Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 175
  • 665
  •   1
Отговори
# 555
Честито на мамите, родили последните 2 седмици. Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват. Heart

Аз от толкова дълго време не съм влизала, че съм изпуснала доста. Flushed

И ние в нас си имаме тиранозавърче. Smiling Imp Това дете се къса да реве, все е на ръце. 30мин го приспивам и реша да го сложа в гнездото му и отваря очи, и давай всичко наново. Голяма лисица е, чак се чудя може ли толкова малко бебе да е толкова хитро.

Бяхме със страшни колики, давах БиоГая и Абоколикен, ефект почти нямаше. Сега сме на Лефакс и Омнибиотик, но май коликите продължават, голям рев е и при нас преди изхождане или преди да пръцне, чак посинява милото.

Относно памперсите, не знам колко сме използвали като бройка, но сме на 2рия кашон...

Ние също имахме дълго време гурел на едното око, капех му мляко, почиствах с лайка + капки.

Като гледам всички сме с идентични проблеми Confounded Confounded 
Все още най-трудно ми е през нощта, на 1 месец сме, изцяло на АМ и продължаваме със среднощните хранения. Мамите, които кърмят, как издържате не знам, за мен вие сте героини, евала Purple Heart
Знам, че при всяко бебче е индивидуално, но имали такива, които си спинкат по 5-6часа всяка вечер?

Малко дълго стана, за което се извинявам.
Пожелавам на всички по-малко безсънни нощи и по-спокойни бебоци  Blue Heart Heart

# 556
Момичета, въпреки, че очакваха бебка да се роди през август, тя все пак се роди 5 дни преди термин - на 07.09.2020 г. Нормално раждане, но за съжаление ми я взеха веднага и чак на следващия ден ще я видя. Трябвало една вечер да е под наблюдение заради  ГД.
Много сте ми полезни и ви чета с интерес- записвам си някой неща,  които смятам, ще  са ми от полза и може да приложат.

# 557
Мамита, кога горе-долу се появиха колики при вашите бебоции и колко време продължиха?

# 558
В повечето случаи коликите продължават до 4 месец

# 559
Аз не съм от силно вярващите. Ходя на църква два пъти в годината. Но, ще отида на молитва и ще си кръстя детето. Всички сме православни в къщи, няма да я деля нея , пък и името и е на светица. Като порасне винаги може да се отрече ако иска.
Относно коликите има случай и до 9 месеца, да ги държат. Стискаме палци да не сме от тия.
И моето бебе фъфри с носът. Пръскам Стеримар и дърпам с помпичката, но май се засилва. Особено през ноща направо не може да диша. Пък за пъпките по лицето да не говорим , тъкмо се зарадвах ,че минават и от вчера е с нови.Sad

# 560
С оригването как сте? На всяка цена ли трябва да се оригне? Мен ме стресираха малко и като съм се заинатила с тази оригня - нахранено и заспало детето, аз го премятам насам-натам да изкара въздуха. И не винаги се получава, и от нерви и притеснение - хайде пак рев!

# 561
  • Denmark
С оригването как сте? На всяка цена ли трябва да се оригне? Мен ме стресираха малко и като съм се заинатила с тази оригня - нахранено и заспало детето, аз го премятам насам-натам да изкара въздуха. И не винаги се получава, и от нерви и притеснение - хайде пак рев!
И аз питам всеки път сестрата и тя казва, че не е задължително, само ако иска. Друг е въпросът, че като не се оригне, го мисля дали няма да повърне докато спи... Аз го потупвам леко по гръбчето докато яде и понякога се оригва преди да е спрял да суче. Но забелязах, че с шишето има мнооого повече въздух, хем че му давам бавно да пие млякото.

# 562

Аз от толкова дълго време не съм влизала, че съм изпуснала доста. Flushed

Като гледам всички сме с идентични проблеми Confounded Confounded 
Все още най-трудно ми е през нощта, на 1 месец сме, изцяло на АМ и продължаваме със среднощните хранения. Мамите, които кърмят, как издържате не знам, за мен вие сте героини, евала Purple Heart
Знам, че при всяко бебче е индивидуално, но имали такива, които си спинкат по 5-6часа всяка вечер?

Малко дълго стана, за което се извинявам.
Пожелавам на всички по-малко безсънни нощи и по-спокойни бебоци  Blue Heart Heart
Моето като го нахраня вечер към 9 и заспи, следващото събуждане пбикновено е към 2-3, но после си продължава будене на 3 часа за храна.

# 563
При нас оригването рядко се случва, ако се случи не винаги е веднага след нахранване, някой път сама се справя като почне да се завърта в леглото. Не е повръщала за сега обилно, връщала е само по малко мляко, защото е лакома. Баткото също трудно се оригваше. Това може да е и защото "гълтат" малко въздух.
Сега има друга закономерност пък Simple Smile - ако се оригне веднага след кърмене иска още мляко все едно не е яла. Ако се изпишка след хранене пак така реве, че е гладна и може да цоца толкова, колкото и преди да се изпишка Simple Smile Като зверче е.
Момичета тук ли се коментира за жирафчето Софи? Някой беше споменал и за Мишката.....намерих много сладки от същата колекция и същия материал и друго животни Simple Smile Много са симпатични, даже се замислям и аз да взема. Слагам "скрит" линк:

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 10:30 от Harista

# 564
Момичета, до кога мислите да стерилизирате, взе да ми дотяга вече тая работа? Сори ако сте го обсъждали вече..

# 565
Ние вече сме на почти месец и половина и спрях да стерилизирам още на втората седмица. Само измивам с топла вода и бебешко веро.

# 566
Момичета, до кога мислите да стерилизирате, взе да ми дотяга вече тая работа? Сори ако сте го обсъждали вече..
И аз това се чудя, почнах да пропускам вече, вчера например не съм стерилизирала. Единственото което ме тревожи е да няма млечница ( тези белите гъбички в устите на бебетата ).

# 567
Аз стерилизирах само първите няколко дена. Сега стерилизирам само новите закупени шишета и биберони.

# 568
МП все още е вкъщи и пуска бибки, шишета, капачки, помпата след всяка употреба. Ако бях обаче сама, не знам дали щях да имам време и нерви затова.

Това бебешко акне е ужасно... като видя червените пъпки на тези хубави бели бузки, ми става зле... Май ще започна да варя лайка и да пробвам с нея да й чистя лицето.

Нашето езиче е доста бяло, давам водичка уж, предимно сме на кърма. На вашите бебчета така ли са?

# 569
  • Denmark
Вие ходите ли сами на разходка с бебето? 🙄 Досега все съм била с някого - я таткото, я с някоя от бабите. Но вече сме си сами по цял ден и ми се ще да излезем, но някак ме е страх и аз не знам от какво. Отделно бебчо е неспокоен и почти не спи тези дни и не знам ако реве навън и аз съм сама какво ще го правя при положение, че се успокоява само на ръце или като яде, а бибката не работи в 99% от случаите... Приемам всякакви съвети от мамите с опит 🌷

Общи условия

Активация на акаунт