Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 471
  • 665
  •   1
Отговори
# 525
Дари, болки къде? Какви- постоянни , остри, тъпи, на спазми?
Нашето момиче стои будно и само, гледа си, кокори се... понякога мрънка.
Баткото и аз вече оздравяхме, малката има малко сополко, но промивам с физ. Серум. Таткото нещо и той ми се разболява....

# 526
Lovely Wife, благодаря много, следващия път ще пробвам видяното от клипа.
kitty_, даваме Еспумизан, Абоколикен и БиоГая, но вчера видимо не я измъчваха колики. Тя не беше страшно нервна, но заспиването беше мисия ненъзможна...

# 527
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Вашите бебчета стоят ли си сами в будно състояние? Аз не мога и да пишкам без да се размрънка, че ме няма... Чудя се някакви играчки специални ли да купя, какво... Досега таткото беше вкъщи, но от утре е на работа и не знам как ще успявам да свърша нещо различно от кърмене и носене на бебе. 😄

П. С. :

Хаха, много забавна картинка.

Марая, моят си стои, даже не съм сигурна , че ме вижда изобщо.... Не знам дали бебето различава кой стои пред него... Е,когато сте гушнати, със сигурност знае , че това е мама.

Дейзи, и моят така се свива, преди да свърши работа в памперса, целия става червен и реве. Не знам дали са колики, мисля, че да.

# 528
  • Denmark
Значи смао моят глезан не може и 2 минути сам, само на ръце или да яде. 🍼Заспива САМО на гърда и това е. Надявам се да премине този период.
Аз не мисля, че са колики ако плаче само като ака. 🙄 Просто още се учат как..

Аз бях с такова желание за кърмене, а с тази болка и бебе, което е буквално закачено по минимум 10 часа на гърдата ми, трудно издържам...
Кога сте захранили по-големите дечица? Май няма да издържа 6 месеца така...

# 529
Момичета как разбирате ,че вашите бебоци имат разтройство?? Нашето ако си е с консистенция на разтройство от деня ,в който се е родил.. то е нормално, все пак яде течна храна , няма как да е твърдо..
Иначе и ние се борим с колики,хващат ни всяка сутрин към 6,7 (поне не са вечер). От днес започнах да давам Колийф пък да видим .. много не ми се искаше да го тъпча с химии ,но...

Днес като се събудих и половината ми операция се беше надула и излизаше течност от нея,отидох до болницата и ми казаха ,че имало вътрешна инфекция... (притесних се ,да не би нещо да съм направила от прекалено дългата разходка със слинга онзи ден,но ме успокоиха ,че не е от това). И така .. изписаха ми отново антибиотик. Като родих и на двама ни ни вливаха антибиотик,сега пак ще вземам ... аз от 15 години не бях пила,сега за 1 месец 2 пъти 😁. Притеснявам се за малкото , хем им казах,че е изцяло на кърма , не ми казаха нищо, че ще навреди , но то това дете се наля с хапчета. Първите 10 дена пиех по схема парацетамоли и ибупрофени .. сега антибиотик , направо ужас ...

# 530
Harista, отдолу са ми болките, на моменти дори под формата на напъни ги усещам. Имам чуството, че в дебелото черво нещо ми се намества и отделно опъване в шевовете. Затруднявам се дори да обясня къде точно, защото е странно. По-скоро постоянни са, а на отделни спазми стават по-силни. Като седна ме боли, а като се изправя ме опъва.
И моето дете нон стоп ми е на ръцете, почти няма момент, в който да си седи сам и да си гледа. Като го гушна, често просто седи и си разглежда, но трябва да е в мен. Дори вече спрях да се изцеждам с помпата, защото опитах с него на ръце, но не ми се получи. Нямам много кърма, храни се основно с АМ, мен ме ползва за биба и за успокоение.

# 531
  • Denmark
Момичета как разбирате ,че вашите бебоци имат разтройство?? Нашето ако си е с консистенция на разтройство от деня ,в който се е родил.. то е нормално, все пак яде течна храна , няма как да е твърдо..
Иначе и ние се борим с колики,хващат ни всяка сутрин към 6,7 (поне не са вечер). От днес започнах да давам Колийф пък да видим .. много не ми се искаше да го тъпча с химии ,но...

Днес като се събудих и половината ми операция се беше надула и излизаше течност от нея,отидох до болницата и ми казаха ,че имало вътрешна инфекция... (притесних се ,да не би нещо да съм направила от прекалено дългата разходка със слинга онзи ден,но ме успокоиха ,че не е от това). И така .. изписаха ми отново антибиотик. Като родих и на двама ни ни вливаха антибиотик,сега пак ще вземам ... аз от 15 години не бях пила,сега за 1 месец 2 пъти 😁. Притеснявам се за малкото , хем им казах,че е изцяло на кърма , не ми казаха нищо, че ще навреди , но то това дете се наля с хапчета. Първите 10 дена пиех по схема парацетамоли и ибупрофени .. сега антибиотик , направо ужас ...
Ох, бързо да се оправяш! По-добре антибиотик, отколкото инфекция 😔
Как разбираш, че има колики сутрин? То и ние сме по-кисели сутрешните часове и затова не спи, вече привечер си поспива повече..

# 532
Ех.. бързо да се оправяте с проблемите след раждане Sad
И моето бебе става цялото червено понякога, когато ака. Не знам дали се води към коликите, но като пръцне или се изака видимо му олеква. Не всеки път като ака е така, той като цяло си ака след всяко хранене.
Две вечери подред заспива около 11-12 и се събужда към 5-6, спи по 5-6 часа без прекъсване и на мен много добре ми се отразява толкова време сън без прекъсване😃 Дано си продължи така..

# 533
Момичета, засичали ли сте по колко памперса горе-долу сменяте за 24 часа? На мен ми се струва, че доста хабя, но когато и да погледна, винаги има нещо вътре. Преди хранене, по време на хранене, след това....

Едното оченце на моето бебче прави гурли. Колкото повече ги махам, толкова повече стават. Ползвам физиологичен разтвор върху тачпонче. Някой сблъскал ли се е с такъв проблем?

И другото, доста сополи има. Купих аспиратор, аз ги изтеглям с всмукване. Всеки път има.
Вие махате ли сополи?

# 534
Дари, да не си разтегнала нещо или още да не се е възстановило мястото. В началото бях като пребита отдолу и ме болеше и мен.  Дано не е нищо сериозно.

За памперсите сменям много до тук съм изхабила.....около 180 от 15.08 до сега...не съм го броила ,но като знам колко пакета изхарчих до тук. Има дни и по 4 памперса само за час, преди всяко хранене, понякога свършва голямата нужда след сукане и не мога да в оставя мръсна....от няколко дни почнах да пропуска смяна на някои хранения.

Сополите на баткото със спрей и помпа, правя и промивка със спринцовка. Бебето само ако ѝ е трудно да диша през носа капя физ.серум, ако не кихне или не изтече след като я обърна, всмуквам леко с помпата,че ѝ е  много нежна лигавицата на носа още.

# 535
temma, ние също бяхме с бебешки конюнктивит, нормално е. Промивах очето с памуче, напоено с капки Окуфлаш и в очето капех по 1-2 антибиотични капки Тобрекс. За 1-2 дни се оправиха нещата.

# 536
Здравейте,
Памперси сменям преди всяко ядене. Ако усетя, че бебето го нааква по време или непосредствено след хранене,  пак сменям, но чакам да минат 20 30 мин.
Искам да попитам относно съхранението на кърмата. Съхранявам в хладилника, но днес стана така ,че бебето не я изяде и ми хартиса доста. Какво да я правя, тъй като знам, че не е хубаво след като е стоплена да се охлажда пак-да я оставя на стайна температура и да я дам при следващо хранене или да я хвърля🤔?

# 537
При нас очите са проблемни откакто се е родил. Още в болницата беше на капки. Оправи се. После пак сълзи, гурели, залепвания. Пак капки и се пооправиха нещата. Сега пак сълзят и често чистя жълто-зелени гурели. Този път пробвам с лайка, че пак капки и мазила изписа лекаря. Ако няма изгледи да спре това - ще е лечение с каквото каза той или по-скоро ще е направо посещение на очен, което го предпочитам пред тези опити на общопрактикуващия. 😒 
За памперсите - топят се. Преди, по време, след хранене ... между храненията. Минимум 12 са сигурно.
И сополки си имаме - използвам аспиратора, ако нещо голямо се е заформило. От сутринта диша доста шумно - с ефекти - започнах и със спрей да пръскам, че се изнервя. Заредена съм и с кутия физиологични разтвори за носле 😀
Друга драма има при нас - кожата на челцето в посока фонтанелата стана една сухичка, загрубя леко и прилича на напукана от сушата земя. Това някой да знае какво е и защо се получава? И как да процедирам? 😒

# 538
Lusisita, да не са крусти ( сухата кожа)? Ако да , след баня с гребенче с меки връхчета, когато се е накиснал кожата се сресват. Има и кремчета за крусти. Казват че мазането с преварен зехтин или бебешко олио също помага.

# 539
Нямам идея, но като гледам в нет-а - не си приличат нещата. Няма люспи при бебешора, само е по-груба кожата - минималистични участъчета релефни кожички 😀 Ох, не мога да го опиша, а и за снимка е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт