Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 51 441
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
А по отношение на тейбъл картичките какво мислите - като гости ви допада да има определено място за всеки или разпределението на хората по маси е достатъчно и всеки сам може да реши къде и до кого да седне? Аз като гост съм безразлична в това отношение, но ММ е тотално анти тейбъл картичките инамира, че е излишно да се казва на всеки къде да сяда.

# 616
Мисля, че зависи от размера на масите и разпределението на гостите по маси. Какво имам предвид: Ако масите са малки и всички на съответната маса се познават, мисля че може да направиш отстъпка за него. Ако обаче масите са големи и със смесени компании, рискувате, ако някоя двойка закъснее,да намери две единични места и да трябва да размества всички, за да седне заедно. Същото важи и за "двойки" приятели, които не познават останалите.
Аз смятам, че са полезни и хората са свикнали с тях и ще ги търсят.

# 617
Аз съм твърдо за тейбъл картички.

# 618
  • Wonderland
А по отношение на тейбъл картичките какво мислите - като гости ви допада да има определено място за всеки или разпределението на хората по маси е достатъчно и всеки сам може да реши къде и до кого да седне? Аз като гост съм безразлична в това отношение, но ММ е тотално анти тейбъл картичките инамира, че е излишно да се казва на всеки къде да сяда.

За мен са задължителни.
Както казa evenfall, ако на една маса е една компания - супер, но не можете да ме убедите, че на всяка маса всички гости са си компания. Grinning
Имаме само 2-3 маси, на които хората се познават. На останалите са по-смесен тип компании от рода на "семейни приятели", "братовчеди" (общи) и в тези случаи със сигурност знам, че някои хора няма да се чувстват комфортно, ако трябва да седнат къде да е. Има я и ситуацията, в която си поканил двойка, а защото хората сядат както им падне на масата, се налага двойката да се раздели, защото двете свободни места са едно срещу друго примерно. Grinning

За да избегнем всякакви варианти на ситуацията, ще имаме тейбъл картички.

# 619
Би било хубаво отпред да е храната, отзад да са напитките.
Имай едно на ум, че може да не се сетят да го обърнат.
Колко ще е голямо? Каква е концепцията ти за дизайна? Имаш ли нужда от идеи за разпределението на текста?

Измислила съм дизайна. Ще бъде много, много семпло. От 1 лист А4 сигурно ще направя 3 или 4 менюта. Още не съм започнала да го правя, защото не сме ходили на дегустация.
И на мен ми мина првз ума, че може да не се сетят да обърнат. Може да сложа малка стрелкичка в долния ъгъл или да разчитам, пе някой като вдигне неговото меню и другите на масата ше видят, че има и от другата страна Grinning

# 620
Ох аз на една сватба с такива тейбъл картички по някаква причина бях на 5 стола от приятеля ми на правоъгълна маса, та разместихме всички вече настанили се. Тогава си помислих, че всъщност гостите, дошли преди нас, бяха направили някакви размествания по тяхно усмотрение, защото младоженците знаеха, че не познавам никой друг. Ние в крайна сметка решихме, че няма да ограничаваме кой до кого да седне, разпределението ни се получи много добре и точно по компании.
Мислехме и менюта да няма, но пък прочетох по-горе за алкохола поне и ми хареса, наистина така ще знаят какво има за пиене.

# 621
Аз съм ЗА тейбъл картичките! Организирала съм събития и от друг вид и съм ужасена колко неориентирани и хаотични са хората. Направо като стадо. Може да се убия от подредби, но всеки ще има точно определено място, на което ще му бъде сервирана вечерята. Пък после кой където иска да сяда и да се мести.

# 622
Абсолютно ЗА тейбъл картичките и за таблото също. Бях на една сватба, на която булката беше разпределила гостите по маси, но нямаше нито табло, нито тейбъл картички, и шаферките трябваше да ни упътват кой на коя маса да сяда. Отделно не се виждаха номерата на масите добре и беше голямо лутане, отделно имаше спорове между някои гости кой къде да седне понеже “така или иначе никъде не го пишело”.

