Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 167
  • 665
  •   1
Отговори
# 570
Моя съвет е да излезеш навън с количката и да не се отдалечаваш много от дома. Аз така правя, ревне ли става ужас...и директно вкъщи

# 571
Marayah, няма нищо страшно. Колкото по-бързо се престрашиш, толкова по-добре. За твое спокойствие излез за малко, не се нагласяй за голяма разходка. Намисли къде край вас има най-близо пейка или място, където можеш да се усамотиш ако те притеснява, че ще те гледат ако бебето ревне. Няма нищо нередно да си поплаче, не го мисли. Каквото е у дома, такова е и на вън, просто не всичко ти е на една ръка разстояние Wink Пък имаш две ръце Simple Smile Ако ревне го взимаш  с една ръка, с другата буташ количката. Просто си дайте време....ако се разплаче и не спре за 1-2 минути не се стряскай  и не го мисли толкова.

# 572
Вие ходите ли сами на разходка с бебето? 🙄 Досега все съм била с някого - я таткото, я с някоя от бабите. Но вече сме си сами по цял ден и ми се ще да излезем, но някак ме е страх и аз не знам от какво. Отделно бебчо е неспокоен и почти не спи тези дни и не знам ако реве навън и аз съм сама какво ще го правя при положение, че се успокоява само на ръце или като яде, а бибката не работи в 99% от случаите... Приемам всякакви съвети от мамите с опит 🌷

Вземи си слинг и го разхождай с него. Нашият мъник в количката реве ,в слинга заспива мигновено и не се буди докато не се приберем 😁.

# 573
  • Denmark
Ох, прави сте, все някога ще дойде и този момент. Ще гледам да сме наблизо и за малко. Благодаря 🙏❤️
Не му харесва слинга все още 😔

# 574
Вие ходите ли сами на разходка с бебето? 🙄 Досега все съм била с някого - я таткото, я с някоя от бабите. Но вече сме си сами по цял ден и ми се ще да излезем, но някак ме е страх и аз не знам от какво. Отделно бебчо е неспокоен и почти не спи тези дни и не знам ако реве навън и аз съм сама какво ще го правя при положение, че се успокоява само на ръце или като яде, а бибката не работи в 99% от случаите... Приемам всякакви съвети от мамите с опит 🌷

Вземи си слинг и го разхождай с него. Нашият мъник в количката реве ,в слинга заспива мигновено и не се буди докато не се приберем 😁.
Аз я изкарвам след като е нахранена и обикновено заспива или кротува в количката. Ако ходя на по-дълга разходка, слинга е в багажника на количката, слагам я в него и до две минути е заспала. Проблема със слинга е, че при нас ( Пловдив ) все още е горещо през деня и не е много за слинг, но скоро и това ще мине. На мен ми е много удобно да сложа малката в него и така да отида до близкия магазин, който е голям, но с адски много стока и няма място за бебешка колочка вътре, а така си пазарувам спокойно.
Имаме и ергономична раница, която уж е за бебета от 3,500 кг 53 см, но не ми се вижда ОК за малко бебе все още, но пък е много удобна и след няколко месеца с кеф ще я ползвам.

Допълвам:
 Момичета, какво знаете за забременяването след секцио? Чета разни теми, в които казват, че може и 6 месеца след секциото да се забременява отново, но най-добре е да се изчака година, а ако искаш да родиш нормално - поне 2 години. Вие на какво мнение сте? Със сигурност обстойно ще говоря с моята АГ на прегледа след 5 месеца.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 14:48 от Vanessa**

# 575
Честито на новите мами - здрави и щастливи да са дечицата, а вие бързо да се възстановите!
Относно молитвата - със сигурност ако вярваш е важно и хубаво. Бих направила  питка, дори наричане, защото вярвам в силата на думите и мислите, но да правя ритуал в църква, която ме провъзгласява за нечиста, че и новороденото ми дете за грешно...😂 Чудя се не й ли е неудобно на църквата.
И аз като Алетея смятам, че религията е въпрос на информиран избор.
Марая, същия е и моя глезльо - постоянно е на гърда. Биба не иска и е възмутен като я предлагам. Прави така, все едно му се гади и ще повърне.
Аз с бая чай се наливам и ударна доза вечер ми осигурява по-спокона нощ. Гърдите ми също нямат време да се напълнят, но той пълни памперси, така че явно намира какво да яде.
От днес сме сами с бебето и каката (на 2г.). Не ходи на ясла, защото е сополива.
Преди обяд отидохме на площадката - бебето в слинга, каката в количката. Доста скрити погледи на почуда долових по люлките 😂 Отивайки натам краката ми се подвиваха, казах си 100 пъти, че съм явно луда. Преди да влезем на площадката всичко се промени - казах си, че всичко ще е наред и минах на дзен моуд. Та - мамите с едно, при това новородено, и аз не съм вярвала, че ще го кажа, но нещата са си направо простички 😂 Чакам с нетърпение първата, която ще каже че е бременна рано-рано 🤭

# 576
Аз трето породено не искам 😁 след 10 години може и да се замисля, ако не се мисля за старата тогава.
Езичето на каката беше бяло до започване на захранването. Не премивам устата с вода. И без това има 100процедури, хранене, оригване, смяна на памперси, преобличане. .
От вчера го изваждам навън. Днес ще е в количката. Кака му я мразеше, зимния кош не е ползван даже, а беше зимно бебе.
Още се чудя за молитвата. Всички сме кръстени. Посещаваме църква, палим свещичка. На празника не перем. 🤷
С дъщеря ми не можах да отида на молитва и да си поканя гости. Май сега ще го направя ако момента позволява.

# 577
Моя иска бибата, обаче гледам да не заспива с нея, защото я изтърва през 2 минути, стряска се и почва да реве.
Понякога се замислям как ще се справям занапред с това изтощение. Сега имам помощ през деня, а и той спи. Като почне да будува повече и остана сама не знам.. Майките с повече от 1 дете, евала! Замислям се как ще се справя ако имам второ.. май никак😃
Относно разходките, аз засега само веднъж съм излизала с него сама със слинг. Като цало добре му се отразяват разходките, заспива си всеки път и не се е случвало да недоволства (пу-пу...)

# 578
Bebifelbi, като каза дзен.....при мен понякога помага ООооооооомммммммммммм, като малката се разплаче( и на мен и на нея, явно са ѝ приятни вибрациите, които се получават, докато я държа). С предната бременност посетих няколко курса по йога за бременни ( въпреки че тези спокойни спортове ми действат напрягащо) се оказа, че доста добре ми се отрази на ставите и таза. Та от там ми е останало това Оооомммм.
Не давам и не съм давала вода, нито едното от децата ми не е имало млечница.

# 579
Майките имаме супер сили, но признавам че с две деца ми е трудно, макар че бебето сега го гледам по- лесно. Колкото повече растат децата, стават по- интересни и се залисват сами.

# 580
Днес бяхме на първа консултация.
Качил е 1500гр. и вече е 5100гр. и е пораснал 7см.
Педиатърката каза да не му давам толкова много да яде, а да се опитам да му създам режим.
Обаче той е много лаком. Няма как да му отказвам ядене.

# 581
Реве ми се , като си помисля, че таткото от понеделник е на работа.
Не знам как ще се оправям с двете.
Сигурно ще ме хване депресията 😭
От днес и моят юнак е с течащо и залепващо око. Преварих му вода. Правих и масаж. На дъщеря ми слагах капки Тобрекс, мина й от първият ден.

# 582
С голямото ми дете основно с майка ми излизах, че не търпях други майки на Бебета. Сега си излизам сама с бебо и ми е супер. Пия си кафенце на тишина самичка Wink ама сега имам нужда от тези моменти, че голямото ми надува иначе главата и докато бебо е малък и не шава толкова ще се възползвам от тишина и спокойствие, а майка ми съм я оставила да събира сили за моментите, когато бебо е по- активен.

# 583
Аз си ходя сама по разходки, няма нищо страшно. Имат си кофти моменти, но те и вкъщи си ги имат. Моето бебе е качило само 300 гр за 18 дни, а го изписана с 360 гр надолу, т.е. още не си е върнал рожденото тегло. Май само го мъча с това кърмене Sad казаха ми да му давам повече АМ.

# 584
И моето бебе не надава добре, а си хапва стабилно кърма. Поръчах си кантар и ако пак не е наддала май ще трябва да я дохранвам. Иначе тук и акушерката и здравната работничка казаха че щом все пак наддава, а не връща, пълни памперсите и е спокойна значи няма нужда от дохранване. В голямо чудене съм. И ние сигурно не сме си върнали още рожденото тегло а е на 20 дни.

Общи условия

Активация на акаунт