Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 242
  • 665
  •   1
Отговори
# 285
Аз от седмица вече нямам никакво течение. Обаче не знам кога ще ме почне пак . Много е гадно така..да чакаш.
Моето голямото беше голям образ. Само докато му сложен шапката и заспиваше още преди да стигнем до количката. Това будува повече , докато сме навън.

# 286
Здравейте,
Нов въпрос имам 😑😑
Мъчим се на гърда, лява дясна по 10 15 мин. После ( явно 2 е свършил материала) беба започва да си яде ръцете... търси храна. Давам и шишето с ам , дърпа няколко пъти и идват КОЛИКИТЕ.Всеки път получава колики по време на храна и естествено продължават час, два.Междувременно, като стане по-спокойна пак търси яденето.
Как следва да процедирам 🤔?

# 287
Аз мечтая моето да пищи по час-два, ама в момента е станала от 15:30 и още пищи... Не е спирала,

# 288
Моя пуска едни огромни сълзи. В един момент са лиги, сълзи, крясъци..
Това нещо с голямото ми дете не е било никога Sad

# 289
При мен кървенето вече почти спира, 11 ден ми е.
Миличките с тези колики е ужасно.. като хо видя как се превивс и направо и на мен ми се реве. Няма правилен и грешен начин според мен, просто трябва търпение и гушкане.

# 290
  • София
Аз тази вечер го заведох нашия бебок за пръв път на разходка... официално. Иначе само до баба му на гости беше ходил, което е в съседния блок. Ами не се получи. Като се разплака в количката, като се развика и трябваше да го гушна. Дано да не е всеки път така иначе разходките няма да ни се получат Weary
За спането - спи до мен. Сложа ли го в креватчето, след 5 мин е буден и се започва плакане. До мен си спи по цяла нощ като и аз го приспивам с кърмене. Само се събужда за хранене и после пак заспиваме. Снощи го пробвах да го сложа в кошарата. Поспа малко и после край. А майка ми само ми се кара, че ще свикне така... И аз не знам какво да правя.
И при нас май започнаха коликите. Не съм сигурна. Разплаква се изведнъж както е спокоен и си свива крачетата, а освен това си лапа юмруците след като е ял и се предполага, че няма как да е гладен. Сега за пръв път му сложих Лефакс в млякото. Дано му помогне, защото много ми е мъчно като го гледам как се мъчи. 

Моите лохии още от болницата са слаби, но пък за сметка на това си ги имам все още, колкото да позацапат малко всеки ден.

# 291
Нашият бебчо все е гладен...по цял ден ми е на гърдите да суче и да стимулира още кърма. Днес 2 пъти дохранваме с АМ когато плаче, че чак крещи. Само се филмирам, че кърмата ми не стига. Като потече я виждам, че е леко бистра- дали това не е преходното мляко? 12-ти ден сме вече и се замислих за консултация по кърмене от специалист.

# 292
И нашата мома обича да го прави този номер особено упорито тези  два дни......не иска да лапа палците или.биберон, иска гърда( след като с е наяла), ама да е без мляко.....почва рев, защото я заболявя корема и така в един омагьосан кръг.
Баткото от днес е с онази досадна лятна хрема,която може да те побърка. Носът му шурти. Лошото е,че при него винаги задната хрема е по-силна и бая сополи слизат назад и като дойде време за сън започва да ги повръща. Всеки момент малката ще иска нов памперс и мляко, баткото до преди малко го почиствах, а душичката му спи. Дано поне се редуват двамата,че то се е видяло - днес няма да се спи....

# 293
Marayah, прекрасна снимка от Дания! В центъра на София трудно ще намеря представителен участък за снимка, така че искрено ти завиждам за извънградския перфектен път!😍
Аз кърмя понякога по 2 часа, понякога по 30-40 мин. Понякога по 12 пъти на ден, а понякога по 7-8. Кожата се лющи,но повече ме притеснява на сгъвките на крачетата, дупето и гениталиите дали са ок нещата... Първото ми е момиче и ми беше по-лесно...познавам системата все пак 😄
Излязохме на разходка на 10-тия ден. Още го обличам с боди с дълъг ръкав и ританки, плюс памучна пелена. Кърмих навън вчера за пръв път и беше супер. Не трябваше да се прибираме, а си се наслаждавахме на приятния следобед в парка.

# 294
  • Denmark
Към кърмещите мами: как разбирате, че трябва да се изцедите ако бебето има по-дълга пауза?

Същото се чудех за кървенето, не е ли рано все още да спира? 17 дни след раждането.

bebiflebi, благодаря Hug съвсем в градчето сме си, но то е 1/100 от големината на София. Sweat Smile

# 295
При мен още си вървят лохиите (17  ден), но лекичко. Само първите 2 дни беше по-обилно и след това намаля и така до сега.
Относно спането, имаме легло, люлка шезлонг и преносима кошара. Спи навсякъде, даже и при нас на спалнята, но преди това трябяа да заспи дълбоко на ръце и чааак тогава да пробваме да я сложим в някое от тези, иначе не.. Ето сега ви пиша и тя спи на гърдите ми.
Првз деня си спи по 2-3ч,но нощем ни побърква и се буди на всеки час, нещо ужасно е, няма спане. Вчера я изкарахме на по-дълга разходка в парк Кайлъка - леле няма такъв сън. Около 4ч, като се събуди само да яде малко и пак откърти. Въпреки че ми казаха да я изкарвам оо 20мин,като виждам, че навън й е по-добре, няма какво да я държа затворена.. Навън е топло, у нас е топло.. По-добре на въздух

# 296
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Дейзи, май всички сме в същата матрица - хранене, колики, приспиване... При мен всеки път действат различни начини за успокояване,няма един единствен....Много е трудно приспиването, когато детето е будувало прекалено много и се е превъзхудило. Снощи от 3ч до 6ч беше следното: кърмене, повръщане, плач, хълцане, приспиване(без успех), колики, приспиване(без успех), смяна на памперс, плач....и така докато не стана време за ново кърмене и приспиване Confused

Към кърмещите мами: как разбирате, че трябва да се изцедите ако бебето има по-дълга пауза?

Същото се чудех за кървенето, не е ли рано все още да спира? 17 дни след раждането.
И аз мисля, че е рано да спира кървенето толкова рано....

За цеденето. - няколко пъти ставах през нощите да го правя, когато малкия е сукал само от едната гърда,а другата е останала пълна, но се отказах, защото така стимулирам повече производството на мляко, а реално няма нужда....

# 297
  • Denmark
Дейзи, май всички сме в същата матрица - хранене, колики, приспиване... При мен всеки път действат различни начини за успокояване,няма един единствен....Много е трудно приспиването, когато детето е будувало прекалено много и се е превъзхудило. Снощи от 3ч до 6ч беше следното: кърмене, повръщане, плач, хълцане, приспиване(без успех), колики, приспиване(без успех), смяна на памперс, плач....и така докато не стана време за ново кърмене и приспиване Confused

И аз мисля, че е рано да спира кървенето толкова рано....

За цеденето. - няколко пъти ставах през нощите да го правя, когато малкия е сукал само от едната гърда,а другата е останала пълна, но се отказах, защото така стимулирам повече производството на мляко, а реално няма нужда....

И ние имаме такъв прозорец през нощта. Точно тогава го кърмя почти постоянно, защото само така не плаче... И така изведнъж утихват нещата, че дори не знам кога и как сме заспали. Умората си казва думата.

А усещаш ли неразположение в гърдите като не цедиш? При мен се усещат пълни след 3 часа и след това леко наболва, но малкия ги изцежда до капка.

Дано няма проблеми с тези лохии Confused на мен тук нищо не са ми казали и разчитам на информация от вас честно казано..

# 298
На мен в Англия ми дадоха някакви инжекции да не се образуват лохии и наистина нямам. Обаче ми тече доста оскъдно дано е нормално.
Ние колики имаме малко но за сметка на това имаме проблем с пъпа. Щипката падна но тази част отвътре не. Сега само се рони малко по малко и  има и кръв като се отрони парче. Старая се да почиствам но се притеснявам да не се инфектира. Много странно изглежда този пъп не е както ги режат в България. С предните деца никакви проблеми не съм имала. Майките в чужбина как се справяте с вашите пъпове?
За кърменето и ние постоянно сме на гърда. Вечно е гладна. Но тя е много голяма и аз го отдавам на това. Надявам се да и стига във сряда ще я теглят и ще видим как е положението.
И нашата кожа се бели цялата. Акушерката каза че е нямало достатъчно околоплодна течност. Мажа с хидратиращо кремче но не виждам ефект никакъв.

# 299
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
А усещаш ли неразположение в гърдите като не цедиш? При мен се усещат пълни след 3 часа и след това леко наболва, но малкия ги изцежда до капка.

Дано няма проблеми с тези лохии Confused на мен тук нищо не са ми казали и разчитам на информация от вас честно казано..
Да, и аз ги усещам пълни и твърди като минат 3 часа. Но като заспя и спирам да усещам  Grinning

Мелани, и ние имахме проблем с пъпчето, след като падна. Започна са забира гной. Педиатърката по телефона каза да слагаме един антибиотичен прах 5 дни. Да, но на 3тия започна да има кръв.... Сега май има останала много малко засъхнала кръв. Не знам какво беше това чудо, но май мина.

Общи условия

Активация на акаунт