Джобните пари на децата

• 75
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Бих искала да ви попитам колко пари и на каква база давате на своите деца? Според вас основателно ли е на петнадесетгодишен да давам по 10 лева на ден?

# 1
  • София
Съвсем нормално, ако яде навън.

# 2
Даваме седмични пари защото с тях си купува закуска в училище и два пъти в седмицата трябва да си купи и обяд, понеже училището продължава до късно. Отделно излизат с приятелки, купуват си по нещо, пият горещ шоколад. На едно момче на 15 години все си мисля, че даже повече храна му трябва от на едно момиче.

# 3
Джобните пари зависят от възрастта на детето, както и от това колко пъти и в какви количества яде навън, излиза ли самостоятелно с връстници, трябва ли да иска разрешение и пари за едно кино или едно кафе, парите за път и за закуска вие ли осигурявате отделно?
Ако петнайсетгодишното пътува и с тези пари трябва и път да покрие + едно ядене навън, ок са и даже са малко - не остава за кино, кафе или някакви други лични разходи (фонд "И аз съм човек").
На 11 годишния от година-две давам на седмична база, към момента получава по 30 лева на седмица. От години сам управлява парите, които получава за Коледа и РД, с мое одобрение за какво ги харчи - телефон, колело, тротинетка и разните му ремонти по тях, геймърска клавиатура, ... понякога за покупка в игра...

Общи условия

Активация на акаунт