Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 185
  • 665
  •   1
Отговори
# 75
Още в родилното нашето момиче имаше болки в коремчето, но далеч не толкова драматични. Вечерта преди изписването цяла вечер обаче плака силно. От болницата отидох право в аптеката и взех Биогайа и Инфакол. До сега у дома не е имало някакви драми с корема.
Инфакол за пръв път купува, малко досадно ми се струва да давам преди всяко хранене, но свикнах ,а и на нея щом и е добре.
Гърдите ми почнаха малко да се успокояват и го няма онова постоянно напрежение. Пак си текат,но вече не болят. Девойката си знаеш работата, но и може би това ,че имам опит с баткото също оказа влияние.

# 76
Paola, честито! Бъдете много здрави, щастливи и споделяйте прекрасни моменти заедно! Вярвам че скоро всичко ще остане зад гърба ти! Бързо възстановяване! Heart

# 77
Моята рецепта за анасонова вода е дадена на братовчедка ми от доктор и е: 100 мл вода с 1 ч.л.семе от анасон и 1 ч.л.захар. Като заври водата и се оцвети - се изключва котлона и се оставя да  кисне 5-6 минути, след което се прецежда. На мен 100 мл ми се сториха малко и сложих повечко вода. Не ми харесва тази захар в рецептата - но сигурно е, за да я пие детето, като е сладка водата. Е да, ама нашата принцеса не искаше да я пие снощи. Тъй че ще пробвам и аз варианта на:
loewin:
"аз лично анасонова вода приготвям по следния начин: купувам семе от анасон (продава се в големите Аптеки или в билковите) . 1 чаена лъжичка семе запарвам в 200 мл. вода. След това прецеждам от семето. След това прецеждам от семето. Не давам директно запарения анасон, а първите 3-4 дни смесвам 20 мл. анасонова вода с 20 мл. чиста вода и тези 40 мл. ги давам на детето за целия ден. Обикновенно давам по няколко глътки преди хранене, когато е гладна."
Имах и друга рецепта от позната, дадена й от някаква акушерка - с лайка, семена от копър и от анасон, но ме достраша да я дам, защото прочетох, че лайката алергизирала, а за копъра и анасона пишеше противоречиви мнения и затова реших да направя анасоновата вода, която съм давала на баткото.
Harista, цял капкомер ли слагаш от Инфакол (на мен ми се стори много и още се чудя дали да давам по цял капкомер и дали преди всяко хранене)? Също се притеснявам да не се запече от тази комбинация - при вас как е положението в това отношение?
 И аз съм купила същата комбинация Биогая с Инфакол, но така си стоят, ту решавам да ги започна, ту се отказвам, защото е по-спокойна на моменти. Основно вечер ми прави впечатление, че е нервна и свива крачетата. (Аз на баткото съм давала същата комбинация+анасоновата вода, но имаше запек, макар че Биогаята, са ни я изписали точно заради това и пак не се решавам, като срещам мнения, че от тези капки се запичат някои бебета).

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 09:48 от __milena__

# 78
  • София
mamanasi29, едни приятели от Германия ми донесоха Лефакс 2 опаковки още преди да се роди. Обаче като гледам с каква скорост заминава първото шишенце, май ще имаме до макс края на втория месец и после не знам. Трябва да проверя дали някоя немска аптека не прави доставки директно до БГ, макар и да отнеме 8-10 дни и ще ви кажа Simple Smile

# 79
Може и да не ти трябва след това. Даже ти го пожелавам!

# 80
  • София
Може и да не ти трябва след това. Даже ти го пожелавам!
От твоята уста в Божийте уши , както се казва Smiley

# 81
mamanasi29, едни приятели от Германия ми донесоха Лефакс 2 опаковки още преди да се роди. Обаче като гледам с каква скорост заминава първото шишенце, май ще имаме до макс края на втория месец и после не знам. Трябва да проверя дали някоя немска аптека не прави доставки директно до БГ, макар и да отнеме 8-10 дни и ще ви кажа Simple Smile

Аз до колкото знам има страница във фейса специално за Лефакс, от която може да поръчате. Чувала съм, че много бързо действат с доставката Simple Smile

# 82
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Паола, да ти е честит Пресиян ! Много, много да ви радва! На теб бързо възстановяване , съжалявам,че си се измъчила, но важното е, че всичко е минало благополучно, болката ще мине! Heart Balloon

Значи и при нас са дошли коликите. Купих му Абоколикен, ще пробваме как ще е..... Трудно ми е, че всеки път трябва да изцеждам кърма и да разтварям, но щом това е единствения начин.

Не бих давала вода, вместо мляко, когато детето плаче от глад.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 11:34 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 83
Paola, честит да е Пресиян! Здрав, щастлив и много да ви радва! Желая ти бързо възстановяване и скоро да помниш само хубавото от раждането!
И аз като Marayah кърма на поискване - понякога на по малко от час, понякога на 4 часа, а дори и над 5 часа е правил пауза. Така и кърмата се регулира, спрямо неговите нужди. Веднъж направихме 6-часов маратон - направо ми се сливаха колко суче, колко спи... Така стимулира и дава знак на гърдите, че има нужда от повече.
Относно водата - най-актуалното, което съм чела и гледала е, че кърменото бебе няма нужда от вода. Когато е жадно то суче, когато е гладно - също. Затова давам на поискване.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 14:48 от bebiflebi

# 84
Здравейте, честито на всички родили, а на тези като мен дето чакаме .... стискам палци по-бързо да се случат нещата 🤗
Да питам вече родилите, които си викнаха ( майка, свекърва, сестра и т.н) - за колко време и беше ли човека от полза (или по-скоро изнервяше обстановката 😜).
Така като гледам след секциото повечето сте добре (за което разбира се много се радвам), а тези с епизотомия по-трудно се възстановяват. Направо тази епизотомия ми бърка не знам къде като чуя, дано се размина с нея, но понякога на човек му се случва точно това, което не желае. Абе, да сме здрави пък другото ще се нареди.
Целувки на всички бебенца 💐🥰

# 85
Milena, и на мен ми се струва много цял капкомер, но то е гъсто и така или иначе не отива цял. Моето момиче, докато  го преглъща и излиза от устата разнася го с пръсти....така че още по-малко отива до стомахчето Wink Но давам всеки път , само един път пропуснах в началото. А Биогайа си го давам по обед някъде.... Баткото е нямал проблеми, даже и като по-голям съм го давала от време на време като е боледувал или нещо се разстрои стомахчето.

# 86
Аз се чудя защо нямам нови известия от темичката, а то имало нова и съм пропуснала. Марая, благодаря ти!
Честито на всички които се радват на бебоци вече, да са ви живи и здрави.

# 87
Привет момичета.
Като давате коластра на бебетата ппосле дохранвате ли?
Днес дадох на беба към 30 мл коластра, тя си остана гладна-смука ръце, рева... и после и додадох и от АМ. Нещо май доста мл се понасъбраха, че и него го изяде цялото🤔
Нормално ли е и как да процедирам?
Роди се на 18.08, тъй че сме 3ти ден

# 88
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не съм спец, но мисля, че за 3 - дневно бебе 30мл е добре Simple Smile нали стомахчетата им са колкото лешник.....

# 89
Daisy, коластрата няма нужда да е голямо количество, тя е много гъста и концентрирана. Скоро ще мине в преходно мляко и ще става все по-бледа и течна, докато дойде същинското мляко. С този процес количеството става все по-голямо. Качеството е по-важно от количеството. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт