата и на двете двойки баби и дядовци. Сватята се опита да предложи да го изкъпе, но сина й каза, че било негова грижа и те така!

Моето несъгласие с бабата от темата е в това единствено- щом си обещал, спазваш обещанието.

# 117
Че бабата от темата трябва да внимава, когато раздава обещания, спор няма.

# 118
Е, добре де, на въпрос ще мога ли да разчитам на теб , зададен от снахата, бабата как да отговори.Ако така  се е случило обещанието.

# 119
Доколкото разбрах, бабата е отговорила: "Да, винаги можеш да разчиташ." По-разумно би било да каже: "Да, винаги, когато имам възможност".

Общи условия

Активация на акаунт