Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 52 353
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
Аз бях с мострена рокля и никак не съжалявам. Беше намалена с 55% и да си призная, освен че беше "моята рокля" бях и безумно щастлива и доволна от цената, която заплатих. С химическото чистене излезна под 700лв. Нищо и нямаше след химическото, миришеше си на чистичко. Имаше едно скъсано копче от преди, но беше зашито, роклята стеснена и подкъсена. Беше едно от най-добрите ми решения, които взех за сватбата. В случай че роклята ти е от тюл или друга лесно късаща се материя, бих те посъветвала внимателно да я разгледаш (особено долу на полата) и прецениш дали ако има скъсано то няма да се премахне при скъсяването на роклята, ако имаш нужда от такова. Успех!

Аз като най-ентусиазираната (явно) булка на 2021, имам въпрос относно роклите: бихте ли закупили мостра? Simple Smile
В момента съм пред една такава дилема с една много намалена мостра в бутик и ми е интересно да видя колко от вас са били с мострени рокли.

# 301
  • София
Според мен направо им се обади и питай, по принцип нямат много голям избор на номерация, но ще си намериш рокля, няма страшно, само си предвиди време. Вариант е и да отидеш до Асеновград, ако в София няма толкова размери, за там съм чувала, че имат по-голям избор и в някои ателиета могат да ти предложат да ти сглобят от две рокли, една.
Ако се обаждаш, питай по нашата номерация, примерно М/Л/ХЛ, който номер си, защото това 42 нищо не значи, стандратно този номер дори е Л, а малките номера са от 34-36 зависи от магазина, някои пък са американски и са по американските стандарти и започват от 0.

# 302
Моята също беше мостра. Спряна от производство, последна бройка и беше намалена на 50%. Нямах притеснения дали някой ще я пробва след мен и ще я получа в лошо състояние, защото няма смисъл да се даде за проба, след като няма как да се произведе. Важното е да се огледа роклята за дефекти- скъсано, изцапано, разшито, паднали камъчета и т.н. Корекцията трябваше да я платя аз, което пък не е болка за умиране- 120лв. на фона на 1000лв спестени. Това беше роклята, която исках, с която се почувствах булка и фактът, че беше мостра нямаше никакво значение за мен.

# 303
  • София
И мойта рокля беше мостра, нямаше скъсано или изцапано. Беше в перфектно състояние Heart Спестих си едни около 600лв, при положение че роклята струваше 2700 или нещо от сорта. Естествено на сватбата отдолу се изцапа, но е неизбежно, и че беше тип принцеса и влачех всичко покрай себе си (на фотосесията бях си събрала малко шишарки) Grinning

# 304
  • Пловдив
Всичко опира до фирмата и нейните служители.Дъщеря ми премери безумно мръсни рокли ,както и такива в перфектно състояние.Така че зависи от самата рокля.
За протокола да кажа,че роклите на Проновиас не са чак толкова скъпи в Англия,както ни казаха представителите в БГ.Разликата на харесаната рокля се оказа 450 лв.Само че на другият ден след пробата са се обадили на дъщеря ми и са й направили 100 паунда отстъпка,което си е 220 лв.При положение,че ние сме от Пловдив и ще трябва да идем поне 3 пъти в София не си струва разликата в цената.А и като прибавя риска отложени полети,мисля че цената си е супер.

# 305
Аз бих купила мострата, ако е перфектно състояние и ако е мой размер.

А по отношение на размерите - моето впечатление е, че в повечето софийски бутици роклите са 38-40 размер. Аз съм точно толкова и останах леко неприятно изненадана в новия бутик Милвана моментс, понеже там повечето бяха 34 или 36 размер. Обличат се отдолу и ако ханшът ви е най-широката част от тялото, няма как да влезете в тях. Аз поне не можах. А и психологическият момент, че всичко ми е малко, ме сдуха доста. Можеше и да си избера рокля от там, ако бях успяла да премеря повечко, но това не се случи.

# 306

А по отношение на размерите - моето впечатление е, че в повечето софийски бутици роклите са 38-40 размер. Аз съм точно толкова и останах леко неприятно изненадана в новия бутик Милвана моментс, понеже там повечето бяха 34 или 36 размер. Обличат се отдолу и ако ханшът ви е най-широката част от тялото, няма как да влезете в тях. Аз поне не можах. А и психологическият момент, че всичко ми е малко, ме сдуха доста. Можеше и да си избера рокля от там, ако бях успяла да премеря повечко, но това не се случи.

Странно. Аз лятото ходих там и всичко ми беше голямо. Даже не си оравят труда да сложат карфица или щипка, за да се видя нормално. А съм 38 номер. Като цяло нищо особено не предлагат. Само цените.

# 307

Странно. Аз лятото ходих там и всичко ми беше голямо. Даже не си оравят труда да сложат карфица или щипка, за да се видя нормално. А съм 38 номер. Като цяло нищо особено не предлагат. Само цените.

Възможно е друг типаж рокли да сте търсили и точно те да са ви били големи или точно моите предпочитани да са били малки. Имаше 38 и 40 размер, но не ми харесаха, а ми направи впечатление и доста рокли 34 и 36.

# 308
  • София
Имате ли представа как вървят цените на роклите в Be queen? И въобще препоръчи за бутици с цени до 2000 лв. Определила съм си този бюджет, дали ще успея да се вместя изобщо Simple Smile За София става въпрос.

# 309
Имате ли представа как вървят цените на роклите в Be queen? И въобще препоръчи за бутици с цени до 2000 лв. Определила съм си този бюджет, дали ще успея да се вместя изобщо Simple Smile За София става въпрос.

Здравей, моята рокля е от Be Queen и е на цена 2,100лв, като имаше и по-евтини.
Точно сега в този период (октомври-декември) има много намаления и промоции, повече отколкото когато аз търсех, което беше лятото и началото на септември.
Намаленията съвпадат и с получаването на нови модели и колекции, така че със сигурност няма да сбъркаш, ако тръгнеш на обиколка сега.

# 310
  • София
Аз гледах миналата година точно по това време и в Би Куин имаха Старата и новата колекция, от старата каквото харесах беше около 1600 лв, а от новата 2200 лв. Като имаха много рокли от старата.
В Миле брайдъл също можеш да се вместиш, както и в Сватбения център, виж също и страницата Всичко за сватбата. В Уединг резиденс и видя ли ги, поне преди им пишеше цените.

# 311
  • София
Благодаря за отговорите. Миле брайдъл много ми харесват, но от старите им колекции, това което са качили на сайта от новине им колекции не е по вкуса ми като че ли. Предполагам в магазина е налично това, което се предлага на сайта. Simple Smile Може би ще започна с Be queen. Чака ли се много там  за изработка на рокля? Сватбата е края на април, от ноември мисля да започна да се оглеждам за рокля. Всичко за сватбата е точно до работата ми, там също вероятно ще отида.

# 312
  • София
И нашата щеше да е края на април, съветвам те да започнеш веднага. Аз разглеждах октомври, поръчах я първите дни на ноември от Арети и заради затворените граници имаше забавяне, пристигна април, вместо февруари. По принцип стават по-бързо, но и тази зима не се знае какво може да очакваме, да не вземат пак да затворят граници.
Ходих и до Кари, там директно ми казаха дори и без корона, че няма да стигне навреме, предлагаха ми мострата, но беше бяла, а аз не исках бялата, така че за да имаш по-голям избор и да не си в същото положение, не се мотай.
За Миле, не помня дали там имаха модели, които да ги няма на сайта, но всички, които бях харесала от сайта, ги нямаха. Въпреки това харесах друг, така че заслужава човек да разгледа различни. Може в друг нюанс да ти хване окото нещо или пък да ти стои добре дадена кройка.
За БиКуин стават бързо и имаха модели, които ги нямаше в сайта, както и в Арети. И на двете места ми извадиха допълнителни каталози.

# 313
Повечето бутици в момента имат 15-20% отстъпка при поръчка. Уединг резидънс и Ателие Ивоар я имат тази промоция и имат цени в сайтовете си. Лесно може да се сметне, мисля че ще има доволно количество рокли за под 2000. Арети от днес до неделя имат уикенд с намаления и се ходи без записан час. Мисля утре да отида, но се надявам да имат възможност да обърнат внимание на всяка булка. Ако има десетина момичета едновременно, аз бих си тръгнала и бих се съсредоточила върху бутиците, в които ще ми обърнат внимание.

# 314
Аз си поръчах моята рокля от Be Queen за 1300лв. с 10% намаление е цената. Поръчката щяла да отнеме 3 месеца. Нашата сватба ще е май месец, така че имам доста време. Какво мислите за роклята ?

Общи условия

Активация на акаунт