Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 499
  • 665
  •   1
Отговори
# 465
Еее, пепи, кажи как става тоя номер със супата и детето на ръката.
Днес ми дадоха Лефакс от Германия и още едни капки от Австрия. Чувствам се богата Joy
Мм е купил и нов биберон Авент 0/0.

# 466
  • София
Аз чак така не съм вярвала, че ще бъде. Нашият хубостник или спи, или реве. Напоследък мога да го успокоя само с цица. Те празни горките, ама той продължава да ги гняви. Мисля, че не е правилно да процедирам така, но иначе не мога да го накарам да спре да реве. А даже не мога да се оплача, че е от най-ревливите. Мисля, че е добро дете, но аз не мога да издържам като изпадне в неговите истерии. Днес бях сама цял ден и чак ей сега успях да хапна. Щях да умра от глад. Аз не мога да ям с него в ръце, защото той се бори, рита, ръкомаха и крещи... яко! Чудех се дали е нормално да е такова положението и като ви чета май не е само при нас това. С повръщането сме горе-долу добре. Не се случва често или ако стане е в малки количества. Само 2 пъти досега е било на фонтан. Иначе се дави често докато яде от шишето. Обмислям да купим други шишета, защото досега не е имал тежки задавяния, но не знам кога ще ми изкара акъла. А хълцането, както и в корема, така и сега е доооооста често. Почти всеки път след оригване, точно когато се надявам, че ще заспи той се разхълцва и всичко отива по дяволите.
Излязоха му пъпки по лицето и си мислех, че е от жегата, та вие ме подсетихте за т. нар. бебешко акне. Бях го забравила тоя термин. Днес най-накрая се пречупих и му сложих ръкавички, защото се дере постоянно и в комбинация с тия пъпки лицето му приличаше на орехова пита.
Днес май е по-добре положението с коликите. Да чукна на дърво. Вчера си мислех по едно време, че от Лефакса му става по-зле.

# 467
Мале, момичета, не се търпи тоя рев. И моето изпада в ужасни състояния. Направо рева с него в един момент. Второ дете ми е ама такова чудо не съм виждала. Седя, чакам да му мине, няма и няма! Реве, сменя тона, цвета, хълца , пръцка, всичко, но не спира. Въртя го като чеверме, нося го от стая в стая. Не спира!!! Евентуално ще заспи по корем и ще млъкне. Но не е гаранция. Нерви се много, признавам. Все си казвам " ще мине, ще мине". Ама не знам и аз кого залъгвам. Много ми е тежко.
Има адски рефлукс. Не мирише на бебе. Мирише на вкиснало мляко. Няма шанс да намаля храненията. Сега яде на 3 часа. Почват и ваксините. Дано ги понесе леко, че ще лудна!

# 468
Ние вече три пъти му рязахме ноктите на нашия, откакто се е родил.
О, Jamily, и при нас го има това с хълцането.
И аз така-тъкмо си мисля, че нещата отиват към сън и той се окори и почне да хълца Joy
Днес, да чукна на дърво,  ме е слушкал и само два пъти изпада в истерия.
Ама като го измих на мивката и се укротяваше.

Вие ще правите ли т. нар погачи на 40ден?
На мен хич не ми се иска...

# 469
Аз исках да правя погача , но всички бяха извън града. За това само на чиста молитва отидох.

# 470
На молитва и ние ще идем, но това със събирането вкъщи искам да си го спестя.
Пък и бебето ми не е от кротките, че да си мисля, че хората ще му се радват, а пък той ще раздава усмивки на всички.

# 471
Момичета ,за да не хълца, оригвайте ги по-често. Дали папкат от гърда или шише- няма значение. Правете им паузи и ги оригвайте по няколко пъти,а не само след като са приключили. Аз до скоро забравях дори и след хранене да го оригна, защото той заспиваше на гърдата ми и като тръгна да го сменям и той се събужда ,връща мъничко мляко и започва хълцането.
 Днес здравните посетители дойдоха да ни видят с бебчо и да го изтеглят. Наддал е даже повече от нормата, а имах притеснения дали се нахранва след като търси гърдата ми постоянно. Жената каза да не му правя режими,а да му давам на поискване и има много сигнали , които показват дали се е нахранил като : дали пуска сам гърдата като се нахрани,дали се чува като преглъща, дали засмуква правилно и дали пълни памперсите. При нас всичко си е наред за сега (да чукна на дърво).

Бяхте споменали и за пъпчици - и на нашия му излязоха, но след като направих една глупост да му намажа личицето с олио , защото се бели зверски. Е да ама вместо това се сдоби и с пъпчици. Сега вечерта поотшумяха след като го мия само с вода.

