Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 466
  • 665
  •   1
Отговори
# 540
Марая, към 6 и 30,7 се събуждам от звука на напъни и леко ръмжене , поглеждам го и хем спи,хем се гърчи и така около 15,20 мин. и се събужда с адския рев .. храня го ,сменям го и не спира да реве и си го дундуркам ,слагам му топла кърпа,шушна му в ушето и някак заспива.

Ох сега много се стресирах обаче.. като го преобличах и забелязах гърдичките му са зачервени и подути .. докоснах дясната направо бучка имаше ... на лявата беше по-малка бучката. Прочетох и май има мастит при новородени.... направо ще откача вече , само проблеми....още сега ще звъня в болницата, няма да чакам до утре,че може много бързо да се развие абцес ... ужассс 😢😢😢

# 541
Марая, към 6 и 30,7 се събуждам от звука на напъни и леко ръмжене , поглеждам го и хем спи,хем се гърчи и така около 15,20 мин. и се събужда с адския рев .. храня го ,сменям го и не спира да реве и си го дундуркам ,слагам му топла кърпа,шушна му в ушето и някак заспива.

Ох сега много се стресирах обаче.. като го преобличах и забелязах гърдичките му са зачервени и подути .. докоснах дясната направо бучка имаше ... на лявата беше по-малка бучката. Прочетох и май има мастит при новородени.... направо ще откача вече , само проблеми....още сега ще звъня в болницата, няма да чакам до утре,че може много бързо да се развие абцес ... ужассс 😢😢😢

На моето дете гърдичките му са подути, откакто се роди. Педиатърката каза, че това се получава в утробата от хормоните на майката. Каза да не го пипам.

# 542
Аз горе долу по 5-6 памперса на ден сменям.
Паола, дори нищо да няма за твое спокойствие го заведи на лекар.

# 543
Марая, напълно те разбирам относно кърменето. Тези дни само за това мисля. Моята Ния суче през 1 час. Не знам дали не ми стига кърма или просто тя си хапва малки порции, но ми дойде в повече онзи ден. Не се наспива милата, а аз се чувствам виновно, че ми е гладно детенцето. Вчера решихме да я дохраним с АМ и беше спокойна. Днес се върнах изцяло на кърмене на поискване и почти не е спала, защото е гладна и суче. Бях на косъм да се откажа. ММ доста ме подкрепя, та ще се опитам да бъда много търпелива, докато лактацията се регулира.

# 544
За гърдите е нормално, при някои бебета се подуват повече. Може да станат като орехи...твърди , болезнени. Не се пипат или мачкат, това е хормоните.
Сега излязохме за бърза разходка и не взех дрехи за резерва. Само дето така напълни памперса, че се наложи голяма баня. Wink

# 545
mdggdm, честито бебче! Да е живо и здраво, щастливо, с много късмет и много да ви радва! Бързо възстановяване на теб!

Mint: "А също така да ви питам, при вас има ли кръв по пъпчето? При нас падна преди 5 дни, но още виждам, че има засъхнала кръв и малко се притеснявам."
При нас пъпчето падна на 15.08, но на 22.08 сутринта имаше засъхнала кръв. Много се притесних, писах на личната - нищо не отговори. Търсихме в аптеката Бионект спрей (това беше изписано на баткото като беше бебе, защото пък неговото пъпче беше зачервено) - нямаше, но аптекарката препоръчала Цикатридина спрей и пръскаме и досега с него - поне до консултацията на 10.08. И продължавам да почиствам след банята със спирта, като още избягваме да го мокрим.  Оттогава на 2 или 3 пъти само имаше малко засъхнала кръв (много мъничко) и повече не е имало.

И мен ме болят зърната, гърдите, някои дни се храним през час, някои дни на около 2ч.и вече и аз не издържам на моменти, но се надявам да успея да кърмя повече време. Миналата вечер се предадох - скъсваше се да реве и през деня искаше да яде много често и реших, че не й стига кърмата - правеше точно това, което някоя от вас беше писала, че е кърмаческа стачка, но въпреки това - дадох АМ 60 мл след кърмене. След това пак продължи да реве мнооого - заприлича ми на колики. Дори и по корем върху мен я бях сложила (баткото така се успокояваше), ала и това не и помогна, но тигър на дърво (както беше споменала PeacockLove) - подейства моментално.

И нашето бебе ака с плач понякога, въпреки че ака по няколко пъти на ден (макар че след въвеждането на Биогая и Инфакол разреди малко броя наакани памперси).

Относно заспиването - вижте на какъв клип попаднах, но не съм го изпробвала, защото рядко ми се налага да я приспивам - тя е поспалива и почти винаги заспива след кърмене или докато я държа изправена, за да се оригне.
Ето как се приспива бебе за 40 секунди:
https://nova.bg/news/view/2020/08/18/296790/e%D1%82%D0%BE-%D0%BA … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Относно сополите - ако е много зле положението - запушен нос - капя физиологичен разтвор, ако има засъхнали сополи - мокря една клечка с физиологичен разтвор и ги обирам, ако са по-навън.

Относно гърдите на бебето - и на мен педиатъра ми каза още преди да ни изпишат, че било нормално - от моите хормони от плацентата. Но аз не знаех, че не трябва да се пипат и след баня мажа и тях с Бюбхена.

# 546
Milena, не е проблем да разнесеш мляко по гърдите, стига да не ги натискаш силно и да не ги масажирсш, не че съвсем да не ги пипаш. То няма начин защото дори  да сложиш бебето по корем или да го гушнеш пак се притискат леко.
Пъпа и при нас имаше малко засъхнала кръв, която много внимателно отстранявах с клечка за уши, напоена с преварена вода, защото ставаха твърди корички, които допълнително дразнеха пъпчето. Педиатърката ми беше казала ако искам да пръскам с Бивацин, Неомицин или подобно. Не съм ,но самия пъп беше спокоен, нямаше зачервено или подуто.
А този метод на приспиване ....при нас действа за кратко( и при баткото и при бебето) и не става толкова бързо.
Имах цяла папка с линкове за приспиване или успокоение на колики, всякакви полезни неща за кърмене и т.н. още с първото дете. Почти всяко пробвано то мен нещо действа най-много 2-3 пъти и после все се налага да си мисля и търся мои методи и начини Simple Smile

# 547
Както вчера ви се похвалих, че уж почна да спи по цяла нощ, така снощи стой та гледай. Цяла нощ не съм мигнала, коликите го мъчиха, беше много неспокоен и го гушках.

# 548
И на нас ни предстой чиста молитва в петък.
Аз знам че не трябва да съм с кървене, т.е да съм чиста. Заради половия контакт ми се струва нелогично да се чете молитва само на бебето. Докато не е кръстено за него не може се чете молитва без майката, освен ако не се кръщава тогава. Съдя по това,че с баткото докато не го кръстихме, когато сме си правили курбан, винаги при четене на имената се казваше моето име и младенец. След кръщението вече отделно се четеше и неговото име.

# 549
Както вчера ви се похвалих, че уж почна да спи по цяла нощ, така снощи стой та гледай. Цяла нощ не съм мигнала, коликите го мъчиха, беше много неспокоен и го гушках.
Аз затова спрях да се хваля ,че и аз за каквото се “похваля” и ме настига обратното 😁

# 550
  • София
Днес отидохме с майка ми в църквата, за да си запазя час за молитва в четвъртък и си викам така и така съм тук, дай да запаля едва свещичка. Запалих аз и после отиваме с майка ми да питаме какво е необходимо за молитвата. Женицата на касата ме погледна, попита ме аз ли съм майката и като се развика “излизай веднага, нямаш право да влизаш в църквата преди молитвата, ти не си чиста” 😄 Мен чак ме напуши смях да ви кажа. Разбирам, че си има някакви канони, ама чак от църквата да ме изгонят не мислех че ще ми се случи 😁 Та така де, да знаете за тези, на които предстои Stuck Out Tongue

# 551
Сексистки глупости за нечистотии и че бебетата до 40-я ден нямали души... Освен това ако сте с кървене изобщо не трябва да припарвате до църквата. Всички деца се раждат чисти, няма нужда от молитва, за да знам, че детето ми е чисто и че има душа. Само да пълня гушата на продажната институция с пияни попове с лява ориентация.

# 552
На мен са ми толкова чужди тези неща....чисто любопитство, тези които го правите вярващи ли сте, религиозни, набожни, суеверни....? Или просто по навик, защото така са го правили роднини и близки?

# 553
Аз лично съм вярваща, по тази причина ще отида с детето на молитва и по тази причина живи и здрави ще я кръстим, не заради модата.

# 554
Аз не бих кръстила детето си, защото това е решение, което човек трябва да вземе сам за себе си, когато е достатъчно зрял, за да осъзнава какво означава. Не мисля, че е редно тово на е наложено от родителите в невръстна възраст 😃

Общи условия

Активация на акаунт