Отговори
# 120
  • -
Здравейте мамчета!Днес започвам 9-я месец...леле колко страшно звучи,остана малко до финала Simple Smile Аз продължавам да пера и гладя,чантата ми за болницата е почти готова.Вече успях да разглася на бабите и няколко приятели,че чакаме момиченце Grinning
Лек ден и приятна почивка на всички!

# 121
  • София
Здравейте, момичета!
Толкова много сте изписали, че едвам ви изчетох.
Първо честито на мамите, влезли в 9-ия месец.
Да ви кажа за училището за родители в тина киркова. Първо имаше някаква рекламна презентация на продуктите на ГлаксоСмитКлайн - на техния интимен гел и пародонтакса. После една много симпатична лекарка ни разказа за симптомите при раждане, как да ги познаем и кога да тръгнем за болницата. Специално наблегна, че ако имаме ярко кървене, да тръгваме веднага, защото било много опасно. И подчерта: да отидем в голяма АГ болница. После разгледахме родилното - предродилна, родилното, ВИП родилно и стаите. На мен лично само единичната ВИП ми хареса, но там си като в изолатор. Двойката ВИП не е нищо особено, така че аз за себе си взех решение - ще бъда в нормална стая с повече мами да си правим компания.
Относно багажа - казаха да си вземем няколко неща за първите часове в болницата, после близките ни ще ни донесат останалото. Ето какво казаха да вземем: чехли или джапанки (по-добре второто), 2 хавлиени кърпи, тоал. хартия, дамски превръзки, памперси и къпрички за бебо, задължително ВОДА (много се ожаднявало). Документи: лична карта, направление до родилно заведение, направление за хоспитализация, тест за алергии. Е, това е.

За парите, моят лекар нищо не ми иска. Но ако раждам при него, ще трябва официално да си платя на болницата за избор на лекар. Аз все още се чудя, но предполагам, че ще платя.

Didita4u, честити придобивки. И аз отивам да си пазарувам от там. Laughing

Момичета, отивам да пия кафе с брат ми. Приятна вечер!

# 122
Привет мамчета и бебчета от нас Hug!
Най-после се добрах до компа. Тези 2-3 дни с татито правим освежаване на апартамента и нямах никакво време. Вече ми писна от препарати от търкане,но не съжалявам-направихме си всичко сами и за нашето бебче, само дето мен ми е малко съвестно, че подишах миризми и може да съм му създала некомфорт. CryСега ни остава да дочакаме раклата за нашето легло, скрина на бебо и леглото което вече сме избрали, но го няма налично.
Иначе и аз от вчера съм в 9-ти месецаи сега се чувствам наистина нетърпелива, освен че и мен взе да ме гони шубето от това,че ДЕНЯТ наближава.Багажът ми е почти готов, с изключение на този за бебо, но веднъж си мисля  да подготвям всичко след раждането,  после пък че трябва да съм си подготвена newsm78...абе кво да ви кажа - несмея да си изпера нещата за бебчето, а така ми се ще...Да се оплача - последните две нощи ставаме в 2 и заспиваме към 6 часа, освен това аз нещо съм хремава и освен че ми е некомфортно кихам и плача постоянно-мамите минали през вируса скоро да кажат с какво се оправиха.

Бубе - добре дошла в къщи и отново при нас!  bouquetОт оня ден се каня да те поздравя, ама нали нямах достъп...
За плащанията - подкрепям напълно Тедито-тук нещата скоро няма да се оправят, а за това че лекарите взимали малки заплати-не ги определяме ние-и ние работим за заплати, но си вършим съвестно работата и не разчитаме на това някой да ни бутне.Освен това вярно,че за здраве пари не се пестят,като си доволен дай -ама да си искат и да  те принуждават... Абе каквото и да си говорим сигурно още дълго време ще си продължи така.
Айде чао засега, че ви досадих -по-късно сигурно пак ще се включа, че тази нощ тати е наряд и с бебо сме сами .

# 123
Здравейте,коремчета:)
Нашият бебчо е станал много активен напоследък-до скоро чак се притеснявах,че много спи,ама последните дни направо си се мести насам-натам,и корема ми току щръква в една посока. Много се забавлявам да го наблюдавам,нали си нямам друга работа:)
Дбс много се радвам,че доктора се е съгласил да те изражда! И сега какво,и тебе май ще те включим към отбора на свекървичките:)абе да са ни живи и здрави момченцата,пък после ще си родим и по едно момиченце:)
 За парите-аз отдавна съм наясно,че ако искам да ме изражда моята докторка,трябва да си платя,и съм заделила едно пликче-нце с парички:) Отношението,което получавам от нея,не съм го срещала,а пък аз смених много доктори-тя е много натоварена,почти винаги пред вратата и чакат много жени,и въпреки всичко нито веднъж не съм се почувствала претупана, винаги ме е посрещала с усмивка и ми е обяснявала всичко,благодарение на нея съм бременна/е,и мъжа ми има някакво участие/ и бих дала всичко за да се роди детето здраво,а на друг ддоктор след всичко,което съм преживяла, преди да я срещна нея,нямам никакво доверие. По отношение на стаите,аз се съмнявам,че ще ида в единичен ВИП,и аз като ХАРТ предпочитам да общувам с други другарки по съдба,може би от двойните,и то само защото не ми се иска да попадна с някоя мама от малцинствата,че като си помисля за тяхното родословие,което сигурно ще се мъкне нон-стоп,и ми настръхва косата. Харт,а на 3Д не те ли гледаха?нали и това е част от "училището"?
Диди,аз си купих от Люлинската борса същите работи като тебе,ама без памперсите.Тях съм ги оставила за накрая.
Сега отивам да режа тензух,и после ще го нося на братчедката да поръбва на машината.
Лека вечер и погалете коремчетата!

# 124
КУ Куу Hug

Ето ме и мен. Сега се връщаме от гости и набързо да драсна някой ред Simple Smile
Много хубаво си изкарахме и не ми се стегна корема - чак немога да повярвам.Определено Магнезия много помага.

Днес ми докараха количката и съм на седмото небе Mr. Green Heart Eyes Mr. GreenЖестока е. Кикиники, специални благодарности на теб, че я показа, та да си я харесам. Моята е обаче друга разцветка. Светло сиво, тъмно сиво и бордо. Абе супер е. Много е маневрена и най-вече лека. Сгъва се точно за няколко секунди. Цял ден я разхождам. Ако ме видите, като някоя луда съм. Сложих й 5 кутии натурален сок вътре, да я изпробвам и с тежест Mr. Green За тези пари е просто супер newsm53

Честито на всички мами влезли в 9-ия месец. И моя ден наближава. Ами така като се замисля, вече всеки момент може да си имаме септемврийско октомврийско бебенцеее smile3504 newsm30 Направо супеер.

Моя бебо също много е активен. Умирам от кеф да го усещам. Тук една подутинка, след малко на друго място. Малък дрисльо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Бях ви казвала за едно хомеопатично лекарство, което се пие като се влезе в 9-ия с цел, да отпушва млечните канали. Казва се Лецитин и е на Велмарк. Разгражда мастни образувания, така ми го обясниха. По този начин се предотвратяват маститите. Аз ще си го купя. Казаха ми също, че е по-хубав не Гармастана , а Лансинокс - понеже може и да не се отмива. Докато Гармастана трябва винаги да се мие преди кърмене.

Хайде лека нощ, големи кореми Grinning  bouquet

# 125
ели дано да не си като мен, аз започнах само с болки в носолътката и после беше суполивенето - без никаква температура,
тъкмо си изпих последното хапче от антибиотика - изписаха ми стандацилин- това е ампицилин - и уж не вредял на плода, иначе преди антибиоика пих февекс една кутия ама нищо, слагах си биопарокс- това е локален антибиотик за инхалация но и с него нищо - като минаха четири дни без промяна трябваше да се започне с нещо по сериозно, иначе като немога да слагам капки за нос си правех по три пъти през ноща  инхалация с лайка , много беше тежко неможех да мигна и чак очите ме заболяха- от недоспиване ли и аз незнам
вече съм добре, сега пък някакъв херпес на носа ми излезна - то не беха суполивения  Sad
днес моя татко се гласи от 8 часа сутринта да боядисва-  Laughing каза че било време  вчера с толкова контракциики бях че се е поуплашил Wink
 айде аз отивам да му се пречкам  чао и лек ден на всички мами с кореми Hug

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 17:13 от krissie

# 126
Добро утро мамчета:)
Честито на тези дето са на официалната финална права newsm10
Честито и на всички с нови придобивки Grinning
Ние вчера успяхме да си заръчаме матраче за бебчо и скринче за нас. Харесахме и си взехме хасе за чаршавчета и в понеделник мисля да седна да ги ушия.
Остана ни да вземем коритце (с тапа за да се източва водата, че е по-удобно) и памперси (в Х. Димитър има борса за перилни препарати).
За количка и столче за кола само си набелязваме и ще ги вземем после...
Другата седмица ще си постегна багажа и ще се разходим да си ангаяжираме педиатър.
Ха забравих да ви кажа..........Просто онемях, когато вчера една много любезна продавачка ни обясни как всички бебешки и детски стоки внясяни у нас се произвеждат в Китай - дори и Чико newsm12 И ми го показа жената, то на опаковките си го пише черно на бяло. Направо паднахме. Да се чуди човек да се смее ли да му докривее ли............
Щях да ви питам вие четете ли приказки на вашите бебчовци и пускате ли им музика? newsm03 Ние не го правим много често но когато си общуваме тримата много се забавляваме newsm68
Хайде оставям ви и да не боледувате ей Simple Smile

