Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 393
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Никога не съм си пращала детето на градина или училище с "лека настинка на крак". Не знам вашите какви киборги са, но моето, а и аз самата, не сме нито работоспособни, нито ученоспособни с лека настинка. На мен самата не ми е приятно да съм цял ден на крак или зад бюро в такова състояние.

# 466
Здравейте,
Детето ми ще бъде във втори клас. У дома има хронично болен,с ТЕЛК. Има ли вариант за моето дете учебната година да е неприсъствена?
Според информацията към момента - по-скоро ще има. Когато приемат промените в закона ще стане окончателно ясно дали и по какъв ред ще се случва.

# 467
Никога не съм си пращала детето на градина или училище с "лека настинка на крак". Не знам вашите какви киборги са, но моето, а и аз самата, не сме нито работоспособни, нито ученоспособни с лека настинка. На мен самата не ми е приятно да съм цял ден на крак или зад бюро в такова състояние.
Сега като пратят в къщи децата, които могат да имат леки симптоми, карантинираните, които могат да развият симптоми както и грипните ваканции, никой няма да пита дали имат леки симптоми и дали им е комфортно да учат, било то ОЕСР. Аз затова съм крайна. Като не може да има нормално присъствено обучение и няма гаранции нито за защита от ковид нито за адекватна реакция на лекарите след това, и ще ни тестват и правят децата на маймуни, тогава да ни оставят на мира, не им искам нито страховитото "присъствено по време на пандемия", нито ДО-то, просто ситуацията щом е толкова неконтролируема и всички са толкова безпомощни срещу този вирус, да спрат да задължават децата да са там на първа линия за експериментално присъствено обучение с мерки или за експериментално обучение в електронна среда. Защото някой се мъчи на гърба на ковид да си прави експерименти с децата.

# 468
Защото от прочетеното дотук останах с впечатлението, че ще има варианти за неприсъствено обучение, когато има болен в семейството, за ученици от 5 - 12 клас, но не открих да има за от 1 - 4 клас.

# 469
Според информацията към момента - по-скоро ще има. Когато приемат промените в закона ще стане окончателно ясно дали и по какъв ред ще се случва.
Кой закон? Да го следя, че напоследък само от новините се информирам.
Аз пък чух в тях, че за деца след 5 клас ще има избор за формата на обучение, и за някакви сборни класове на ДО.

# 470
Hgirl, https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157480. До 2 септември ще се внесат още предложения.

# 471
Аз не разбирам вие се притеснявате за децата ви или че ще заразят някой рисков роднина?!? Едно здраво дете ще го изкара като "лека настинка на крак". Защо се психясвате?
Не се хваля, че децата ми ходят болни. Идеята ми е, че в единия случай си беше абсолютно обикновена настинка, доказано и във времето, но ако някой разбирач беше решил, че детето е с ковид щеше да ми разкаже играта с ходене по мъките и то за нищо.

А защо си мислиш, че е ОК детето ти да разпространява дори и обикновена настинка? Тя също понякога води до смърт.
Ако някой от родителите ти почине, заради подобна на тебе майка, ще продължиш ли да бъдеш толкова ларж?

Допълнение: Сега ти прочетох и следващите коментари и на такова безочие, съчетано с покъртителна неинформираност, не бях попадала. Не, коронавирусът не е грип, инфлуенца вирусите са от различно семейство вируси. Броя починали от коронавирус отдавна задмина обичайната бройка на починали от обикновена настинка и грип.
Изобщо, освен да повтаряш няколко опорни точки, които чувам непрекъснато от такива като теб, нещо реално прочела ли си по въпроса? Или просто с помощта на чичко Гугъл търсиш само източници, които да са съгласни с твоята безотговорност?

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 20:21 от winni_

# 472
"Новото" пред кабинета на ЛЛ на децата са две съобщения - едното гласи, че телефонът й е само за спешни случаи, а другото, че когато е първа смяна последният пациент влиза най-късно в 13,30, а тя приключва в 14,00. Когато е втора смяна, до 19, последният влиза в 18,30. Това е новост дотолкова доколкото преди мисля, че не връщаше пациенти.
За тези, които не е успяла да ги прегледа, има вариант да ползват спешен кабинет в същата сграда на ДКЦто.

Това за мен си значи, че деца със симптоми на ОВИ си идват на преглед.

# 473
Аз не разбирам вие се притеснявате за децата ви или че ще заразят някой рисков роднина?!? Едно здраво дете ще го изкара като "лека настинка на крак". Защо се психясвате?
Не се хваля, че децата ми ходят болни. Идеята ми е, че в единия случай си беше абсолютно обикновена настинка, доказано и във времето, но ако някой разбирач беше решил, че детето е с ковид щеше да ми разкаже играта с ходене по мъките и то за нищо.

А защо си мислиш, че е ОК детето ти да разпространява дори и обикновена настинка? Тя също понякога води до смърт.
Ако някой от родителите ти почине, заради подобна на тебе майка, ще продължиш ли да бъдеш толкова ларж?

Допълнение: Сега ти прочетох и следващите коментари и на такова безочие, съчетано с покъртителна неинформираност, не бях попадала. Не, коронавирусът не е грип, инфлуенца вирусите са от различно семейство вируси. Броя починали от коронавирус отдавна задмина обичайната бройка на починали от обикновена настинка и грип.
Изобщо, освен да повтаряш няколко опорни точки, които чувам непрекъснато от такива като теб, нещо реално прочела ли си по въпроса? Или просто с помощта на чичко Гугъл търсиш само източници, които да са съгласни с твоята безотговорност?
От обикновена настинка не може да умре никой! И тя не е заразна. Ама медицината не е за всеки!
И да ларж съм. Майка ми е лекар и е на както е модерно да се казва "на първа линия". Така че по скоро тя може да ни зарази, отколкото обратното.
И не чета по темата, понеже достоверна медицинска информация в нета НЯМА! Всичко е тълкования е всеки си харесва каквото му отърва.
От друга страна имам доста познати прекарали вируса и имам реална представа как протича.
Как не ви стана ясно, че всички ще го преболедуват. Вирус не може да се спре!

# 474
  • Бургас

От обикновена настинка не може да умре никой! И тя не е заразна. Ама медицината не е за всеки!

Може! Ако е с компрометирана имунна система.
В медицината заболяване настинка няма. Има инфекция. Причинителя може да е различен - вирус, бактерия, гъбички, паразити.

# 475
Значи, ако изядете студен сладолед и ви заболи гърло имате вирус, бактерия, гъбички или паразити?

# 476

И да ларж съм. Майка ми е лекар и е на както е модерно да се казва "на първа линия". Така че по скоро тя може да ни зарази, отколкото обратното.
И не чета по темата, понеже достоверна медицинска информация в нета НЯМА! Всичко е тълкования е всеки си харесва каквото му отърва.
От друга страна имам доста познати прекарали вируса и имам реална представа как протича.

"Настинка" е народно название на голям брой сходни инфекции, причинявани от различни вируси, включително сродни на сегашния коронавирус.
И един вирус наистина не може да се спре, когато мнозинството са безотговорни като теб! Толкова ли не можахте да вденете, че идеята е 1. да не се препълнят болниците; 2. да може разпространението да се забави, докато се разработи ваксина. Толкова ли сте егоцентрични, та не ви пука, че с вашите "настинки на крак" можете да убиете някого?

ето ти и линк: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0

Но на теб май и Уикипедия ти е доста над нивото

# 477
  • Бургас
Значи, ако изядете студен сладолед и ви заболи гърло имате вирус, бактерия, гъбички или паразити?

В човешкото тяло постоянно има вируси, бактерии и гъбички. Много често са в латентна форма. При ядене на студенно или при стоене дълго време на студено, така наречената от вас настинка, имунитета пада и някои микроорганизми се активират и стават патогенни. Ако майка ви като лекар не го знае това, много зле за нея.
Например бактерията мораксела катаралис обитава носоглътката на много хора без да им причинява проблеми, но много често при намален имунитет на децата страдат от зелени сополи от нея.

# 478
Малко, късно но все пак

БАН предупреди МОН: Устройствата вредят на децата!

https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/ban-predupredi-mon-ust … -vredqt-na-decata

Това също е интересно
Три алтернативи на присъствието в час, но всички - с оценки и отсъствия

https://www.marica.bg/index.php/plovdiv/obrazovanie/tri-alternat … cenki-i-otsastviq

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 21:13 от Sparkles

# 479

"Настинка" е народно название на голям брой сходни инфекции, причинявани от различни вируси, включително сродни на сегашния коронавирус.
И един вирус наистина не може да се спре, когато мнозинството са безотговорни като теб! Толкова ли не можахте да вденете, че идеята е 1. да не се препълнят болниците; 2. да може разпространението да се забави, докато се разработи ваксина. Толкова ли сте егоцентрични, та не ви пука, че с вашите "настинки на крак" можете да убиете някого?

ето ти и линк: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0

Но на теб май и Уикипедия ти е доста над нивото
Няма да коментирам кой черпи "достоверна" информация от уикипедия! Не е моето ниво проблема!
Irene има хиляди бактерии в човешкото тяло и голем процент от тях не се предават от човек на човек. За други пък човешкия организъм си е естествена среда и живеят в симбиоза. Примера ти е изваден от контекста и абсолютно неревалентен в случая!

Общи условия

Активация на акаунт