Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 308
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Едва ли някой ще се съобрази с мнението на родителите. МОН си е решило и така ще е за всички.
В момента гледат да угодят на масата и бизнеса, ама като се метнат болничните как ще я къдрим, не знам. Кой работодател ще е толерантен с 14дена болничен, защото тогава бабите няма да са опция, а пък и родителите ще са контактни.....
А варианта за училището-такова, каквото беше.....всички искаме старият си живот, онзи преди Ковид. Едва ли на някой му харесва сегашното положение, но няма как да стане докато върлува пустият му вирус. И според мен по-добре да има мерки, от колкото да се правим че всичко е наред и нас няма да ни застигне.
Цялата работа е че ни сложиха на ДО когато нямахме случаи, а сега вече се говори колко има и изведнъж присъственото е оправдано. Всичко се определя отвън и  няма връзка със ситуацията в страната. Каква е целта предстои да видим дано не платим висока цена.

И за мен нулева година е абсурд, ама и другите варианти не ги приемам.
Мисля, че още през май, ако не и по-рано, всички разбрахме, че няма вариант, който да те устройва. Включително нормално присъствено със занималня, която е била ваш избор.
Така си е. При нормални обстоятелства занималните с ненормалния си задължителен "среднощен" час на взимане може да са спасение за работещи родители, но съвсем не са най-доброто за децата и който може е препоръчително да "спаси" детето от тях . ДО пък си е пародия отвсякъде за деца в начален курс с още неоформени навици за самостоятелно учене, ранната възраст за ползване на софтуер, да не говорим за екраните и лъченията. Сега пък деца с маски, учители със шлемове, около тях дезинфекция, лекция и "анкетиране" за симптоми и евентуално тестване в училище е още по-голяма намеса на училището извън образователната му функция, каквато то единствено трябва да има по отношение на нашите деца. Един работещ човек може да приеме мерки, тестване и т.н.ако работодателят го изисква, но може и да напусне. Едно дете ще бъде задължено да приеме неща несвързани с образованието. Те могат да намалят риска от вируса, но да увеличат други проблеми свързани със здравето. Дали детето ще носи маска и ще страда от недостиг на кислород и ще слага и сваля една омърляна маска цял ден е едакво вредно. Ако децата начален курс не излизат междучасията за да няма потоци в коридорите се оказа че няма да дишат свеж въздух часове наред.
Аз съм за присъственото при нормална ситуация. Ние всъщност ще жонглираме между ДО и анормален присъствен формат. И двете доста притеснителни според мен. Ще съм по-спокойна ако се гарантира че училищата ще са място където нашите деца отиват да учат, а не да бъдат следени, дезинфекцирани и тествани  и където  няма да се вменяват на учителите медицински компетенции за търсене на симптоми в децата и да са опитни площадки на РЗИ-тата. Децата си имат родители да преценяват.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 15:35 от Sparkles

# 286
Скрит текст:
Нотарис, има една потребителка в другата тема, чиято майка се е разболяла от нещо в болница, а е влязла за друго, и сега ги подхвърлят тук-там и никой не иска да я погледне. Долу-горе подобно нещо преживяхме с нашето дете преди години. Така че колко повече забавим сблъсъка с някакво разболяване, толкова по-добре за нас. В разумни граници не сме  спрели да живеем. Така че ми е все тази за пропуснатите лагери.

Аз наистина не разбирам защо недоволстват в Канада. Имам приятелка там и е тотално против  избора между ДО и присъствено. Тяхното училище ще бъде присъствено, но с маски в коридорите и автобусите. Против е.

Нещо не разбирам... Против ДО, против присъствено - ЗА какво е? Нулева година или... какво??

Да, някои родители искат да се не кара годината въобще или докато няма ваксина...
Не, тя иска всичко да е както преди в училище. Да ходят всички, да няма маски, прегради, чинове във физкултурния салон.

Много хора го искат.

Също както искат и нулева година.

# 287
  • София
изтрито

-----------------------------------------------------------------------------
Някой успя ли да се ориентира какво се случва с едно семейство, в което, представете си, има повече от едно дете - ученик при открит случай на заболял в клас?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 05:31 от зелено човече

# 288
  • Майничка
По пътя на логиката - карантинират ученика от класа със случай, останалите са контактни от 2 ред, т.е., не се карантинират.
П.П. Зелено човече, цитираният въпрос е изваден от контекста на тогавашната дискусия.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 18:39 от gargamela

# 289
Спарки, всички искаме да е както преди....не само за училището, а и работата и икономиката, изобщо животът които водихме, но нещата сега стоят друго яче и трябва да изберем по щадящият за нас начин.

# 290
Тъкмо това изясняване - кой е по-щадящият начин.

# 291
Явно за всеки "щадящ"  се възприема различно.
За мен е ДО (избягване на излишен риск), за теб  друго..... От друга страна ни се налага да съжителстваме с  Ковид, може би това е начин да свикнем да се пазим. Така ще пробваме и стадния имунитет, дано при нас проработи......

# 292
  • shumen
Аз мисля,че ако има един болен в семейството ще се карантинират и другите.

# 293
  • Варна
Болен да, ясно. Но ако детето в семейството е контактно с болен в училище, какво ще става с неговите родители, братя и сестри, това е въпросът.

# 294
Болен да, ясно. Но ако детето в семейството е контактно с болен в училище, какво ще става с неговите родители, братя и сестри, това е въпросът.

Нищо няма да стане.

# 295
  • София
Не разбрахте ли, че нищо не става - всичко си е по старому, останалото са само приказки! В момента напоително ни обясняват, че всичко е ок, а притесненията само ни пречат.

# 296
  • Русе
Не е по-старому нищо. Преподреждат се класни стаи, подготвя се интензивна дезинфекция, организира се доколкото е възможно дистанция и има готовност и организация за ДО при нужда

# 297
  • София
Пак да питам - как ще преподредиш на дистанция чинове за също толкова много деца в класа, както е било и преди епидемията? Ако преди е било пренаселено, както и да ги разместиш, пак няма да има по-голяма дистанция. Играла ли си сокобан?

# 298
  • Русе
Ако преди е било пренаселено, както и да ги разместиш, пак няма да има по-голяма дистанция. Играла ли си сокобан?
 В стаите, които учехме няд 40 деца, сега учат до 26, на теб ти е пенаселено ? Трудно ще ти обясня

# 299
  • София
Преди си е било за преди. Преди епидемията са учили 26 деца при определена дистанция. Сега как пак тези 26 деца ще учат при по-голяма дистанция като квадратурата е една и съща, чиновете са едни и същи? Дори да ги избутат малко назад, пак е същата работа, защото назад има шкафове и каквото се сетиш. Няма как да ми пробутакш "трудно ще ти обясня", е дай схемичка, като толкова знаеш как става номерът.

Общи условия

Активация на акаунт