Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 6

• 52 350
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за отговорите. Миле брайдъл много ми харесват, но от старите им колекции, това което са качили на сайта от новине им колекции не е по вкуса ми като че ли. Предполагам в магазина е налично това, което се предлага на сайта. Simple Smile

Имай впредвид, че на живо а и върху теб самата, роклите изглеждат много различно. Аз например моята я бях гледала по-рано на сайта, не ми хвана окото - когато я облякох обаче, сърцето ми щеше да трепне.
Моят съвет е да отидеш с отворено съзнание и да пробваш смело, вероятността да се изненадаш е голяма.

Срока на изработка на повечето им рокли е между 3 и 4 месеца, в цената са включени корекции. (за Be Queen става въпрос)

Поне в България мисля, че във всички бутици цените на роклите са с включени корекции, освен може би ако не е мостра.

Успех с търсенето!

# 316
  • София
В Миле поне миналия октомври корекциите бяха за твоя сметка, в Би Куин, Кари и Арети влизат в цената. В Миле май, ми бяха казали към 50 лв за подкъсяване и регулиране на презрамки, ако се налага.

# 317
В Алфа брайдс корекциите също влизат в цената освен ако не са мострени рокли. Аз съм чувала, че за черен петък правят 40 процента намаление на мострите, което ги докарва до значително по-приемлива цена.

# 318
Напълно съм съгласна с renydent, че всичко опира до морала и етиката на персонала. Сблъсках се с доста зацапани рокли по краищата, поразкъсани, пожълтели под мишниците, с липсващи перли, камъни, пайети... разшити дантели - да не кажа “разлепени дантели”. Общо взето кошмарни рокли - повечето от тях, дори не исках да пробвам. Учудвам се даже, че и продажба се опитват да реализират с тях?! Никога не бих дала пари за подобна рокля, ако ще да струва и 100лв. на промоция! Искам всичко да е перфектно в най- важния ми ден, а роклята е най-важния детайл!
На въпроса с по-големите размери: Аз съм размер между 40 и 42 по EU, но всичко зависи от модела и марката, като не всички рокли, които мерих ми станаха. Важното е наистина да се пита по телефона -имат ли вашия размер или поне близък до него в магазина, защото при някои рокли се чака много време за изработка. Аз например се влюбих в рокля от колекция 2021 и когато се обадих, ми казаха, че я имат в наличност от доста размери, и че мога да си я взема веднага, но аз запазих час за след около две седмици и тогава вече липсваше моя номер. Ноооо за мой късмет, когато бях в магазина в уговорения час, ме изненадаха много приятно - до 2-3 дни очакваха нова доставка, и “моята рокля” щеше да пристигне в 40 размер Simple Smile Та нещата за мен се стекоха по може би най-добрия начин!

# 319
  • София
Лелее къде роклите са изглеждали в такова състояние? Аз само в Кари попаднах на скъсана и на една ѝ липсваше целия чар, едно  като колие, а то без него, роклята нямаше нищо общо.

# 320
Лелее къде роклите са изглеждали в такова състояние? Аз само в Кари попаднах на скъсана и на една ѝ липсваше целия чар, едно  като колие, а то без него, роклята нямаше нищо общо.
Кари, Уединг резиденс, Джоли, Би Куин, а Сватбения център даже няма да го коментирам! Явно това са им миналогодишните рокли, които не са успели да пробутат.

# 321
В Уединг корекцийте се заплащат независимо дали е мостра или поръчкова.Моята беше поръчкова и всичко ми излезе към 3000 роклята + корекцийте по нея.Тъй като доста отслабнах.Поръчах я края на Януари,дойде първите дни на Май,а аз бях -7кг 😂😂😂,а до деня на сватбата (25юли) още -2кг....В Кари имат невероятни рокли също,но тези които пробвах бяха или със скъсани презрамки,изпоцапани,без копче...Но аз не гледах това,защото така или иначе бях с нагласа,че ще я поръчам,няма да взимам мостра.

