Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 286
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Защо да няма смисъл, обясни на тези, които не разбират! Щом има рискове, то е добре да ги знаем какви са и защо са такива. Всеки иска да учи във възможно най-безопасна среда - и учители, и родители.

# 241
  • София
Лиляна, ами кажи практически от какво може да се притеснява? "Няма смисъл да се обяснява" е най-лесно да се каже. Ти не се ли притесняваш да се показваш на камерата?

# 242
  • Ямбол
Притесненията са най-различни от безобидно записване от съученик и после подигравки, до намеса от трето лице. Хората се притесняват, затова и е забранено да се дава достъп на камерите в училище. Това наистина е намеса в личната сигурност. Запис на екран лесно става, а след това може да се ползва за какво ли не. Децата са изобретателни и не винаги мислят за последствията, когато решат да се посмеят с обработено изображение. За намесата на неизвестно лице да обяснявам ли.
А и не всеки иска да показва дома си.
По отношение дали аз се притеснявам  - добре че по моите предмети не е необходимо да ми гледат лицето, а е по важно да следят какво преподавам и обяснявам с различно методи на представяне на информация според целите и вида на урока. Понякога се споделя екран, понякога се предлага вид презентация, която пускам ред по ред, за да не се мъча да пиша, понякога се прави запис и пак се пуска поетапно и т.н. варианти много.

# 243
  • София
Да, като цяло съм съгласна. Трябва внимателно да се подхожда, сигурността е важна и груповите са по-рисковани. Вярно е. Най-хубавото е, че може да се работи дистанционно по-един и същ документ, да се чете, рисува и всичко.  Поне за мен това е най-важното, защото повечето от работата е по документ на екрана, зрителната опора е критично важна и по нея се коментира.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:27 от Andariel

# 244
Скрит текст:
                   Що се касае за събирането на пари и тестване на съмнителните деца - просто няма как да се случи.Това зависи от родителите на децата и ако не са съгласни никой няма право да ги принуди.Практиката показва,че и при   опит да дадеш съвет на родител за елементарно заболяване /хрема например/ срещаш ожесточен отпор,а за тестване ...дори не ми се мисли какво ще ти се изсипе на главата.

Не съм запозната с новото законодателство за закрила на децата но помня протестите заради това че се дава повече власт на институциите под претекст че действат в интерес на детето, а не се изтъква то като част от семейството. Наскоро прочетох дискусия между майки в UK (както знаете там учителите докладват на социалните служби) и те притеснено обменяха  следната информация, която някой разпространяваше.

Скрит текст:
Скрит текст:
FOR ALL THE CARING PARENTS OUT THERE WHOS KIDS MAYBE GOING BACK IN SEPTEMBER...
YOUS NEED TO READ THIS.

Headteacher: sorry we have had to take your child to a testing centre as they were showing symptoms of corona (that means they could have a cold, a temperature - a cold)

Parent: right so where is my child

HT: I'm sorry I cant disclose that information

P: is my child ok?

HT: I can assure you your child is in safe hands in the mean time you need to self isolate with your family for 14 days

P: No I'm coming to get my child now

HT: I'm sorry but if you arrive at the school we will have no choice but to call the police and have you removed from the premises

P: is this a joke? that is my child

HT: I'm sorry but under the new covid act we have the power to remove your child without your consent if we feel the have symptoms.

P: So when will I see my child next

HT: We will have a child service officer contact you.

Now imagine this was a call from your Childs Headteacher

I suggest every parent on my facebook gets off there arse and does some real research on the legislation of the covid act 2020 regarding the laws for children in school!!!!
They are stripping your rights as a parent.
AND NO this is not a conspiracy theory this on the GOV website. Your rights gone!!!

I've seen the new legislation which were rushed through parliament while everyone was enjoying lockdown....
Превод с Гугъл

ЗА ВСИЧКИ ГРИЖИ РОДИТЕЛИ, КОИТО ДЕЦАТА МОЖЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ НА УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ В СЕПТЕМВРИ ...
ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА.