# 623
Бях на една сватба, на която булката беше разпределила гостите по маси, но нямаше нито табло, нито тейбъл картички, и шаферките трябваше да ни упътват кой на коя маса да сяда. Отделно не се виждаха номерата на масите добре и беше голямо лутане
Първото и аз съм го виждала. Не беше проблем само по себе си като организация. Там имаше друг проблем и там беше единствения пример, когато липсата на разпределение щеше да спести сума ти драми, но да кажем аз бях много виновна. Контузих коляно 2 дни преди сватбата и се появих с огромен гипс, за който не се сетих да предупредя младоженците. На място се оказа, че сме планирани за средата на гигантска дълга маса, където столовете бяха залепени почти като пейка и не можех посмъртно да седна.

А за номерата на масите слагам +100000000000. Ниски цифри без стойка в цвета на цветята близо до цветята (ниска широка аранжировка) - твърдо не. На друга сватба трябваше да се врем в гостите на всяка маса, докато си намерим коя е нашата. Накрая си видях тейбъл картичката преди да намеря номера върху масата.

# 624
Ние няма да имаме меню с храната, защото от ресторанта искат предварително да знаят по колко бройки от кое ястие. Ще имаме с месо и вегетарианско + салата и предястие. Но определено ще имаме меню за алкохола.

Нашите маси мисля, че ще са правоъгълни, защото когато харесахме мястото не предполагахме, че ще каним повече хора в последствие, а кръглите маси, които имат са много големи и така няма да остане място в средата за танци. Според мен кръглите маси са много удобни откъм пространство за гостите, но при по-големите трудно можеш да си говориш с човека срещу теб. Правоъгълните също си имат минус, но какво да се прави.

Аз по-скоро се чудя за това табло с разпределението по маси какво да бъде. Била съм на сватба, на която беше огледало, на което са написани имената, но аз мисля нещо по-бюджетно. Ще видим според ситуацията.

# 625
  • Wonderland
Ние няма да имаме меню с храната, защото от ресторанта искат предварително да знаят по колко бройки от кое ястие. Ще имаме с месо и вегетарианско + салата и предястие. Но определено ще имаме меню за алкохола.

Нашите маси мисля, че ще са правоъгълни, защото когато харесахме мястото не предполагахме, че ще каним повече хора в последствие, а кръглите маси, които имат са много големи и така няма да остане място в средата за танци. Според мен кръглите маси са много удобни откъм пространство за гостите, но при по-големите трудно можеш да си говориш с човека срещу теб. Правоъгълните също си имат минус, но какво да се прави.

Аз по-скоро се чудя за това табло с разпределението по маси какво да бъде. Била съм на сватба, на която беше огледало, на което са написани имената, но аз мисля нещо по-бюджетно. Ще видим според ситуацията.

Огледалото май излиза от най-бюджетните, от гледна точка, че после ще си го прибереш или ще го извадиш от вас Grinning
За мен е по-скъпо стандарното табло, за което ще дадеш минимум 60 лв със статив и принт и всичко, но после ще отиде на боклука.
Гледах вариантите с рамки за по 10-12 снимки, защото това също намирам за доста практично в последствие.

# 626
  • София
При нашите младоженци се получи друг гаф или по-скоро при фирмата за украса- вместо 6 и 9, имало 2 маси номер 6 и гостите от двете маси се лутали кой на коя маса да седне. Добре, че номерата са били поредни, че сравнително бързо са се ориентирали по съседните маси коя цифра е обърната. Булката реши да е без тейбъл карти, само с табло. На моята сватба (преди доста години) имаше тейбъл карти и всичко беше ОК с настаняването на гостите. Въпрос на избор.

# 627
Аз мислех, че съм ЗА тейбъл картичките, тъй като, когато бях на такава сватба, ми беше много приятно името ми да присъства някъде, даже си я взех за вкъщи и до ден днешен си я пазя. Сега вече като булка се притеснявам аз да кажа на гостите кой къде да седи. Но вероятно ще направя, даже имам и дизайн.

# 628
Ох, защо я подхванахме тази тема, момичета. Моята концепция за нашите снощи, като тръгнах да ги правя, се оказа. epic fail. Сега имам точно 3 часа за пълен редизайн и изработка на новите. Добре, че сме малко хора. Бих ги зарязала изцяло, но имаме един гост, който познава само нас и държа да му гарантирам място близо до младоженеца.

# 629
Ние решихме да сложим зелено листо с името на всеки гост при приборите. Изглежда много красиво и стилно.

Общи условия

Активация на акаунт