Отговори
# 105
PC(kote) И аз така мисла,иначе за безплатно и аз мога така,осигорена съм здравно всичко ми е редовно,НО това не ми дава спокойствието което търси всяка една родилка.Демек добро отношение без 1100 лв. ДА съгласна съм за добра почерпка.но нека всяка една родилка да преценява колко може да си позволи АКО може влобще Naughty

# 106
  • София
Кръц кръц и аз съм на твоето мнение, пари от здраве не пестя, а щом се отнася за нов живот - съвсем. Но всеки има право на избор, ние направихме нашия, избрахме доверен лекар. Като обща сума на мен би ми струвало някъде към 850 - 900 лв (за доктора, избор на лекар в касата на болницата, епидурална упойка и ВИП стая), но имам допълнителна здравна осигуровка и ще ми излезе около 500 лв. Става въпрос за Шейново

При мен нещата за сега вървят добре, остават ми 10 дена до последния изчислен термин, а аз признаци за раждане още нямам Simple Smile Чакам си и ако до 19 бебо не излезе ще има туширане и най - късно до 22 - 23 ще си гушкаме малкия бебун Simple Smile Вече нямам търпение, но предпочитам да поизчака още малко, въпреки че едричък вървял Simple Smile Най - странното е че за момента въобще не ме е обхванало шубето все още  Simple Smile

# 107
А Куки ако теб те гони шубето, значи мен да трябва да ме хваща параноята..
това раждането само по филми и книжки с картинки съм го виждала

# 108
Херка, само да се появи малкото ти бебче и ще видиш как всички около теб ще загнездят.  Wink Аз се славя като отвратителна домакиня, ама сега като си седя вкъщи, си търся с какво да си убия времето.  Embarassed
Мише, моят корем се смъкна миналата седмица, ама така ми е по-добре - киселините понамаляха.
Кръц кръц, и аз така мисля, но това всяка майка сама си го решава. Още повече както казва нашия татти - пари се дават за свършена работа, а не за празни приказки. Той е заявил, че ще плати, ама да види, че аз и сина му сме добре, после от благодарност ще ги даде тези пари. А не да ми искат за нероден Петко такива суми.
Лека нощ на всички и много  Hug !

# 109
Здравейте момичета
Ох май всички вече треска ни тресе  Laughing
Евелинар честито за полупките Дай боже всекимо такива баба и дядо
Ние другата седмица ще взимаме мебелите и ще ги сглобяваме Вече нямам търпение да съм готова със всичко

По отношение на парите аз напълно подкрепям Кръц Кръц Всеки сам си решава и преченява от своята камбанария
Има го и този момент че лекарите спекулират с нашето притеснение относно бебоците но какво да се прави Важното е да родим живи и здрави бебчета пък парите не ги мислете Пари се изкарват

И моето коремче се е смъкнало и вече доста ми тежи Направо ми е трудно да ходя  Embarassed А като знам какви преходи превех с Дари Сега само гледам да стигна до някоя пейка и да се закотвя там  Embarassed А тя неслуша ли не слуша маминото диване

Аз малко се поизгубих от това училище но все нямам време но в четвъртак смятам да отида на лекцията за захранване На някой ходли ли му се

Поздрави и лека вечер  Hug

# 110
Добро утро, мами!
Аз да се похваля, че си отивам при мама и тате за два дни. Mr. Green Joy
Като знам с какво темпове се пише, следтова ще имам занимавка два дни да ви изчета.
Това с плащането е наистина странна тема.Честно  и аз смятам, че като съм здравно осигурена трябва да получа необходимото внимание, а не да се държат с нас като с тези от малцинствата, които не се осигуряват.И аз съм на мнение парите да се дадт за свършена работа.Но всъщност не знам и аз ако имах възможност сигурно щях да дам пари предварително.Знам ли?Този въпрос  има своите положително и отрицателни страни.Но в крайна сметка след като отивам при лекар , който е дал хипократова клетва би трябвало всички да получим еднакво отношение.Аз като работя и все гледам да си свърша съвестно работата, защото знам, че това е човешка съдба, а понякога драма не очаквам от някой нещо да ми даде , за да се заангажирам с проблема му.Учила за това и ми харесва да го правя.Дори страдам когато не съм успяла на някой да помогна.
Хубава събота и неделя!  bouquet

