Януарски бебета 2019! Тема 6

 • 9 936
 • 374
 •   1
Отговори
# 345
 • Мнения: 752
Аз също ще поръчам торта в мъфинови форми за училище,  22ри е неделя,  ще имаме парти с децата,  а съботата преди това ще го водим в зоологическа градина, отдавна мрънка. Все така не слуша и е злояд 😀
Упорито следва максимата "my way or no way ",  но по пътят на убеждението я борим.
Регистрирах го за училище,  тукашната система е малоумна и септември стартира,  дано да имаме късмет с 1во желание Joy

# 346
 • София
 • Мнения: 9 108
Здравейте. За много години!
В нашата градина също не дават. Досега не е празнувал, защото беше болен или се падаше в почивни дни. Тази година също е неделя, но мисля да занеса едни бонбони на годпожите и да помоля да си го уважат. Имат някаква картонена торта тяхна си и им пеят песничка и правят снимка. Просто да си се почувства отпразнуван.
Досега все празнувахме вкъщи семейно. Тази година ми се иска да отпразнуваме в клубче. Дано сработи Simple Smile .

# 347
 • Мнения: 752
Мен ме предупредих, че 3 от децата са веган и ще занеса веган мъфини за тях, но е супер готско, че не отказват почерпки.   При нас са почти 40 деца, ще бъде забавно 😀

# 348
 • Мнения: 1 224
Здравейте! Моята дъщеря утре е рожденичка. Няма да празнуваме в градината, защото до края на месеца няма да посещава, предвид факта, че тя се разболява на 4-тия ден и после 3 седмици се лекуваме яко вкъщи. Иначе на нея и харесва там и се чувства в свои води, но толкова бързо и качествено се разболява там, че почти не ходи реално. Падат и се точно по 4 дни месечно, останалите дни от месеца се лекуваме и айде пак същото. Утре ще отбележим рождения ден с близки роднини на ресторант. Избрала си е тортата сама и няма търпение утре да я види, да духне свещичките, да си получи подаръците. За Коледа имаше ясно изразени желания какво иска да получи, за рождения ден не чак толкова, но ще получи доста неща, че много баби и дядовци си има. Смятам, че ще е доволна и щастлива, чака го този рожден ден от толкова време и все пита кога, кога.

# 349
 • Мнения: 1 326
За много години!
Applegarden, съчувствам! В същото положение сме и ние, с разликата, че изобщо не му харесва на градина и не желае да ходи (за справка - ходи вече над 2г...силно казано ходи, но започна преди толкова). Даже понякога си мисля, че това допринася за това скорострелно разболяване. Ноември месец бронхит, Декември след 3дневно посещение на градина направи отново бронхит...до гуша ми е от болести, антибиотици, измъчване на детето с тия лекарства и безкрайни безсънни нощи Disappointed Просто няма край всичко това. Добавям и безкрайната ни борба с тоя проклет рефлукс, който не можем да преборим, стана вече 4г. Относно порастването - и моето момче го виждам как вече не р това малко бебе, мисли, разсъждава, говори отлично, има страхотен речник, НО с храненето сме тотален провал... Започвам да се чудя дали няма да отказва нормална храна докато не стане абитуриент Unamused продължава да иска пасирана храна, не яде почти нищо, почти не се храни сам (не, че не може, всичко идва от факта, че като цяло изобщо не иска да яде). Рев и тръшкане си продължават и до ден днешен с пълна сила. Оттук-оттам ми казваха, че ще се успокои след 3г. Е, да, ама не! Ни най-малко! А аз сякаш вече тотално нямам нерви да изтърпявам по 10 скандала на ден и още 10 пъти рев измежду тях ей така между другото Tired Face

# 350
 • Мнения: 2 109
О, Филип също продължава да реве и да се тръшка. Иначе изобщо не е бебе вече, много умно дете е, разсъждава много добре, проявява интерес към цифри и букви, учи бързо. Справя се добре с някои домакински задължения. Сам си взима да яде и си отсервира. Проявява интерес и към готвенето и отдавна се включва, когато готвим.
На моменти е много разбрано дете, влиза в положение, разбира ситуацията, реагира зряло. Но като изтрещи, няма какво да го спре. Може да направи драма от нищото. Като цяло си е драма куин, способен е да реве до посиняване, защото аз съм отворила вратата, а е искал той да го направи. Хем е много чувствителен, хем е голям инат. Направо чудна комбинация. На всичкото отгоре е доста устат и общителен. Да не говорим колко често не чува, докато не изкрещя. Някои дни оставам без глас.
За капак има претенции за всичко - храна, дрехи, обувки, къде да ходим, какво да правим. Винаги има мнение и упорито се опитва да го налага. Особено за дрехите прави големи драми, от избирането в магазина до какво точно е решил да облече днес. Струва ми се, че ще имаме все по-големи главоболия с времето.
Добре, че бебето за сега е слънчице. Яде, спи и се смее. Стискаме си палци да излезе по-кротък, че не знам иначе на какви успокоителни трябва да минаваме.

# 351
 • Мнения: 752
Момичета,  успокоявам са като ви чета,  не сме само ние, драмите с яденето,  обличането и в кой парк/магазин да се ходене са на дневен ред и в къщи. След коледната ваканция изобщо не иска да ходи на училище,  оставям го с рев вече 2 дни. Задължително приготвям  поне по 2 от всичко сутрин за да си избере, почнахме пубертета много рано Grinning
Да, обича да готви и се включва в момента в който види,  че някой готви,  любимото разбира се е да точи пица 😀

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 16:12 от D.D

# 352
 • Мнения: 382
Здравейте и от мен. Радвам се да разбера,че не само при нас нищо не приключи след третата година, че вече си мислех, че отглеждам извънземни. Тръшкане, рев, налагане, скандали, глупави спорове и това може да трае цял ден. И говоря в множествено число,тъй като сестра му е точно 2 години по-малка от него, но по нищо не му отстъпва и караниците и боя по между им са всекидневни. Аз сама за себе си открих,че с правилните думи, много обяснения, спокоен тон, а често и говорене на пълни глупости, в повечето случаи тушират нещата и се успокоява.( Давам пример-както си ходи се спъва и пада. От там откача и започва да крещи,да блъска каквото види,да хвърля,а реално никой не е виновен. И аз веднага казвам- ама Иво, ти за дуспа ли падна? Леле как падна като Роналдо. И той започва да се смее) Изобщо хората като ме слушат сигурно ме мислят за луда. Но за съжаление никой друг не подхожда като мен, баща им няма нерви за подобни "глупости" и му е най-лесно просто да се развика,след което следват още повече истерии. Ама какво да се прави,ще чакаме да видим дали към 5 години няма фа се успокоят.
Аз се радвам,че всички празници минаха защото те със сестра му имат рожден ден през 3 дни, след това и двамата имат имен ден и като го бяхме подкарали от Коледа до Йорданов ден, лошо ми ставаше вече от торти, гости и подаръци. В градината не сме носили защото той е роден на 1ви, но направихме парти в детския кът на един мол и беше супер. Децата се забавляваха страшно много.

Аз искам да се възползвам и да питам дали вашите деца още спят на обяд. Защото при нас заспиването става доста трудно,с много уговорки. Но пък спи винаги,поне по 1 час,а не спи ли става ужасен. В градината вече от 2 месеца казват,че не спи,а той упорито ми твърди,че спи там и аз не знам на кого да вярва. И всъщност се замислих, дали пък вече не му е дошло времето да отказва дневния сън?

# 353
 • Мнения: 2 109
Аз отдавна съм открила, че говоренето със спокоен тон и спокойната реакция работят, но пък не винаги имам нерви да реагирам правилно и става мазало. Освен всичко друго, после ме е яд, че сама съм си го направила. 😂
Филип предимно спи на обяд, но вече може да изкара и без да спи, което ни устройва, защото това обедното спане много ограничава забавленията в свободните дни. Не сме от ранобудните и докато се наканим да излезем, става 10-11, ако трябва да спи… иначе в градината спи. Вкъщи също, ако нямаме планове за деня. То при него проблемът е един път да легне, после откарва и по 4 часа.

