Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 322
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Да, някои родители искат да се не кара годината въобще или докато няма ваксина...
                 Много ми е интересно - колко нулеви години предвиждат тези родители? Всеизвестно е ,че всеки вирус мутира и се появяват нови щамове и все още неизмислената ваксина ще предпазва от познатите и проявили се вече щамове.Какво правим с новите щамове,дето ваксината "не ги хваща"?
,
Според мен искането за нулевата година показва неприемането на нелогичните и нехуманни мерки спрямо децата , било то масово ДО или пък масово тестване и превръщане на училищата в ковид институции (не знам как да нарека събирането на хора на едно място със слагането на маски и тестване без съгласие на родители за доброто на децата). Най-добре децата да останат встрани от всички полически и медицински схеми до връщане на нормалното. Нито ДО е нормално, нито сегашният вариант за присъстено обучение, и за двете оправданието е ковид. За да опазим децата от ковид и от тенденциите прокарващи си път чрез него не тряба да ги включваме  каквито и да е схеми и да ги оставим в най-защитената и добра за тях среда - семейната.

# 271
  • София
Нулева година никак не може да има, каквото ще да става. При нулева година всички набори ще се забавят, което обърква съвсем нещата.

# 272
Нулева година никак не може да има, каквото ще да става. При нулева година всички набори ще се забавят, което обърква съвсем нещата.
Какви неща могат да се объркат повече, сигурно завършващите ги чака работеща икономика да ги поеме в разцвета на силите им? Разбирам родителите на големи ученици, не може животът да спре но може за тях да е по-безопасен онлайн. Те и задочно могат да звършат. За малките е казуса. Или да е както трябва или "майната му", на мен лично ми омръзна от кризи, каква полза че съм завършила с отличен като после сринаха икономиката станахме бели роби в чужди държави и на бг псевдопредприемачи

# 273
  • София
Това означава, че догодина ще трябва в първи клас да са и тазгодишните и догодишният набор първокласници или изведнъж изостаналите с нулевата година да се озоват в по-горен клас, без да са го минали, или да учат две години за една. Това е като да върнеш часовника с един час назад и какво ще направиш, за да възстановиш този час някой ден?

# 274
  • Варна
Безумно е въобще да се коментира нулева година. Сериозно, какво ще правят децата една година? Ще се веят по площадки и градинки, ще играят игрички вкъщи пред компютъра или...? Що за безсмислено съществуване за цяла година? Оставете забиването на наборите, това ще доведе до тотално затъпяване и загубване на всички навици. Нито могат да работят тези деца, нито да учат, какво точно ще правят, освен да си бъркат в носа и от скука да измислят простотии? Не, честно, как въобще си го представя някой това нещо?

# 275
  • София
Ще подлудяват родителите си. Wink

# 276
Кой ще ги гледа тези деца (малките) тогава?
Нали основният проблем при ДО е именно нежеланието и невъзможността на родителите да си стоят в къщи с тях. Нулева година е абсурд.

# 277
Кой ще ги гледа тези деца (малките) тогава?
Нали основният проблем при ДО е именно нежеланието и невъзможността на родителите да си стоят в къщи с тях. Нулева година е абсурд.
Ами някой пита ли сега кой ги гледа, всяко лято някой пита ли, или всяка ваканция, и някой ще пита ли по време на ДО? Сега е безопасно за някои да ги оставят при бабите например, след обмен на вируси в училище вече няма да е така, и възрастните роднини ще бъдат изолирани и децата в риск, не само от вируса, от всичко. По принцип мен не ме е страх толкова от вируса, макар да е стряскащ, а че всичко ще бъде ненормално, от обстановката в училище до ролята на ОПЛ и РЗИ. И за мен нулева година е абсурд, ама и другите варианти не ги приемам.

# 278
И за мен нулева година е абсурд, ама и другите варианти не ги приемам.
Мисля, че още през май, ако не и по-рано, всички разбрахме, че няма вариант, който да те устройва. Включително нормално присъствено със занималня, която е била ваш избор.

# 279
  • Върху лъчите на Слънцето.
Аз мисля, че Кати има основания да се притеснява за камерата и наистина тези, които не разбират, няма смисъл да им се обяснява.
Точно затова и МОН препоръчаха Тиймс уж като по-сигурно приложение на Офис365, но все пак ...
Не зная колко е сигурна, но чрез тази платформа МОН може да наблюдава. Simple Smile Недостатък - тежка е и не върви на всички устройства.

# 280
  • София
Така ли? Как?

# 281
  • Ямбол
Може, ако акаунтите са от МОН и пак не съм много убедена. Нашите акаунти са си на гимназията и директорката имаше по-широки административни права и пак искаше да я присъединяваме класовете за да може да вижда.

# 282
Едва ли някой ще се съобрази с мнението на родителите. МОН си е решило и така ще е за всички.
В момента гледат да угодят на масата и бизнеса, ама като се метнат болничните как ще я къдрим, не знам. Кой работодател ще е толерантен с 14дена болничен, защото тогава бабите няма да са опция, а пък и родителите ще са контактни.....
А варианта за училището-такова, каквото беше.....всички искаме старият си живот, онзи преди Ковид. Едва ли на някой му харесва сегашното положение, но няма как да стане докато върлува пустият му вирус. И според мен по-добре да има мерки, от колкото да се правим че всичко е наред и нас няма да ни застигне.

# 283
Нулева година няма причини да има. Промените всъщност са най-малък проблем за децата, които лесно свикват с новото. Някои хора отказват изобщо да приемат, че нещата са различни и си искат това, с което са свикнали. Абсурдното е, че млади хора, каквито са родителите на деца в училищна възраст, дават такъв отпор, при положение, че дори пенсионерите се оказват гъвкави. Отказвайки да се адаптират, или дори да опитат, всъщност те са основната пречка децата им да живеят нормално, а не вирус, маски, ДО. Кризи и катаклизми винаги е имало, да тропаш с крак и да искаш светът да спре и да се завърти наобратно не е решение. Приемаш новата реалност и си градиш живота според нея, не е логично да очакваш светът да се върти около теб.

# 284
http://epicenter.bg/article/Mangarov--Mezhdu-2000-i-4000-leva-ni … ID-19-/225246/2/0
Мангъров шоу Grinning
Вирус няма, тестове няма нужда, карантиниране на цели класове няма смисъл.
Уважавам го като лекар, но явно паметта му изневерява. 
Първо- Един тест на държавата струва 45 ЛЕВА.Това че ние плащаме по 120лв ,да потърсят сметка на печалбата на лабораториите
Второ-тези 8000 теста, по-голямата част си ги правим доброволно  ние/гражданите/.
Отдавна не се тестват контактни лица, явно трябва да стигнем до интензивното.
Отдавна ДЪРЖАВАТА не се интересува от обикновените хора,тестват се височайшите особи

Общи условия

Активация на акаунт