# 111
Здравейте и от мен  Hug

Аз съм с кафето  morning, тъй като ми се наложи да стана рано тази сутрин, и ви изчетох най накрая  Laughing

Аз съм добре, ама така като гледам някой ще раждат пък аз до никъде още, пък едно спокойствие ме обзело  Mr. Green

По отношение на парите нищо не съм решила, по принцип мога да дам а мога и да не дам на доктора имам предвид, за раждането знам че ще е във ВИП на АГ-Варна, там са със установени цени , нормално,избор на доктор и престой 500 лв. а за секцио май 700. За секциото не съм сигурна, да не подведа някой с тези цени.
Пък и моя доктор каза на последното ни виждане излизам в отпуск не искам да те видя до началото на октомври, та тогава ще го разпитвам по подробно  Joy hahaha Laughing
За сега това е от мен  Wink

# 112
Здравейте мамчета:)
Вече трети ден се опитвам да напиша нещо и все не стига до там до където трябва.....
Исках да благодаря на Кръц за темичката, пък тя вече почти изписана, но все пак smile3525
Исках да поздравя Амина и да й кажа, че аз също съм на 35 и съм напълно съгласна с KikiNiki, че си заслужава човек да изчака  Simple Smile
Исках да ви кажа още много неща, но така си позагубва смисъла.........
На Евелинка честито!!! Вие май сте на финала с подготовката за малкия човек Simple Smile
А сега ми се ще да ви разкажа.... В четвъртък ходих при един професор в АГ-то и той се съгласи да ме изражда. Много съм доволна и вече по-спокойна. За пари не сме говорили, но стига всичко да мине добре нямаме против да платим!
Изследванията са ми добри и няма да пия желязоооо, направих си тестовете за упойки и си взех 45-дневния болничен newsm68
Най-голямата новина е че нашето бебче е пълно с изненади newsm62 Ние не искахме да знаем какво ще е , а докторката се изпусна и каза момиченце Simple Smile и ние се настроихме бавно и полека, а сега май ще се окаже че може и да е момченце Simple Smile Какво да го правиш БЕБЕ ПЪЛНО С ИЗНАДИ  newsm03
Хайде оставям ви надявам се в добро настроение и здраве и отивам да хапваме, че после ще дирим матраче за бебчо и ще поръчваме скринче за нас.
До скоро и  Hug

# 113
Добро утро и от мен   bouquet
За плащането -всеки според ситуацията и възможностите.Аз по-принцип съм против плащането на ръка ,но както съм против плащам и на държавния си лекар при всеки преглед/а май вниманието не е по-голямо/.
Днес влизам в деветия месец-малко остана .В Русе е мрачно и студено,но това не оказва влияние на настроението ми ,защото съвсем скоро ще ставам мама.
Целувки на всички

# 114
Илиянче, честито за навлизането в девети месец, ..
както казва мойта докторка стискай още 10 дни да затвърдим 9 месец пък после раждай, когато искаш.. едно хубаво и здраво бебе

# 115
  • Виена
Добро утро момичета Hug
  Аз си чета какво си пишете ,ама в темата на която сте в момента,май няма какво много да кажа.Тука не е както в БГ.За съжеление май като гледам в БГ скоро няма да стане като тука Sad.Макар,че дори аз като си раждах в България в моя град,никoй не ми е искал такива пари за каквито си говорите.Ходих си на частно на прегледи при една лекарка и после тя ме изражда никакви пари не съм и плащала допълнително,пък не съм и знаела,явно това го има в по големите градове.А тука няма смисъл изобщо да обяснявам...Ама сигурно ако дам пари и ще ме гледат като извънземно.Просто тука хората са си съвестни,обръщат внимание на всички еднакво,какви са тия дискриминации,та не всеки има възможност да извади 1000 лв.това не са малко пари,направо ми става болно като чета...А иначе ще влизаме в EU.
 Преди 2 години малката имаше рефлукс,откриха и го чак в последна степен и веднага ни приеха в ПИрогов,наложи се спешна операция,понеже се случи когато си бяхме в БГ,вдигна мн.висока темп.абе ужасна работа,не ми се сеща.Останах направо ужасена от отношението в болницата,да не говорим за обстановката.Като разбраха  обаче че живея в чужбина и ще си платя после на ръка на лекарката и започнаха да ми се мазнят и да ни обръщат внимание.Както нямаше единични стаи,така намериха набързо.В такива случаи наистина парите нямат значение.Колкото ти поискат даваш,все пак животът на детето ти е в ръцете на опериращия.Да чукна на дърво,за сега всичко е наред след операцията,но мисля,че в БГ никога няма да се върнем да живеем.
 Sorry ако съм ви досъдила,ама бива ли така.... Rolling Eyes

# 116
Малеее като ви чета ме хваща срам Crazy,та аз ли съм най голямата мързелана?За бебо сме взели САМО 10 памперса / за в родилното/ и едно сапунче,с таз моя екстремна бременност татито отсече НЕ никакви покупки ,пране и гладене докато не гушнем живо и здраво малкото човече.А за цените на раждането при нас мой са най- ниски от порядъка на 200 до към 400 лв. само за избор на доктор.Цената на випката е 10 лв. на ден ако сте две мами вътре или 15 на ден ако е сама родилката.И чантата още не съм си приготвила за родилното я ме скастрете малко да се стресна че както съм го ударила на лежане и мързел кой знае кога ще си вдигна гъза та да я приготвя Crazy.
Лек ден от нас и умната  Heart Eyes

# 117
Tedito_799 за съжаление си права тук тези неща скоро няма да се променят. Cry
Но при нас проблемите със здравната реформа са доста големи и лекарите и останалия мед.персонал получават доста ниски заплати.
Но да се надяваме ,че децата ни като порастнат ще живеят в по-уредена държава. Peace

# 118
здравейте на всички
и аз така почета какво сте написали и вземе че ме домързи да пиша, а и се чудя какво - то неудобствата са ни еднакви,
вчера бях пак в софия - трябваше да ходим на доктор но аз пак на заден план останах - зареждахме стока за магазина от каде ли не и накрая не остана време - трябваше вече да пътуваме, иначе ходихме до софия ленд вечерта  понеже и детето бяхме помъкнали с нас - много беше щастлива но как ми е жал да се мъчи да пътува толкова

отложихме за понеделник ходенето до ВМИ за да видя как е - и какви са условията и изискванията, аз бях решила вип стая но там всяка стая има самостоятелен санитарен възел а вип стаята ако е наистина само двойна няма смисал да се възползвам.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 12:33 от krissie

# 119
  • София
Здравейте момичета,

Все не мога да смогна да ви изчета докрай. Ама все пак да ви се похваля, много съм щастлива, защото и аз най-сетне купих нещо свързано с бебчо - помпа Авент и стерилизатор за микровълнова, четка за миене на шишета и биберони и 20 памперса. Всичко от борсата в Люлин (лелее, това се оказа почти в Банкя). Доста са ниски цените на продуктите Авент там наистина. Само дето продавачката ме е преметнала и единия пакет памперси ми го е дала от 3 до 6 кг., а аз погледнах, явно съм видяла другия и си пишеше 2-5. За сега взимам само единия за родилния дом. И чантата ми е вече готова за родилното. Количка си имаме - Мак Ингланд Принцес. Мама ми е купила чаршафчета и одеяла и пеленки, кака комплект олекотени завивки, сега ми остава да се спретна да купя някоя и друга дрешка и малко козметика и това е. А и креватчето, въпреки, че братовчедка ми иска да ни даде почти ново, но татито искал той да си купи, избрал си е даже, та мисля да не го спирам, като има мерак.
Иначе се наливам с лимонов сок, понеже той е вкъщи с някакъв грип, дано да не ме погне и мен.
Чао и да получавате весели ритници по тумбаците!

Общи условия

Активация на акаунт