# 354
 • София
 • Мнения: 9 108
Лъчко от около два месеца спря да има нужда от следобеден сън. Дори като сме били по три часа в парка, не заспива през много от дните. В начабото много ми тежеше, защото пък нощем се напишква по веднъж и го преобличам + ако дойде и 1-2 пъти просто така - да се гушка или да иска да спи при нас или защото чул странен шум и ми идва в повече. Но в един момент почнах да се пренастройвам, че явно просто надраства тази нужда. Карам го да легне и ако не мусе спи го оставям да стане и да си играе, но да си седи в стаята, защото ние си почиваме, което също е някакъв вариант.
Странното е пък че в градината си спи, но пък започна вечер да му се измества часът на заспиване като е спал следобяд и доста по-късно да заспива. Но това явно беше някакъв преходен период и като че ли почнаха да се нормализират в някаква степен нещата и вечер по-навреме да заспива - 9,30-10,00. Но доскоро го слагахме в 8,30-9,00, преди да почнат тези промени със следобедния сън.

# 355
 • Мнения: 752

Момичета,  черпя ви по парче торта от нашето лудо парти на което дойдоха 7 деца и 13 родителя Joy
За голяма моя изненада и 1 момиченце от поканените дойде 😀  и слава Богу храната беше достатъчно. По традиция от миналата година бяхме в център с трамплини, замъци, пързалки и всякакви подобни веселби. Имаше въздух за всички. На следващият ден имаше парти и в училище,  голяма радост беше Heart
Как минаха вашите партита?

# 356
 • Мнения: 2 109
Страхотна е тортата. И нашето парти мина в събота, бяхме в парти зала с аниматор, децата бяха много доволни. Храната не беше много ок, но пък много се забавляваха, така че всички сме доволни. Най-вече аниматорката им беше много добра. Дойдоха 8 деца от 11, стана супер парти. При нас бяха повече момиченца, всъщност с нашия общо 3 момчета. 😃 От градината пожела да покани само 3 момиченца, другите са децата на приятелките ми. Тази година темата беше Спайдърмен. Нещо не мога да кача снимка на тортата.

# 357
 • Мнения: 752
😀 понеже съм единствената майка идиот, дето носи 40 коледни картички за всички деца, поканих цялата група в която еи децата с които играе, т.е 16 деца, пращат се официални покани и с дата за потвърждение 😀 на партито трябва да има подаръци за гостите, което аз намирам за мега идиотия и за 2ра година отказвам да следвам местната традиция.  Сладкаря ни е румънец, за пореден път ми обяснява как местните деца обичали спондж, викам ние не сме местни 😀 беше нещо от рода на блек форест. За нас остана 1 мини парче, другата седмица ще поръчам сама за нас 1кг торта ( така се продава) за да я опитаме и ние 😀
Едно от децата си пита за подаръка, любезно га информирах, че ние нямаме такива. Та беше парти по български,  но и родителите и децата си забавляваха.

# 358
 • Мнения: 2 109
В Англия сте, нали. 😄 Още нямахме деца, като живеехме там, но съм чувала от познати за подаръците.
Нашата торта не беше нищо особено като вкус, да не кажа, че на мен са ми направо картонени, но пък този сладкар конкретно ги прави страхотни на външен вид и децата се радват. Мисля, че миналата година бях пускала снимка на тортата, пак от него, беше страхотна пожарна кола.
Иначе вкъщи празнувахме на деня с бабите и вкусна торта със снимка на Спайдърмен. 😁

# 359
 • Мнения: 752
По време на ковида ни беше препоръчан в един румънски магазин,  слава Богу е буквално зад ъгъл и много често поръчваме от него защото прави невероятни торти, изключително вкусни и много красиви. За децата в училище бях поръчала 45 шоколадови мъфина с плодове и ванилов крем.
Ние тази година сме на денозавърска тема, като и приятелите ни, които познават детето бяха с подаръци динозаври. За късмет на децата, вече толкова много книги, играчки и филми има с динозаври,  че знаят много повече за тях, отколкото ние сме знаели.
По повод на спането следобед 😀
Вчера едната от учителките ми каза, че като му се доспяло си взимал едно одеяло и лягал на дивана без да се влияе от шума на децата Grinning

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 13:25 от D.D

Общи условия

Активация на акаунт