# 322
Опира до персонала, но опира и до клиентите. На много места молят да си без грим (поне без фдт), но се чудя колко ли клиентки наистина отиват да пробват рокли без фон дьо тен и червило. Аз пробвах 27 рокли (като едноименния филм, ама не шаферски Grinning) и нямаше скъсани, видимо нацапани или с друг проблем. Да не прозвучи не както трябва, но особено Арети, Уединг резидънс, Кари, Алфа брайдс трябва да държат на перфектен вид на мострите си, пробните си, чистотата в магазина и пр. При цените на тези места би трябвало всичко да е шест точки - от отношение до атмосфера, без даже да отварям дума за роклите.
Аз съм размер 36 и имаше рокли, които ми бяха големи при проба и там, където гърба беше по-специфичен, е напълно невъзможно да добиеш представа. Искрено съчувствам на всяка дама, която заради размери не успява да пробва желаните рокли, отново - смятам, че трябва да имат поне по две-три мостри поне в бутиците, за да се чувстват жените добре и да имат избор.

# 323
В Уединг корекцийте се заплащат независимо дали е мостра или поръчкова.Моята беше поръчкова и всичко ми излезе към 3000 роклята + корекцийте по нея.Тъй като доста отслабнах.Поръчах я края на Януари,дойде първите дни на Май,а аз бях -7кг 😂😂😂,а до деня на сватбата (25юли) още -2кг....В Кари имат невероятни рокли също,но тези които пробвах бяха или със скъсани презрамки,изпоцапани,без копче...Но аз не гледах това,защото така или иначе бях с нагласа,че ще я поръчам,няма да взимам мостра.

Много съм изненадана. Аз не видях нищо мърляво или скъсано. Но може би не съм мерила от оборотните рокли. И корекциите на новите рокли не се заплащат, ако за тях говориш. Или поне теб са те минали...

# 324
PimKie - мога да ти пратя снимки на роклите от Кари на лично съобщение 😁ако не ми вярваш.А  относно Уединг,не знам дали са ме метнали или не,но си ги заплатих корекцийте.Говоря за нова рокля,не мостра.Моята рокля е бяла,оригинала е розов.И за всяко нещо си имам бележка и т.н

# 325
PimKie - мога да ти пратя снимки на роклите от Кари на лично съобщение 😁ако не ми вярваш.А  относно Уединг,не знам дали са ме метнали или не,но си ги заплатих корекцийте.Говоря за нова рокля,не мостра.Моята рокля е бяла,оригинала е розов.И за всяко нещо си имам бележка и т.н

Ок, казвам само, че аз не видях рокли в лошо състояние, а премерих доста и в крайна сметка си избрах от Кари.
А като казваш Уединг, явно нямаш предвид Кари. Обърках се вече.
Както и да е. Дано всеки да си намери своята, където и да е това.

# 326
Да говоря за платени корекции в Уединг,моята рокля е от там.А за Кари,че попаднах на рокли които не бяха в добро състояние,но пък много красиви,и доста се колебаех м/у двата магазина.Но все пак аз бях там миналата година по това време,сега нещата може да са други.

# 327
Здравейте, момичета! Според вас някои от роклите, които отнемат по над 3 месеца за поръчка, дали от бутика не ги поръчват от алиекспрес? Забелязах доста повтарящи се модели от али-то с тези в бутиците, ето един пример:
Скрит текст:

# 328
  • София
Ако роклята не е българска, е нормално 3 месеца, а при някои дизайнери и повече. Все пак шият за цял свят, а и роклите са сложни модели, това на картинка не може да се хване.
По принцип в Али копират много марки, но специално за сватбени рокли, според мен е крайно неуспешно. Има доста ютюбърки, които си поръчват и гледат какво ще пристигне. Едната такава е Рокауръс, ако ви е интересно.
Тук имахме булка с рокля от Али, но тя беше изчистена рокля, без дантели и камъни. За такава рокля може да се пробва.
Иначе има бутици, които купуват рокли от Китай като например Lovebirds, плюс е, че поне те не го крият и човек може да види модел наживо и да си прецени дали да го купи. А и там сигурно избират сполучливи модели. Китайски има  и е един магазин във Велико Търново, от който пропищяха много булки, продават и в olx. Роклята пристигала вчувал за боклук.
Относно нормалните магазини, аз лично проверих на чуждестранните сайтове спрямо моделите, които харесах, дали, магазинът е официален представител, че и аз за една се чудих.

# 329
Срок за изработка 7 месеца би стопил ентусиазма на всеки. Най-вероятно китайците шият подобни на оборотните модели рокли по цял свят и слагат директно снимката от сайта на дизайнера. После като дойде на живо виждаш огромното разминаване предполагам, особено в ако има как да сравниш.

Общи условия

Активация на акаунт