Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 248
  • 665
  •   1
Отговори
# 315
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Хайде, днес е последния ден от август, има ли още бъдещи майчета? Александрия, как си?

# 316
От няколко дни забелязвам, че бебето яде доста под нормата.
Ще видим на консултацията как ще е с кг, но през деня основно хапва по 50 60 мл, като това е с мъка заради коликите и винаги ака по време на хранене 😂. Само на нощното хранене хапва 90 мл.
Иначе е на 13 дни🤔

# 317
Здравейте мами! Да ви попитам, на 15 дни е малката и от 2-3 дни си е доста поспалива особено през деня ако не я събудя ще си спи та изцяло на кърма е и гледам да чакам макс 3 - 3.5 ч. И я будя да яде но и като почне суче ефективно 5-6 мин и почва пак да се унася иначе наакани и напишкани памперси си има, вие будите ли вашите бебчета да ядат?

# 318
Здравейте мами! Да ви попитам, на 15 дни е малката и от 2-3 дни си е доста поспалива особено през деня ако не я събудя ще си спи та изцяло на кърма е и гледам да чакам макс 3 - 3.5 ч. И я будя да яде но и като почне суче ефективно 5-6 мин и почва пак да се унася иначе наакани и напишкани памперси си има, вие будите ли вашите бебчета да ядат?
Аз будя, но съм на АМ. През нощта не я будя да яде, заспива ми в 12 и спи до към 5и30.
Тази сутрин успях да изцедя с ръчната помпа 90 мл, но не се бях цедила от снощи в 12ч. Все пак за мен е уау.

# 319
Под час ли кърмите или на поискване?
Каката бързо свикна да се буди сама на 3 часа.
Гошко хубавеца бързо огладнява и не спазва всеки път 3 часа. Но и времето е топло, може и от това да е. Вода също давам. За пропускане на нощното хранене и дума не може да стане.
Едва на 6 дни е, а вече започнаха и коликите.

# 320
Моят юнак вече е на една седмица,кърмим се.. на всеки час и половина е на гърдата ми 🙄 Е поне вечер се буди на 3 часа. Има ли и други мами с подобен режим?

# 321
И моят е на 25 дни и кърмя през час и нещо. Нощем спи повече-по три часа.
От снощи досега само спи и яде.
Сега се започва будуването и ще заспи чак вечерта.
Но по-добре така, отколкото нощем да е буден, както беше в началото.
От два дни не съм го забелязала да се присвива, както при колики.
Вчера дори и еспумизан не съм му давала.
Давам му само оннибиотик панда всеки ден.

# 322
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Под час ли кърмите или на поискване?
Каката бързо свикна да се буди сама на 3 часа.
Гошко хубавеца бързо огладнява и не спазва всеки път 3 часа. Но и времето е топло, може и от това да е. Вода също давам. За пропускане на нощното хранене и дума не може да стане.
Едва на 6 дни е, а вече започнаха и коликите.
Кърмя на поискване. Което е почти винаги на 2 часа, което е оптимално и най-добре да се кърми на 2 часа, така ми казаха в кърмаческата тема.Така се стимулира лактацията. Часовете се броят от началото на предходното кърмене,а не от края. Но той понякога, когато е заспал по-късно и прави паузи от по 3 часа. През нощта понякога и по 4 часа.
И нашите колики започнаха от ден 6 или 7.... Дано минат по-бързо.

# 323
Ами на поискване кърмя като не давам нищо друго. Госпожицата е по-активна през вечерта се буди по на често през деня си поспива повече и забелязах че докато спи е започнала да пъшка и да се напъва но не плаче, това колики ли са?

# 324
Кърмя го на поискване, но си има режим горе долу на 3ч +- 30минути. Не го будя да яде.

# 325
За петна и аз съм много доволна от Фрош.
Ох, аз имам проблем. Запекла съм се и не мога да отида до тоалетната. Така ме опъват шевовете и ме боли, че е нещо страшно. Не знам какво да правя. Дали да си взема някаква свещичка..  първите дни бях ок, ама Тея дни само глупости ям в движение и ето го резултата.

# 326
Моя лекар ми беше препоръчал елакса

# 327
Аз лично съм доволна от Ева Кю( свещички) и от Мелилакс (микроклизма). Първите съм ги ползвала, когато ме почнаха контракциите първата бременност, вторите с втората....доста безболезнено и без никакви спазми се изчисти системата....
Днес бях на 3ти контролен преглед. Казаха, че всичко е наред с матката, но имало малко течност пък сега, най-вероятно кръв, но не ги притеснява. Пуснах си и за всеки случай един контролен хемоглобин, той пък дори е по-висок от преди бременността. Simple Smile

# 328
Ние също имаме на врата родилно петно, също и на челото. Ангелска целувка е това. Педиатъра каза че ще изчезнат, но кога не се знае. Също така има е и пъпки по лицето ,и като реве става червено цялото лице.
А пък днес е някакъв ужас, цял ден неспокойна,реве, и почти не спи. Гладна е май, на два часа ми е на гърдата. Кърмата ли ми е малко или е скок в растежа, ще видим.

# 329
А как ги обличате? Нямаме климатик.
Днес го оставих по боди с къс ръкав и чорапки. Повивам го без ръцете, когато го боли коремчето. Чудя се довечера дали да го оставя пак по късо ръкавче, у дома си е топло.

Общи условия

Активация на акаунт