Главен учител: съжалявам, че трябваше да заведем детето ви в център за тестване, тъй като те показваха симптоми на корона (това означава, че може да има настинка, температура - настинка)

Родител: точно така къде е детето ми

НТ: Съжалявам, че не мога да разкрия тази информация

П: детето ми добре ли е?

HT: Мога да ви уверя, че детето ви е в сигурни ръце в средното време, което трябва да се самоизолира със семейството си в продължение на 14 дни

П: Не, сега идвам да си взема детето

НТ: Съжалявам, но ако пристигнете в училището, няма да имаме друг избор, освен да се обадим в полицията и да ви извадят от помещенията

П: Това шега ли е? това е моето дете

НТ: Съжалявам, но според новия законен акт ние имаме силата да изолираме детето ви без вашето съгласие, ако почувстваме симптомите.

П: Така че кога ще видя детето си следващо

HT: Ще се свържем с вас служител за обслужване на деца.

А сега си представете, че това беше обаждане от вашия директор на деца

Предлагам всеки родител да направи някои истински проучвания относно законодателството на covid act 2020 относно законите за децата в училище !!!!
Те ви отнемат правата като родител.
И НЕ това не е теория на конспирацията това на уебсайта на GOV. Вашите права изчезнаха !!!

Виждах новото законодателство, което беше прибързано през парламента, докато всички се наслаждаваха на блокирането ....
Това се разпространява за Великобритания, не знам колко основателно. Проблемът е че ковид дава основание за заобикаляне на основни човешки права заради риска от зараза.
Незаконно.
Всички процедури по детското здраве се правят след подписано съгласие на родител, но го очаквам от Англия.

За споделянето на екран има възможности да се сложи отзад картина параван и да се вижда само лицето, ако толкова се страхувате от това да се вижда дома ви.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:57 от Анонимен

# 245
  • София
Ами не разбирам. Отстрани ми изглежда като мания, ще прощаваш. Някакво обсебване на тема "киберсигурност".

Има хора, които смятат, че носенето на предпазни маски е израз на мания, параноя и обсебване от темата "коронавирус". Има хора, които намират, че ползването на предпазно столче в автомобила дори за маки бебета през цялото време е израз на мания, параноя и обсебване на темата "сигурност по време на пътуване". Истината е, че познавам много хора, за които знам, че не ползват никакви предпазни средства (не, не се срещам с тях на живо в момента) и засега не са се разболели. Познавам и много хора, които държаха децата си в скута, или ги оставяха да се изправят между седалките и не са катастрофирали и децата им не са пострадали от този начин на превозване. Но другата истина е, че, ако не се виждам като достатъчно добър стрелец предпочитам да не ходя непременно в обитавани от вълци гори. Просто не го намирам за жизнено необходимо за себе си.

# 246
Кати, аз не мога да сравня столчето за кола с маската на лицето за вирус с такива показатели. Съжалявам, но е направо ужасно случващото се със страховата невроза и разпространяването на страха навсякъде.

Голям експеримент си е всичко.
Доколко хората ще се пречупят, издадат свободите си и ще реагират на всяка новина, всеки ден.

Не знам за вас, но аз съм учила точно психология и ставащото ме алармира по съвсем други причини и ги пиша от самото начало още. Практиките са в последните курсове. Поне в чужбина. В Б-я учих до края на 2ри курс и нямам идея за след това как се е процедирало.

Относно ДО и връщането на децата присъствено.
Искат да дестабилизират образованието, да накарат хората да се обърнат срещу учителите, които ги е страх да се върнат на работа и профсъюзите им ги защитава да не се върнат на работа в не безопасни условия, да излезнат в стачка, хората да си обучават сами децата и ДО да стане норма, при всяка удобна грипна вълна.

Изведнъж се оказва, че повечето хора с работа, която може да се върши от вкъщи и средна класа избират да си оставят децата на виртуално обучение у дома, но работещата класа и някои професии, които не могат да работят от вкъщи са изправени пред непосилни избори, които им е натяквано постоянно, че не им пука за децата им щом ще ги пращат на у-ще сега и в такива условия.

Но никой не излезе на протести да се намалят класовете, да се увеличи бюджета на у-щата, да се спонсорират училищните автобуси за да вземат и връщат децата до домовете им, както е било години наред.
 Не стигнаха такива бройки протестите.

Но добре изиграната стратегия на страха на всички нива постигнаха точно тези изкривени представи за нормалността и за какво е добре за икономика, образование и бюджета...

https://docs.google.com/presentation/d/1thdLYrAuZBOe-aa68vxrFUh6 … d.g8abe23d91c_0_6

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 18:31 от Анонимен

# 247
Това значи ли, че считаш, че няма вирус, а ако го има е лек грип?

# 248
То може и от друга страна да се погледне. По-малка институционализация на децата. Възможност да учат в топ училища и да пътуват по време на училище или да живеят извън големите градове. Повече свободно време за творчески дейности или работа.
Не знам дали хората ще се обърнат срещу учителите. Според мен много хора видяха, че преподаването не е толкова лесно и че без учители и лекари не може. По-скоро ми се струва, че би трябвало да има покачване на цената на тези професии.

Като ограничение аз това лято виждам в това, че не пътуваме в чужбина. Детето не отиде на нито един от лагерите, които бяхме планирали. По заведения, молове също не сме ходили.
Мисълта ми е, че ежедневието ни не е толкова ориентирано към тълпи, партита и др., че да се промени драстично.

Проблем с ДО виждам за децата с малки възможности и за циганите. При последните задържането в училище значи по-късни женитби и евентуално по-малко деца.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 18:48 от Дъждец

# 249
Дъждец, лагерите проведоха ли се?

# 250
Да, проведоха се. Просто аз не я пратих. Само едно зооучилище в софийския зоопарк, на което ходи с удоволствие всяка година, не се проведе.

# 251
В Канада се получава точно обръщане срещу учителите. След като всички останали хора работят, а само техните оплаквания се публикуват (интересно защо е така, нали) и нещата ескалират ден след ден.

Публикуват се само колко учителя са се отказали от учителската професия, колко ДГ и предучилищни у-ща са затворили, как не е безопасно за тях да работят в такива условия, как трябвало да не си пращаме децата за да ги подкрепим, как да не почвала учебната година поне до средата на Октомври, да се носели маски ( и това в провинция, в която сме в последната фаза на отваряне на всичко) и прочие тенденции.

Записах се в една от групите във Фейса за завръщането на у-щето и там колко учители прочетох колко са притеснени, вкл. и класната на щерката от миналата година, които търсят как да откажат работа, как да се пенсионират рано или да са на пълна заплата за 160 работни дни заради опасни условия на работа!
 Отвратена съм, честно.

Иначе за нашето дете, което не е ходило в институциализираща среда като ясла, градина, занималня и лагери по цяло лято, това не е много различно от нормалното ежедневие, освен пътуванията.
При нас нямаше лагери присъствено, всичко беше онлайн.

Имаше един онлайн лагер по кодиране, за 2 часа дневно за една седмица и дотам. Иначе други лета ходи на един скаутски лагер за 5 дни с преспиване на палатки (къмпинг) и 2 седмици по интереси като кодиране, роботика и СТЕАМ дисциплини, от общо 10 седмици лятна ваканция.

# 252
  • София
Според мен имат право да се притесняват заради струпването на много деца на едно място, при това без предпазни средства.

# 253
А тук никой май не слуша учителите, нито родителите Joy
Юми, нали при вас има избор. Няма ли учители, които искат да са присъствено?
Не вярвам всички да искат ДО.
Нашите форумни учители са все за присъственото Simple Smile
Лагерите не ги смятам за институционализиращи. Те са за забава и по интереси.
Тук намаляват възрастта за предучилищните. Вече е задължителна и за 4 годишните.

# 254
Тук заради общ. натиск се променят нещата всеки ден. и никой не знае какво ще стане реално.
До 28ти трябва у-щата да пуснат техните индивидуални планове и учителите да решат дали да се върнат на работа, но до края на септември се финализират класове, бройки и прочие.

https://www.thestar.com/opinion/contributors/2020/08/19/how-nice … ToD3ZMPHk_bu1no9o

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 21:44 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт