Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 259
  • 665
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета, отдавна не съм писала, но си ви чета, като имам време Grinning Моята госпожица си расте, проблемът е, че още си е жълта, билирубинът си седи висок и най-вероятно до края на втория месец очаквам да си я влачим тази жълтеница. И яденето е малко трудно, поспалива си е и като заспи на гърда мноого трудно мога да я разбудя, за да я дохраня с изцеденото от шишенце. Ами луда работа. В събота прави 40 дни  от раждането и ще направим мини-погача с няколко приятелки,живот и здраве. Heart

# 361
Ох и ние тези дни сме много поспаливи през деня едвам я събуждам през 3 часа да я кърмя засуква добре 5-6 минути и заспива и какво ли не правя не мога да я събудя и аз се притеснявам дали над дава добре тези дни ще ходим на преглед дано всичко е наред, от давам това голямо спане на това че още си имаме жълтеница на 16 дни е, но тъй като раждането ли беше без упойка напъни те не ми бяха правилни та от там епизиотомия и малката има 2 джонги на главата ми казаха че заради това жълтеницата може да е по-дълга. Снощи така сме заспало че имаше една дупка от 5 часа и като я нахраних всичко повърна много трудно оригаме.. При някои мами има ли го това, направп не знам какво да правя..

# 362
Аз влизам са ви се оплача, че от вчера бебка не иска да суче от гърдите ми. Дразни се, плаче, прави физиономия, че й се повдига. Скъсах се да плача, защото обвинявам себе си, че не мога да я нахраня. От шишето яде. Само че явно от притеснение, ми секна рязко кърмата. Цедях по 100 - 120 мл., а сега едвам 40 мл. общо от двете гърди.
Съжалявам, че послушах педиатърката и започнах да я дохранвам с шише. Сега не знам има ли връщане назад, ще ми се върне ли кърмата, ще успея ли да я накарам пак да суче...

# 363
Кърмаческа стачка, Кити! Ще ти коства мн. нерви, но може да се оправят нещата. По- лесно е от шишето, бебе не е просто. Само се успокой и всичко  ще се оправи.
Относно лохиите докторската че ще спират и ще тръгват, но при мен вече май спряха напълно.

# 364
Кити, станалото - станало. Няма да си помогнеш ако се обвиняваш, трябва да видиш какво можеш да направиш, за да спасиш положението. Можеш да пробваш със силиконови зърна първоначално? Според мен има шанс да ти се върне кърмата, но трябва да си спокойна.
Моите зърна бебето хич не ги ще от ден 1, но спасих положението със силиконови, само с такива яде и не съм го дохранвала.

# 365
Моята болна тема, кърменето. Не се обвинявай. Опитай да спасиш положението, но не на всяка цена. В началото бях направо в депресия. Един съвет, който помогна при мен- както са те посъветвали сложи силиконови зърна, като преди да си ги сложиш капни в тях малко мляко. Така бебето като засуче, директно тръгва мляко и не се изнервя.
Аз все още дохранвам с АМ, не съм специалист, но винаги я слагам на гърда.

# 366
Най-накрая намерих време да ви изчете. На 28.08  се роди и нашето прекрасно човече. Вчера ни изписаха. Кърмим се, но ми разказва играта на зърната, за това веднъж на ден цедя и давам от шише. Още е коластра но имам доста и стискам палци да нямаме проблеми. На мене ми е много сложно да го обличам. Прекалено малък е /4дни/ за да седи без покрита част. Обаче и е доста жега. Не знам.

# 367
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Александрия, честито! Бъдете живи и здрави!

Кити, успокой се. Изцеденото с помпа не е показател колко кърма имаш. И аз цедя по 40-50 мл .... А днес бяхме на консултация, и на 19тия ден момчето ми е качило 850 грама!!! Не мога да повярвам. Оказва се, че му е достатъчна кърмата ми, а не бях сигурна. Така че махай шишетата, тя като огладнее, ще поиска гърдата,  така си мисля аз.

Само жълтеницата още не се е махнала ... Даже е доста жълт...

# 368
Честито, Александрия! Следя те в тази тема и стисках палци да сте добре с бебока.
Хайде сега на новия етап, опознаване с малкия човек и нова страница в живота, пожелавам ти да е вълнуваща и ако има сълзи, да са само от щастие Heart

# 369
Момичета,
Имаме подутина на гръбчето. Прилича все едно е изгорено , но не е зачервено.
Дали може да е от някоя ваксина?

# 370
Ееее, Александрия, честито! Да ви е жив и здрав и много да се радвате взаимно!

Ние днес , на 40тия ден, ходихме да ни четат чиста молитва в църквата. Погачата мисля обаче да я направя другия месец като се осъзная повечко и ми се занимава с шетане из вкъщи.

Кити, може да е кърмаческа стачка. Нищо не е изгубено! Потърси съвет на консултант, не се мъчи сама.

Дейзи, на мен пък ми казаха, че се увеличава за седмицата с толкова, не всеки ден. Ние сме на смесено хранене също и правя добавка от 100мл ( на 40дни е малката). Не я изяжда всеки път цялата. В болницата миналата седмица ми казаха че е много, ако я слагам и да суче по 20-30мин. Но си гледам детето, просто не я насилвам с шишето.

Иначе при нас основния проблем е вечер. Първо че доста будува, иска все на ръце, като се нахрани почва да нервничи, катери се по мен, плаче. Колики ли са, какво са не знам, но до към 1ч ни разказва играта.

# 371
И моята маймунка ляга за нощен сън към 12 ч. Снощи до 1,30 ч седя, вече ми се ревеше от умора. Това кърмене ми става все по-трудно и все по-неясно. Само се измъчвам колко яде. След всяко кърмене ли дохранвате? Той някой път суче по един час и заспива, съответно не го будя да му давам АМ.

# 372
На мене ми казаха, че щом стисна гърдата след кърменето и тръгне капчица, значи бебето се е наяло. За това и не дохранвам. В болницата дохранвах, защото чак последния ден ми го казаха... малко ме е яд, защото съм му давала повече. Днес при цеденето изкарах 60мл. Не знам малко ли е, много ли е, но явно му стига, а това е най-важното.

# 373
Александрия честит малък мъж и на теб 💙, много да ви слушка и да бъде здрав!

Явно това хранене ни е проблем на всички 😁. Абе хич не ми е смешно де .. нашето зверче папка само от цицка и от снощи започнаха коликите.. цяла вечер не съм спала. Успокоява се само на цицка,обаче непрестанно яде,то няма време да се напълнят както трябва,заспива на цицка или върху мен и ако понеча да го изместя и се започва неистов рев... и пак на ново всичко. Сутринта дори го взех вече изнемощяла да спи до мен , за да ме усеща ,супер неспокойно спинка,събужда се постоянно,а аз абсурд да заспя от страх да не го задуша..
Днес започнах с Инфакол,не знам дали да пробвам няколко дена и тогава да взема Колийф или Колийфът е по-добър и направо да го почвам него?

# 374
  • София
Александриа, да ти е честита рожбата. Да ви е живо и здраво малкото човече, много да ви радва, да е щастливо дете с много късмет.

Паола, ние от самото начало сме на Колийф и сме доволни. Има по 2-3 кризи на ден, но повече помрънква, не реве истерично. Не съм ползвала обаче Инфакол, затова мога да дам мнение само за Колийфа. Между другото, не знам дали знаете, но е хубаво капките да престоят поне 10 мин. в млякото, преди да се дадат на детето, за да подействат по-добре някакви ензими Blush

Общи условия

Активация на акаунт