Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 51 452
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Rayy, не бяхме ние в Тера, но не съм чула тогава септември да са спазвали правилата за 50%.

Благодаря за ритуалните зали, на нашите младоженци не са им казали и те не знаеха.

Новините от днес за короната, още нищо не казват за сватби, но ресторантите отварят от 1 март.

"От 1 март се допускат посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, при използване на до 50% от капацитета им, отстояние от 1,5 м. между облегалките на столове на две съседни маси и носене на защитни маски за лице от персонала."

# 601
Niya, на нас също не ни казаха като записвахме датата. После, като затегнаха мерките, се обадих да питам и после ни казаха същото, като си занесохме документите. Може за тяхната дата да се променят нещата и стискам палци за което.

# 602
  • София
Нещата с мерките не само няма да се променят, а в момента и тази година като цяло ще е по-тегаво. Това го предвидих още миналата година и когато нашите младоженци се колебаеха, дали да отлагат, ги посъветвахме да правят сватба. Лятото беше най-благоприятно и после след септември стана супер зле положението. Затова правете сватби когато сте си решили, защото в следващите няколко години няма да има кой знае каква съществена промяна. Сватбите от преди м. март 2020г. отдавна са в миналото. Колкото човека-толкова. 50% заетост на ресторантите, 50% да са.

# 603
Нещата с мерките не само няма да се променят, а в момента и тази година като цяло ще е по-тегаво. Това го предвидих още миналата година и когато нашите младоженци се колебаеха, дали да отлагат, ги посъветвахме да правят сватба. Лятото беше най-благоприятно и после след септември стана супер зле положението. Затова правете сватби когато сте си решили, защото в следващите няколко години няма да има кой знае каква съществена промяна. Сватбите от преди м. март 2020г. отдавна са в миналото. Колкото човека-толкова. 50% заетост на ресторантите, 50% да са.

Да, съгласна съм. Аз съжалявам, че трябваше да отложим сватбата, но мъжът ми държеше неговото семейство да присъства, което е разбираемо. Само, че аз все още си мисля, че те няма да дойдат и сега (даже и родителите му въпреки, че могат да си позволят да останат в карантина било тук или там, но това е друга  тема). Затова и аз ще посъветвам дамите, които не са се сблъскали с такава промяна от миналата година - ако семействата ви са в България и като цяло повечето хора, на които държите са тук - не отлагайте, няма смисъл. За една година много неща могат да се променят, коя може да забременее или пък да ви изникне друго. Ние покрай тази сватба се наложи да променим доста неща, което ни доведе само до излишен стрес. Сега просто искам този ден да мине и да си продължим нататък, че почти всеки ден го мисля. А го мисля и от гледна точка, че вече много пари дадохме за какво ли не и още толкова ни предстои. Бройката на гостите ни се увеличи и от 30тина станаха на 70, но сега вече не ми пука колко ще дойдат. Е, надявам се да не са 10 човека Grinning Но сватба ще име, ако ще в шатра, в мазе, на покрив на блок...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 604
Относно шатрите- бяхме на една сватба с шатра, беше с 2 изцяло отворени страни, и една страна отворена на няколко места. Докато беше жега, беше задушно, но то и без шатрата вероятно щеше да е задух. После през нощта обаче стана хладно и започнахме да се увиваме с якета, шалове.

Благодаря, а през кой месец и в коя част на България Simple Smile

В началото на септември, селце до В. Търново.

# 605
Какво мислите за това да има меню за всеки гост, излишно ли е според вас? Сама ще си правя поканите, табелките,  етикети за ракия и т.н. Чудя се дали има смисъл от отделно меню за всеки гост или може да бъде по 1 на маса с всички варианти на менюто (стандартно, вегетарианско и веган) + напитки. Никога не съм виждала на сватба, дали е безсмислено или по-скоро прави хубаво впечатление? На мен ми допада как излглежда по снимки, но ще си е допълнителен разход да принтирам 100 менюта.

# 606
Какво мислите за това да има меню за всеки гост, излишно ли е според вас? Сама ще си правя поканите, табелките,  етикети за ракия и т.н. Чудя се дали има смисъл от отделно меню за всеки гост или може да бъде по 1 на маса с всички варианти на менюто (стандартно, вегетарианско и веган) + напитки. Никога не съм виждала на сватба, дали е безсмислено или по-скоро прави хубаво впечатление? На мен ми допада как излглежда по снимки, но ще си е допълнителен разход да принтирам 100 менюта.
Според мен е излишно да има за всеки гост. Ние решихме да има по 2-3 на маса, накрая сложихме по едно. Някои гости даже не го и гледаха.

# 607
  • София
Абсолютно излишно. Не знам на сватбата колко от гостите просто махнаха картончето с менюто от салфетката в чинията си и изобщо не го погледнаха,

# 608
според мен си спести паричките,никой няма да го оцени  и вложи за украса,подаръчета,подложни чинии или нещо друго ; )

# 609
  • Wonderland
Аз ще сложа, харесва ми идеята и по-специалния жест. Виждала съм само на една сватба и всички реално се зачетоха. Хората най-много се вълнуват за храната на една сватба, особено след като цял ден са обикаляли напред-назад с младоженците и вече нямат търпение да седнат на маса. Grinning

# 610
Според мен като гост, меню с напитки е задължително. Била съм в доста неловка ситуация на сватби, където няма и обслужването не е на ниво. Идва сервитьор, пита какво ще пиете, а ти нямаш идея между какво избираш.

За храната - ако ще ти натежи на бюджета, мисля че не е нужно. Но то това важи и за украсата. Simple Smile

# 611
Ние сложихме на всяка маса по едно меню с ястията и с напитките. Хубаво е хората да знаят какъв алкохол има, понеже на една сватба нямаше меню и не ми хареса.

# 612
Ние сложихме на всеки гост меню, изглеждаше добре, някои хора си ги взеха, понеже им хареса дизайна. И аз обмислях вариант с две-три на мада по препоръка, но не намерих визуално приемлив начин на разположение по масите. Така пред всеки имаше чаши, прибори, салфетка, тейбъл картичка и меню, а по средата цветна аранжировка и свещи.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 11:02 от Welt

# 613
Ние също ще сложим на всеки. На менюто ще е прикрепено и името на човека, за да спестим и от табелки с имената на гостите. А и ще можем да си използваме отново восъчния печат. Само не знам дали ще се справя с двустранния печат. Би било хубаво отпред да е храната, отзад да са напитките.

# 614
Би било хубаво отпред да е храната, отзад да са напитките.
Имай едно на ум, че може да не се сетят да го обърнат.
Колко ще е голямо? Каква е концепцията ти за дизайна? Имаш ли нужда от идеи за разпределението на текста?

Общи условия

Активация на акаунт