Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 175
  • 665
  •   1
Отговори
# 60
И двете съм ги чувала. Предния път се получи лесно, но сега е зор голям. Много е гладен. Вечно е гладен.

# 61
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Мами, кога най-рано могат да започнат коликите? Моят син днес става на 7 дни, и сякаш започна много да се свива и докато спи се пробужда от свиване. Другия вариант е да е от това, че му дадох да пие вода (Девин изворна) ....

# 62
Нашия син вече е на 15 дни но от 2-3 дни е с колики свива ли се на топка и мърмори или плаче когато го прави след това се успокоява и след 2-3мин пак така колики са поне при нас е това (чувасе и къркорене на коремчето и газове)
Мами, кога най-рано могат да започнат коликите? Моят син днес става на 7 дни, и сякаш започна много да се свива и докато спи се пробужда от свиване. Другия вариант е да е от това, че му дадох да пие вода (Девин изворна) ....

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 00:46 от Илияна.Р

# 63

Не мисля, че е от водата. В болницата ни дадаха мострички и точно такава вода имаше за бебето.

Jamily, не спирай да го слагаш на гърда, за да не се откаже да суче. В началото моята нямаше проблем да е на гърда и на шише. В един момент нашата се усети, че от шишето е по-лесно и тече, а гърдата си е усилие и спря да съче. В момента само като я сложа на гърда плюе и започва неистов рев. Бях принудена да стимулирам само с помпа, обаче явно не става достатъчно добре и днес забелязах, че почти нямам кърма, едвам събирам 20 мл., за което ми е много мъчно Disappointed Relieved По това направление се провалих за съжаление.

И при нас ситуацията е идентична, от двете гърди макс 30-40мл събирам, а уж пия чай за кърмачки, при това 2 вида.  Pensive Pensive Pensive
Приемам всякакви идеи как да стимулирам лактацията.

# 64
Момичета , родих!!! Беше най-ужасното преживяване с най-прекрасния край! Бебчо се казва Пресиян, 3280 ,въпреки че го преносих 7 дена..не ми казаха колко е дълаг, не ги мерили тук. Роди се на 20.08.2020 в 15:15.Ако кажа , че всичко се забравя като си видиш малкото човече ще излъжа .. да ,обожавам го,още не мога да повярвам, че е нашето детенце, но това ,което преживях не пожелавам на никого. Няма да споделям още, след като всички родят , ако имате желание. Само ще кажа 24 часови мъки и накрая родих спешно секцио .

# 65
  • Пловдив
Честит да е Пресиян Blue Heart
Ти си минала през най-сложния вариант, много неприятно Anguished
Но важното е, че бебока е здрав Hug
На теб бързо възстановяване.

# 66
Аз не бих махнала нощното мляко на толкова малко бебе. Ако някой орган (стомаха в случая) си почива, значи нещо не е добре.
По-скоро ако спи не бих го събудила, защото трябва да яде под час. Това ми е една от грешките с каката.
Нощното хранене сама отказа след първата година.

# 67
Паола, честито мамче!
Жив и здрав да е синът ти, а на теб бързо и безболезнено възстановяване Hug

# 68
Paola.georgieva, честито бебче! Да е жив и здрав малкият Пресиян! Да е щастлив и да има късмет! Бързо възстановяване на теб! Съжалявам за мъките през които си минала! Дано всичко занапред да е наред!
Относно коликите - и аз мисля, че започнаха горе-долу към 7-я ден и при нас. Къркореше й стомахчершто, свива крачетата, плаче неутешимо вечер, но е за кратко поне. Днес беше по-добре.
Относно Девин изворна - и на нас ни дадоха 1малка бутилка и акушерката каза, че мога да й давам такава вода, без да я изварявам. Мен ме достраша и си я извярявах, но няма какво да се чудя, от днес така или иначе и аз започвам анасоновата вода.

# 69
  • Denmark
Честито ни бебче Пресиян! Много да радва мама и тати! Heart

# 70
Честито на новите мамчета. Честито и на Paola. Пожелавам ви да се радвате на здрави и щастливи бебечета Heart
С мъките за естественото раждане съм говорила с докторката. Тя е за естественото, но я предопредих че ако вижда че се вървим към секцио да ми го каже в началото. Те са лекари и се надявам да го разбират това от рано.
А за тази анасонова вода вие ли си я правите или я купувате готова. Така или иначе скоро явно няма да раждам, поне да взема каквото евентуално би ни употребявало предварително.

# 71
Момичета , родих!!! Беше най-ужасното преживяване с най-прекрасния край! Бебчо се казва Пресиян, 3280 ,въпреки че го преносих 7 дена..не ми казаха колко е дълаг, не ги мерили тук. Роди се на 20.08.2020 в 15:15.Ако кажа , че всичко се забравя като си видиш малкото човече ще излъжа .. да ,обожавам го,още не мога да повярвам, че е нашето детенце, но това ,което преживях не пожелавам на никого. Няма да споделям още, след като всички родят , ако имате желание. Само ще кажа 24 часови мъки и накрая родих спешно секцио .

Честито бебче! Да ви е жив и здрав! А на теб бързо възстановяване.

# 72
  • София
Паола, честито мамче, откога те чакахме и теб Champagne Да ти е живо и здраво момчето, да бъде едно много щастливо дете Blue Heart Ти си силна, ще се въстановиш, важното е че на финала и двамата сте добре, другото е вече минало така или иначе Simple Smile

При нас коликите започнаха около 10тия ден.

Александрия, аз лично анасонова вода приготвям по следния начин: купувам семе от анасон (продава се в големите Аптеки или в билковите) . 1 чаена лъжичка семе запарвам в 200 мл. вода. След това прецеждам от семето. Не давам директно запарения анасон, а първите 3-4 дни смесвам 20 мл. анасонова вода с 20 мл. чиста вода и тези 40 мл. ги давам на детето за целия ден. Обикновенно давам по няколко глътки преди хранене, когато е гладна. Препоръчаха ми да смесвам анасонова вода с чиста първата 1 седмица, за да привикне коремчето към анасона. След това малко се вдига пропорцията на 30 мл. анасон, 20 мл. вода и така докато стане само анасон.

За момента тази водичка в комбинацив с Лефакс и колийф капки май й действат добре, защото забелязвам само по някое и друго “измрънкване” през деня, но няма гърченето от първите 2 дни като се появиха коликите.

# 73
При нас май си отидоха вече коликите, но проблема с изхождането си стои... За коликите- търпение му е майката Sad

# 74
За момента тази водичка в комбинацив с Лефакс и колийф капки май й действат добре, защото забелязвам само по някое и друго “измрънкване” през деня, но няма гърченето от първите 2 дни като се появиха коликите.
[/quote]

От къде купи  лефакс?

Общи условия

Активация на акаунт