# 127
Добро утро или добър ден  Flutter

dbs- пускам музика или по скоро една муз. играчка слънце подарък от леля му. После е интересно да се види защото се умълчават точно на тази играчка Hug Поне моето като я чуе и едни къчове раздава  Wink

Кръц- много издържаш, аз ли съм от най поспаливите, в 10,30 до 11 часа вече ми е късно, едвам си държа очите отворени, освен в случаите ,когато се наливам цяла вечер с кола и то преднамерено защото например сме на РД

Черпя ви виртуално всички   party023 cook cook beer3 Wine Glass cheers днес милата ми сестричка прави 29 години, да ми е жива и здрава  txtloves

А Хера къде е?!? не се разписва Tired и се притеснявам Crossing Arms

KikiNiki - и моето диване е станало супер активно, корема ми само се движи  Mr. Green

eli_gu - никакво разболяване, чай и мед и лимон, даже ако искаш си направи следната рецепта нарежи един лимон на дребно и го служи в купичка с мед, разбъркай всичко и като се сетиш, отивай и хапвай по една лъжица. Помага честно Peace

Целувки по тумбаците.

# 128
  • Откъм Варната
Айде и аз одъртях с една година #Crazy

# 129
Ха добър ден и от мен
след вчерашното висене във форума днес смятам да наблегна на домашните задължения..
не че са много, защото 50% сега ги е поел татенцето
Днес смятам да изгладя нощниците, хавлиите и чаршафите за болницата и да ги мушна в сака..
че другата семица смятам да го ударя по живот - разходки, училище за бременни и тн .. имам да прибирам и още багаж за голямото местене към мама..

Я да питам, аз всех силиконова залъгалка на НУК, защото и шишенцата ми са със силиконова .. но една мама ме попари като каза че в началото не било хубаво да се дават силиконови биби.. това вярно ли  е и какви са доводите.. Нали на Авент шишетата са със силиконови биби???

КалиМа от здраве да не се оттървеш и разбира се да гушкаш здраво бебче!!!  bouquet
Я резни едно парченце от шоколадовата тортичка   chef

Леля Зеля да ти е жива и здрава сестричката.. и като една  леля да ти помага за бебчето
Ихааа аз може и да не готвя днес, какъвто вируален пир сте приготвили  chef bowuu

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 10:44 от PC (коте)

# 130
Добро утро Hug
Мамита много сте поспаливи - като изключа krissie и dbs разбира се.
Аз днес трябваше да си избърша секциите и шкафчетата, да прибера излишните летни дрехи и евентуално да си измия саксиите,за да прибера цветята, ама като гледам колко съм дейна от как съм станала - няма да стане. Днес съм още по-зле с настинката и вече изпих 2 чая, ама май по-сериозно трябва да се полекувам.Тая нощ пак правихме среднощно ставане и бдения от 3 до към 5.30.
krissie-благодаря ти за инфото  bouquet. На теб леко пречкане покрай боядисването-и вие като нас в последния момент.
Леля Зеля- благодаря за ранната почерпка-да ти е жива и здрава сестричката, а за Херка ще и се караме- вчера я засеках при септемврийките, ама тук не се отчита Naughty Mr. Green

Лек ден на всички коремчета и да ги погалите-сега почивките са по-сладки, нали се захлади! newsm51

# 131
 newsm59 smile3525на KaliMa! Здраве, любов, леко раждане и красиво бебче скоро! Весело изкарване на празника.
На мен от бялата торта Joy

# 132
 Честит рожден ден на KaliMa, да си жива и здрава, безпроблемно раждане и голям купон довечера Party

# 133
  • Откъм Варната
...училище за бременни...

За 18 става дума нали в окръжна, и аз ще дойда може да се срещнем 15 мин преди това и след това да пием кафенце някъде.

# 134
Хайде честит рожден ден на рожденичките smile3525
Да сте живи, здрави и щастливи!!!
Днес и аз съм се отдала на домашни задължения, но от време на време поглеждам и към компютъра.
Тая работа със саксиите ме чака и мен. Днес се надявам да ни е изсъхнал балкона от блажната боя и да мога да се занимая и с това, пък и да имаме простор вече, че цял месец караме само на една стайна сушилка, а сега има много бебешорски работи за пране и сушене newsm03
Весело изкараване на празнуващите и да не прекалявате с безалкохолните beer

Общи условия

Активация на акаунт