Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 51 474
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Мога ли да ви прекъсна с питане за документите?
С ММ току що си попълнихме декларациите. Написах си новата фамилия на кирилица. В акта за сключване на граждански брак присъства ли транслитерацията? Мога ли в новата лична карта да впиша новата фамилия с различна транслитерация от тази на съпруга? Имаме казус с изписването на "дж".

# 571
Мога ли да ви прекъсна с питане за документите?
С ММ току що си попълнихме декларациите. Написах си новата фамилия на кирилица. В акта за сключване на граждански брак присъства ли транслитерацията? Мога ли в новата лична карта да впиша новата фамилия с различна транслитерация от тази на съпруга? Имаме казус с изписването на "дж".

Вие си попълвате сама изписването на фамилията след това в РПУ-то при смяна на ЛК.

# 572
Нашата сватба ще е на 9 май и решихме, че няма да отлагаме до последно. Много силно се надявам всичко да е наред.

# 573
Здравейте, дами! Много се радвам да видя, че все още пишат и момичета от миналата година (то нали и затова такова е името на темата). Някакви сватбени чувства ме налегнаха и реших да се завърна Grinning  За тези, които не са ме срещали от по-рано, нашата сватба трябваше да е на 29 май 2020 в Мейсън хотел, София. Подписахме се на датата само с родителите ми с маски...Беше сладко, но не бих го нарекла сватбено. Чакаме си сега празненството на 4 септември и този път сме решили, ако има начин да не го отлагаме въпреки, че има голям шанс родата на мъжа ми да не успее да дойде от Англия. Ако някоя има въпроси относно брак с чужденец, относно хотел Мейсън или друго, ще се радвам да отговоря. Успех на всички и дано тази година имаме своят мечтан ден! Heart

Ще едитна малко, защото върнах назад мненията и видях, че Niya е питала какво става с момичетата от срещата. При мен всичко е почти готово и си чака от миналата година. Роклята ми дойде (от бутик Версай в Асеновград, 900лв с воала), но познайте - има бебе на хоризонта и ще имам 1 месец да вляза във форма, ако въобще се случи! Ако ли не, ще си взимам без време друга. Имаме си домашна ракия, трябват ни само бутилки и етикети. Подадърците няма да ги сменяме, ще си останат въпреки, че има датата на подписа, а не 4.09.21. За подаръци избрахме рисувани мини картини с цветя. Цветовете на сватбата ми са зелено и жълто. Изнесен ритуал ще имаме, но ако не дойдат братята на мъжа ми, няма да имаме кумове и най-вероятно ще сме без, ще се мисли друг сценарии. Ще имаме изненада народни танци с певица, което беше най-вече изненада за англичаните, ноооо нищо. За диджей - бяхме с Емил Андреев, но при промяната на датата се оказа, че не може и сменихме на Бедрос, който всъщност се оказа много симпатичен. За тортата - още нямаме идея, но мъжо е алергичен към мляко, затова неговата ще е веган и ще я вземем от Loving Hut. Такава ни беше и за подписа - мента с шоколад и беше много вкусна. За прическа и грим съм си набелязала Бони брадърс. Обувките... оказа се, че тези, които съм си купила въобще няма да са ми удобни, направо се изкрИвих на подписа с тях. Ще са по-ниски с дебел ток. За покани - може би ще вземем от Луксевент. Затова се сещам сега. Нямам търпение да дойде време да тестваме храната в хотела и да си направим меню. Костюма на мъжа ми е мнооого красив, в синьо е, но покрай тоя вирус нещо се е поотпуснал и дано му стане по мярка Grinning  Пък за моята рокля - харесва си ми, но пък да ви кажа, нямам нищо против и друга да си взема. И без това ще ги продам и двете след това. За видео - Студио Видеоклип, които ще дойдат от Пловдив. Агенция  за декорация - Angeli D'Amore. Та като цяло е това, надявам се родата на мъжа ми да дойде, защото ще е един вид половин сватба, но пък и да не могат - на мен ми омръзна да чакам и да отлагам, а и през това време се родиха още 2 деца в семейството. Кой знае още какво ще стане докато дойде септември, но дано са само хубави работи.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 10:24 от usmvka

# 574
  • София
Еййй, usmvka, честито за страхотната новина! Радвам се, че писа, стискам палци всичко да е наред и този път да мине всичко гладко със сватбата.

# 575
Тази идея ще седи много сладко на етикетче върху подарък за гости, особено за англоезични сватби:

Нашият ден почти дойде, както може да си представите по това с колко въпроси избухвам напоследък.
Към миналите булки - какво правихте и не правихте с кожата си в дните преди сватбата и в деня на сватбата? Гримьорката ме инструктира да не нанасям кремове и серуми на деня. Кога и какви бяха последните ви разкрасителни процедури?

# 576
Тази идея ще седи много сладко на етикетче върху подарък за гости, особено за англоезични сватби:

Нашият ден почти дойде, както може да си представите по това с колко въпроси избухвам напоследък.
Към миналите булки - какво правихте и не правихте с кожата си в дните преди сватбата и в деня на сватбата? Гримьорката ме инструктира да не нанасям кремове и серуми на деня. Кога и какви бяха последните ви разкрасителни процедури?

Със сигурност 2-3 седмици преди сватбата няма да експериментирам с нищо с цел да стана "още по-красива", за да не си докарам някой обрив или гадни пъпки. Ще си спазвам стандартната рутина - хидратиращ крем, слънцезащита и други кремове/маски/серуми, които знам, че ми действат добре. Ще спра сладкото изцяло, защото от него ми излизат пъпки + пиене на много вода. Загледала съм няколко процедури за почистване в дерматологични клиники, но още не мога да се престраша Head Band

А някоя от вас била ли е на сватба в шатра през лятото, става ли много задушно?

# 577
  • София
Хидрафейшъл ще правя, на кожата ми се отразява много добре.

# 578
Това с шатрата аз ще го имам предвид или поне "на открито" за всеки случай, ако решат от министерството да позволят само събирания на открито.

Иначе грижа за кожата преди сватбата бих ходила само на почистване примерно 10-тина дена преди това. Моята е мазна и има нужда от повече грижа въпреки, че в момента поради бебока съм го ударила през просото. Бих заложила на почистващи и хидратиращи маски докато дойде сватбата, но може би неща, които съм ползвала и знам как ми влияят. А в случай на пъпка, ще разчитам на грима и фотошопа от снимките. Grinning

# 579
Аз се грижа за кожата си само вкъщи и смятам да не се поблазня да отида на някоя процедура. Имам сравнително ок кожа и ще заложа повече на хранителен режим и достатъчно количество вода, за да не ми излизат някакви непредвидени пъпки. Бях чела някъде, че най-горният слой на кожата се обновява на всеки 35-40 дни, така че около месец и половина преди деня е добре да сме с повишено внимание какво правим.

# 580
Това с шатрата аз ще го имам предвид или поне "на открито" за всеки случай, ако решат от министерството да позволят само събирания на открито.

Иначе грижа за кожата преди сватбата бих ходила само на почистване примерно 10-тина дена преди това. Моята е мазна и има нужда от повече грижа въпреки, че в момента поради бебока съм го ударила през просото. Бих заложила на почистващи и хидратиращи маски докато дойде сватбата, но може би неща, които съм ползвала и знам как ми влияят. А в случай на пъпка, ще разчитам на грима и фотошопа от снимките. Grinning

Ние със сигурност сме решили да взимаме шатра - само покрив, ще бъде напълно отворена, просто се чудех дали става задушно. Ветрила за дамите ще има със сигурност.

# 581
Относно шатрите- бяхме на една сватба с шатра, беше с 2 изцяло отворени страни, и една страна отворена на няколко места. Докато беше жега, беше задушно, но то и без шатрата вероятно щеше да е задух. После през нощта обаче стана хладно и започнахме да се увиваме с якета, шалове.

# 582
Относно шатрите- бяхме на една сватба с шатра, беше с 2 изцяло отворени страни, и една страна отворена на няколко места. Докато беше жега, беше задушно, но то и без шатрата вероятно щеше да е задух. После през нощта обаче стана хладно и започнахме да се увиваме с якета, шалове.

Благодаря, а през кой месец и в коя част на България Simple Smile

# 583
  • Пловдив
10-тина дни преди сватбата ми отидох на почистване на лицето. Кожата ми е смесен тип , като цяло не е проблемна, освен повечето омазняване по носа. Всъщност оставих на кзометичката да прецени каква процедура да ми направи и споре нейните думи от нищо не съм имала нужда, но не я бяз почиствала 3-4 месеца, така че се възползвах да се поглезя. Като не съм спирала и вкъщи да й нанасям маски,особено обичам хидратиращите Revolving Hearts

# 584
  • София
Удължили са епидемичната обстановка до 30 април, което хваща и сватбата ни. Засега няма да я местим,  защото реално миналата година от края на извънредното положение, епидемичната обстановка не е отменяна, а доста сватби имаше. Не съм присъствала на сватба миналата година и не съм се интересувала, обаче дали се наложи да намалите броя на гостите? Или някакви други неудобства. За ритуалната зала ясно,че на 99% ще сме максимум 20-тина души там, което и не е чак толкова лошо, но ресторанта ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт