Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 422
  • 665
  •   1
Отговори
# 30
  • Denmark
Честити нови бебчета! Animal Hatching Chick Heart

Леле, аз ли съм ненормална обаче никак не ми липсва да съм бременна Sweat Smile Толкова ми е леко сега, направо се чувствам преродена, а най-важното е, че гушкам малката шушулка най-после. Hug

Паола, хайде, чакаме да се похвалиш вече Innocent В началото са нерегулярни, даже на мен като отидох в болницата все още бяха, а иначе разкритието ми беше 5 см. Но вече си ревях от болката. Sweat Smile

# 31
Всеки ден се радвам, че не съм бременна вече! Толкова ми беше тягостно , че нямах търпение да родя. Нито корема ми липсва, нито нищо от бременността!

# 32
Благодаря ви, момичета!
Дари, да в Селена съм при д-р Петрова и д-р Минев. Приеха ме вечерта, за да включат системата с окситоцин рано сутринта. А малко след приема падна и моята тапа, но нищо повече не се случи.

# 33
Добро утро, момичета! Вчера сутринта се появи моето момче Борис- 3.140кг, 49см. Бях с планово секцио, все още се възстановявам от операцията, но щастието е много голямо!
Тепърва ще се запознавам с бебето, вчера го видях много за малко и нямам търпение сега да го видя!💙

# 34
Привет,
Минавам да дам отчет и да се оплача.
Бебето от вчера ми го дават, боли ме доста, много се притеснявам.... много се притеснявам от тъпия памперс.
Нали трябва да е под пъпа иииии също така накъде да обърна бебето, щом я съблека и изпада в нервна криза🙄
Днес мипя оставиха в 6 и казаха, че няма да я взимат за през нощта.
В същото време изпаднах в дупка, сама съм, пльоснаха ми бебето и всичко ме боли. Само повтарям на ММ, че искам да си ходя.

# 35
Дейзи, не я събличай за смяната, само краченцата. направи така, че ръчичките да са ѝ към тялото, един вид сгушена

# 36
Daisy1123, спокойно! Наблюдавай акушерките как пипат и държат бебето, питай ги, чети в нета за свое успокоение какво е нужно за новородено.
Памперсите трудно може да е под пъпа на такова малко човече, просто ако не е паднало пъпчето ,не пристягай много. Още не пълнят чак толкова памперсите и не е проблем да е по-хлабаво. Много бебета бе отчита да са голи в началото, това за тях е странно, свикнали са на тесни и топло. За обръщането може на една страна и по гръб, а само главичката на страни, но сменяй страните след хранене..... А и скоро бебето само ще ти казва как му е по-комфортно.
Почвах няколко пъти да пиша, за да се оплача и все се спирам. Но ако го направя ще ми олекне, за това се извинявам ако ще притесня някой. След изписването всичко беше супер, но започнаха много силни болки с контракции и реших,че съм се претоварила, защото си пошетай, излизах  и свърших няколко нещата. На следващата сутрин, докато си правих тоалет видях,че отдолу нещо Лего виси. Успях да издърпам едно огромно парче ципа от плацента. За щастие нямаше болка и кървене, но реших да отида до родилно да ме прегледат. Наложи се да ползват спекулума , после с ръка и накрая с ехограф. Всичко беше наред. Мануалния преглед обаче беше извършен от две от лекарките, като втората беше изключително груба, а с първата не усетих нищо. Та след тази грубиянка започна една болка и до сега....оказа се ,че ни е разранила вече част от заздравелите рагади, че и две нови. По-късно видях, че дори е успяла от натиска да пререже едното шито място и сега.....направо съм бясна. Поне след нейния преглед матката ми се дренира здраво и сега едва цапам превръзките.
Всичко друго е наред, само ще чакам наново да заздравяват стари рани....Дано не съм стресирала някой с този разказ, възможността да се слупи подобно нещо е много малка, просто лош късмет е.

# 37
Много благодаря, предполагам и двете се учим и може би вкъщи ще ни е по-спокойно.
Питах акушерката по-рано, ще ми покажела по-късно.
Отделно на това с моята кърма не знам какво ще става.. слагам бебето на гърда, суче си нещо и после давам и АМ, понежи настъпва яко рев и май в момента не мога да се съсредоточа.

# 38
Честити бебчета! Колко бъдещи мама останаха 🙄
И на мен не ми липсва бременността, грам. Първо, че се чувствам добре, не ми се яде, не ставам до тоалетната 100 пъти, не се подувам, а и най-вече виждам детето си ежесекундно ❤️
Е, разреза изглежда зловещо, но ще изчезне. Вчера след като ми махнаха конците и вечерта усещах леки бодежи, при обръщане от една страна на друга, при ставане.. А предните дни нищо общо. При вас имаше ли дискомфорт след като ви махнаха конците 🙄
Поръчах си бельо за стягане. Утре ще пристигне. Кога се слага то, освен когато излизаме. Нощем или през деня. Все пак раната трябва да диша, но не знам кое е най-правилното.
Ааа, да се похваля, че нощес падна пъпчето 😊 (на 7ми ден)

# 39
  • София
Аз се чудя защо няма нови мнения, а то имало цяла нова тема Grinning Огромни благодарности на Марая за времето, което е отделила и за старанието за новата темичка Heart

Честити рожби на ebk_kbe, Methy, Melany444, Mint, Flowers Hibiscus Да са ви здрави дечицата, много щастливи и много да ви радват. Yellow HeartYellow HeartYellow Heart

Аз имах много странни боцкания птвътре първите 2 седмици след операцията. Определено усещах, че опъвам вътрешен шев и то на точно едно конкретно място. В понеделник бях на профилактичен преглед и питах доктора, оказа се че точно там ми е зашита матката и било нормално при въртене или усилване да го усетя. Щяло да премине. Мен повече ме дразни, че ми е изтръпнала кожата около раната и като сложа панталон или дори по-ниско бельо някой път и ме сърби мястото.

Аз все още имам малко коремче, леко увиснало, слагам пристягащ колан, надявам се да се прибере в близко бъдеще. ДОК ми позволи след 2-3 седмици да почна да спортувам малко, да видим дали ще имам сили от недоспиване Smile

# 40
Честити да са новоизлюпените бебенца и техните майки!❤️💙

Благодарности за прекрасната тема!🌹

Препоръчайте ми чай за кърмачки, че нещо взе да ми намаля кърмата 🤔

# 41
Благодаря за новата тема, за старанието и отделеното време, Марая, въпреки че вече си много заета покрай малкото човече!

Rozmari Rasheva, Yasemin, Politoo, Iva_nna, Daisy, temma, ebk_kbe, Methy, Mint., Melany444 (и ако пропускам някой) , честити бебчета! Да са ви живи, здрави, щастливи и с много късмет! Бързо възстановяване на вас!

Ioni, много съжалявам за случилото се с баща ти! Стискам палци да се оправи напълно и всичко да е наред с вас!

Daisy, сякаш ми говориш за мен, когато родих първото си дете се чувствах по същия начин, но после се свиква. Както беше писал някой - аз молех някои от по-спокойните акушерки да ми обясняват какво и как се прави, да присъстват в началото и информацията от интернет също би ти била в помощ.
Ще свикнете заедно, нямате избор Simple Smile

Относно водата през нощта (някой беше писал още в предишната тема) - в болницата, в която бях - казаха през нощта само вода, но след като бебка плака 3 вечери подред - акушерките казаха - това бебе няма да може да кара само на вода през нощта. И аз така бях решила - да не я мъча и започнах да я кърмя на поискване, като давам вода между храненията и засега сме добре така.

И аз имах мнооого болезнени контракции след като ни изписаха, а един следобед бяха толкова силни и ми беше толкова лошо, че чак се чудех дали да отивам в болницата. Помислих си и аз, че има нещо нередно след раждането (да не е останало нещо от плацентата, защото аз не напъвах, за да излезе плацентата, както пише по статиите, а докторката я издърпа, като я навиваше на нещо като пръчка. Само попитах това плацентата ли беше и тя потвърди). Но слава Богу до час-два ми намаляха болките и отмина, каквото и да е беше това.

Изпращам ви една статия и един клип, които намерих и ми бяха интересни и полезни (в случай, че някой иска да ги види):
http://m.moetodete.bg/vuzpitanie/novorodenite-ezikut-na-tyaloto.html

https://www.youtube.com/watch?v=8ss0JqSvNxU&app=desktop
"Новороденото има нужда да бъде носено!
Лекцията на д-р Анета Попиванова за особеностите в здравословното състояние на новороденото. Грижите за него в родилния дом, симптоми, на които трябва да обърнем внимание."

Бъдете здрави и вие, и бебчетата ви!
А на тези от вас, които още не са родили - пожелавам леко раждане и всичко да е наред с вас и бебчетата ви!

# 42
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Чедтито на всички нови майки!
Трудно ви изчитам вече Grinning

Дейзи , защо са ти казали ,че ще ти я оставят за през нощта? Щом не се чувстваш още ок, не може ли те да я гледат?
Памперса няма нужда да е под пъпчето, аз си го слагах над него(над щипката) и не е имало проблем.

Нашето пъпче падна в деня на изписването. Но сега се е образувало нещо като гной надълбоко в пъпчето. Педиатърката каза да третирам със спирт 90 пр. Дано да мине.

За съсиреците - и на мен снощи ми се случи нещо стряскащо, и се обадих на АГ. Изтече голям кръвен съсирек, с размер колкото кайсия. Много се изплаших. А той каза ,че е нормално Flushed

Ии забравих да благодаря на Марая за новата тема.Браво, момиче, как се справяш и с бебе и с тема!

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:19 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 43
Дават ги , за да стимулират майката да се раздвижи. Но преди това все пак би трябвало да има време на адаптация... Ако има бутон за повикване на персонала може да се ползва.

Преди малко падна пъпчето на нашата госпожица Simple Smile( на 5я ден)

# 44
Леле, прекрасни нови бебчета са се родили! Да са ви живи и здрави, мили мами temma, ebk_kbe, Methy, Mint., Melany444!
Marayah, за акането - когато бебче е само на кърма, може и седмица да не ака, защото кърмата може да се усвоява на почти на 100% (или на 100%). Не се пеитеснявай за това.
Ioni666, надявам се и се моля всичко с татко ти да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт