Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 300
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
  • София
А тук никой май не слуша учителите, нито родителите Joy
Юми, нали при вас има избор. Няма ли учители, които искат да са присъствено?
Не вярвам всички да искат ДО.
Нашите форумни учители са все за присъственото Simple Smile
Лагерите не ги смятам за институционализиращи. Те са за забава и по интереси.
Тук намаляват възрастта за предучилищните. Вече е задължителна и за 4 годишните.

Изглежда, че форумните учители са относително малко на брой, но от анкетата, която пуснах излиза, че от форумните учители 38% са за присъствено, 16% - за ДО и малко разброс, но при много ниска активност и, съответно, предполагаема огромна грешка. За настроението на родителите от пуснатата анкета, уви, не може да се съди, понеже поради недоразбиране тя беше променена така, че въпреки по-голямата активност е лишена от информативност.

# 256
Жалко, Дъждец, не вярвам да е имало проблеми с лагерите. Аз бих ги пуснал децата. Но и се съгласявам с всеки, който е на друго мнение.
Получава се обаче така, че е било напразно, след като ще се учи вече присъствено.

В Канада май имаха бая случаи, затова са се нашашкали така, както благодарение на Юми разбираме. В този аспект нашите льольовци по образованието май не са по-зле от тамошните. Поне казват какво ще се прави. И учителите ни са по-смели.

# 257
Скрит текст:
Canada- 38 million
Total cases
125K
Recovered
111K
Deaths
9,071

И ние смятаме да пуснем детето си на у-ще, но натиска е голям да не се пускат децата..

https://mamaninja.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%80 … NBxlxOZUZNPSOzihw

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 20:05 от Анонимен

# 258
  • Майничка
Лично аз за себе си нямам против ДО, нито като родител, нито като учител. Девойката е шести клас, грам проблем нямаше с напасването, можем да помагаме с ММ, ако се наложи, но това се случва много рядко. Голямата е студентка, лабораторните упражнения са в малки групи, а лекциите могат да са и онлайн.
Разполагаме с достатъчна техника.
Като учител също всичко ми е наред дотук - предходните ми класове имат устройства и опит, имам достатъчно разработени електронни материали, имам достъп и до други, които мога да използвам.
Обаче тази година поемам нов клас, с деца от различни училища и градове,  които ще учат изцяло нов предмет, така че ми е от критично значение поне 2-3 седмици да можем да поработим в реала.
Давам си сметка също, че 3.5 месеца ДО не бяха достатъчно за да повишат нивото на отговорност на децата по отношение на самостоятелното учене в електронна среда. Това е нагласа, която тепърва ще трябва да се развива, както и нагласата на родителите да оценят потенциала на различен тип учене спрямо това с което те (и поколенията назад) са свикнали. Фактът, че това се случи принудително и набързо, както и това, че беше обвързано с негативни емоции, не беше най-добрият начин нито те, нито част от учителите, да оценят този потенциал.

# 259
  • София
Тоест проблемите са по-скоро свързани с адаптацията и справянето с новата ситуация, съпротивата за адаптиране дори когато това адаптиране има ползи, а не самото ДО като нещо ново. Сигурна съм, че само след година-две най-много онлайн обучението ще е много желано. Единственият проблем е, че училищата имат социална функция, но не като място за социализиране на децата, а като място децата да пребивават физически.

# 260
Нотарис, има една потребителка в другата тема, чиято майка се е разболяла от нещо в болница, а е влязла за друго, и сега ги подхвърлят тук-там и никой не иска да я погледне. Долу-горе подобно нещо преживяхме с нашето дете преди години. Така че колко повече забавим сблъсъка с някакво разболяване, толкова по-добре за нас. В разумни граници не сме  спрели да живеем. Така че ми е все тази за пропуснатите лагери.

Аз наистина не разбирам защо недоволстват в Канада. Имам приятелка там и е тотално против  избора между ДО и присъствено. Тяхното училище ще бъде присъствено, но с маски в коридорите и автобусите. Против е.

# 261
Не смятам, че ДО е добър вариант за деца под 16 години. Доста трудно ми се вижда обучението на начален и прогимназиален курс, а не всеки ще може да си наеме частни учители да покриват липсите.

Иначе съм за ДО в горните класове на гимназията и за университетите.
Но колкото повече го мисля, повече се обърквам и усещам, че преценката ми е  нелогична и повлияна от обществените нагласи също Sad

Минаването на ДО на много деца тази година ще доведе и до съкращаване на учители, а като решат да се върнат децата в класните стаи след няколко месеца...няма да има учители. Затова са против много родители за тези избори., а и класовете няма да са по-малки така, защото ще прегрупират класовете и пак ще са пълни.

Аз не искам детето ми да ходи с маска никъде, не искам да е затворник, да има задължителни ваксини, а  да се спазват нормални протоколи, а не описаните абсурди.
 Вируси има и ще има постоянно - не можем да живеем в страх и невроза от всяко кихане с тестове, изолация, карантини и маскирани зомбита навсякъде..

И при нас въведоха маски по коридорите и в автобусите.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 16:13 от Анонимен

# 262
  • Майничка
Между двете крайности, класно-урочната система и изцяло онлайн обучение, има десетки учебни ситуации и възможности,  чиито потенциал някой, вкаран с шут в ДО, няма как да оцени. Както и е трудно деца, в чието съзнание комп, таблет и телефон се идентифицират с игра, да се пренастроят светкавично в друг режим. Иска си известно време и практика.
И това ще стане, с времето всички засегнати страни ще видят ползите, минусите ще се изчистват прогресивно, опитът ще расте...
И не е необходимо да се противопоставя присъствието в училище на електронните ресурси, двете спокойно могат да съжителстват паралелно.

# 263
  • София
Нотарис, има една потребителка в другата тема, чиято майка се е разболяла от нещо в болница, а е влязла за друго, и сега ги подхвърлят тук-там и никой не иска да я погледне. Долу-горе подобно нещо преживяхме с нашето дете преди години. Така че колко повече забавим сблъсъка с някакво разболяване, толкова по-добре за нас. В разумни граници не сме  спрели да живеем. Така че ми е все тази за пропуснатите лагери.

Аз наистина не разбирам защо недоволстват в Канада. Имам приятелка там и е тотално против  избора между ДО и присъствено. Тяхното училище ще бъде присъствено, но с маски в коридорите и автобусите. Против е.

Нещо не разбирам... Против ДО, против присъствено - ЗА какво е? Нулева година или... какво??

# 264
  • Бургас

Както вече веднъж споменах, няма такова вълшебно "приложение", имащо власт над насрещното устройство. Единственото, над което има власт, са собствените му функции. Евентуално.

Когато си в определена платформа (Teams, Zoom) и си с администраторски акаунт имаш възможност да изключиш микрофон/камера на друг в групата, да спреш запис и други неща. Така че, да, ти нямаш достъп до чужд компютър, но можеш да влияеш на някои функции на чуждия компютър в рамките на платформата.

Без да съм ги ползвала и подлагала на тест все пак леко ме съмнява да е точно така. По-скоро вероятно е да има "власт" над достъпа към конкретната инстанция на конкретната програма - примерно ако си се включил в две отделни сесии в две различни такива програми по всяка вероятност можеш да ползваш микрофон (примерно) в едната, дори и администраторът да е изключил достъпа му до другата.

Написала съм - в рамките на платформата. Ти ми обясняваш същото.
Май си спориш само за спорта.

# 265

Нещо не разбирам... Против ДО, против присъствено - ЗА какво е? Нулева година или... какво??

Да, някои родители искат да се не кара годината въобще или докато няма ваксина...

# 266
  • София

Както вече веднъж споменах, няма такова вълшебно "приложение", имащо власт над насрещното устройство. Единственото, над което има власт, са собствените му функции. Евентуално.

Когато си в определена платформа (Teams, Zoom) и си с администраторски акаунт имаш възможност да изключиш микрофон/камера на друг в групата, да спреш запис и други неща. Така че, да, ти нямаш достъп до чужд компютър, но можеш да влияеш на някои функции на чуждия компютър в рамките на платформата.

Без да съм ги ползвала и подлагала на тест все пак леко ме съмнява да е точно така. По-скоро вероятно е да има "власт" над достъпа към конкретната инстанция на конкретната програма - примерно ако си се включил в две отделни сесии в две различни такива програми по всяка вероятност можеш да ползваш микрофон (примерно) в едната, дори и администраторът да е изключил достъпа му до другата.

Написала съм - в рамките на платформата. Ти ми обясняваш същото.
Май си спориш само за спорта.

Е-и? Какво значение има какво има или няма "в рамките на платформата"?
Все едно да ми предложиш да прекося океана със сърф понеже си готова да гарантираш с абсолютна сигурност, че върху дъската няма акули. И се питаш защо не съм склонна да рискувам.

# 267
  • Бургас
Май не си разбрала какво съм написала. Мисълта ми беше, че пишеш, че те съмнява да е така и после ми обясняваш същото нещо, което аз съм написала, но по по-друг начин. Не става въобще въпрос кое аз и ти считаме за приемливо или не.

# 268
Скрит текст:
Нотарис, има една потребителка в другата тема, чиято майка се е разболяла от нещо в болница, а е влязла за друго, и сега ги подхвърлят тук-там и никой не иска да я погледне. Долу-горе подобно нещо преживяхме с нашето дете преди години. Така че колко повече забавим сблъсъка с някакво разболяване, толкова по-добре за нас. В разумни граници не сме  спрели да живеем. Така че ми е все тази за пропуснатите лагери.

Аз наистина не разбирам защо недоволстват в Канада. Имам приятелка там и е тотално против  избора между ДО и присъствено. Тяхното училище ще бъде присъствено, но с маски в коридорите и автобусите. Против е.

Да, някои родители искат да се не кара годината въобще или докато няма ваксина...
Не, тя иска всичко да е както преди в училище. Да ходят всички, да няма маски, прегради, чинове във физкултурния салон.

# 269
                  Много ми е интересно - колко нулеви години предвиждат тези родители? Всеизвестно е ,че всеки вирус мутира и се появяват нови щамове и все още неизмислената ваксина ще предпазва от познатите и проявили се вече щамове.Какво правим с новите щамове,дето ваксината "не ги хваща"?

Общи условия

Активация на акаунт