# 472
И при нас е така с хълцането - тъкмо да заспи и почва.
От снощибяде на час и много ме болят зърната вече. Реве ми се и ми се гади, не ми е приятно изобщо. Не иска биберон, ползва мен. Не знам как да го нскарам да ме пуска и да спи. Просто е постоянно на мен. Заспива в количката..мама днес и там се съдра да реве, въпреки че тръгна нахранен и го кърмих и навън. Пиша  и ака доста.😣😣😣😣😣

# 473
  • Denmark
И нашето се успокоява само на гърда и снощи след като хубаво ги надъвка в продължение на часове и ревеше, от глад вероятно, баща му го взе и се връща след 5 мин с "моля те, нахрани го" и аз ревнах направо. Той цял ден не е спрял да суче уж.. Направихме 70 мл АМ, спря да се дере и заспа. Сега, 4 часа по-късно, усещам, че са се напълнили гърдите и яде. Как ще се отучваме не знам...

# 474
И ние сме с пъпки по лицето вече повече от седмица, има даже и по челото. Педиатърката каза, че било нормално, от адаптацията и ще се появяват и изчезват.
Мляко даваме, когато иска, т. Е. На всяко събуждане 😃 а тя се буди на 1,30ч.....само навън спи повече. Голям зор има с акането.. Ака по 4 пъти някъде за 24ч,но са големииии мъки. Сваляме памперса и почваме мачкане на коремче, натискане на крачета, тя се мъчи, напъва, плаче, направо зор.... Не знам това дали се води запек при условие, че си ака всеки ден по няколко пъти, но...трудно.
Повръщането го има почти постоянно (в малки количества). Случвало се е няколко пъти да повърне на фонтан, но тогава или е яла повечко, или след това сменяме памперс, мием се, носим се.. И явно от разклащане.
Относно погачата аз още съм в дилема. Еднага ми е идея е на 40тия ден да запалим колата с мъжа ми и да я заведем на Троянския манастир за молитва и евентуално на следващия ден да дойдат приятелки вкъщи, но да не е от тези префърцунените погачи, които правят в днешно време, а по-скоро само гости.. Така да го нареча. Ще купя сладки неща и така. Даже тея неща с кърпите над главата хич не са ми ясни. Майка ми каза, че изобщо не е правила такива неща, а пък уж стар обичай.

# 475
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох, кошмарна вечер. Тъкмо се бях похвалила, че само баткото повръщаше, ама тая нощ малкото само това правеше.И защото е легнал, и го кърмя така, не го вдигам да оригне...и тъкмо заспим и почва да се напъва и ръмжи от коликите, и хооп връща мляко през носа и устата. Аз го забърсвам, но той почва да хърка, да се задавя..... И после не може да заспи, върти се заради секрета в носа, хленчи. Разнасям го на ръце, тъкмо заспи, и айде пак .... Даже накрая му давах само от едната гърда, само за 5 мин, за да не би пък да му идва много.... И тъкмо се зарадвах,че си спинка, и айде пак, връща яко мляко.... А да не говорим,като му сменя памперса и бодито,което е намокрил.....И това цяла вечер, досега, сега пак върна Confused

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 09:29 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 476
  • София
Това с повръщането е ужасно. Забелязах, че като почне да се напъва да ака след ядене и почва да повръща. Вчера се наяде и половин час по-късно трябваше да тръгнем за педиатърката. Смених памперса, облякох чисто боди и готови чакаме асансьора и тя се изака. Айде обратно вкъщи, преобуване на ново. Готои тръгваме и точно ММ вади колата от гаража и нашата като започна да повръща н фонтан, омаза си бодито, омаза кошчето за кола... абе ужас. Айде пак преобличай на място в количката. Докато стигнем до педиатърката оше веднъж се изака и така за 1 час се наложи 4 памперса да сменя и 3 пъти да я преоблека. На моменти ми идва доста нанагорно.

S. Petrova, при нас е същата история с акането. Голям зор, голямо напъване, че чак някой път писък издава от болка. Не знам как да я облекча, освен да натискам крачетата и да правя масаж на коремчето Disappointed

# 477
Вчера при гастрото се потвърдиха съмненията ми, че бебка има рефлукс.
Не е много обострен, но достатъчно, за да й създава дискомфорт и на нас тревоги.
Препоръчаха ни, ако се наложи да я дохранваме с формула, да е АР или да слагам оризова каша в млякото. Също ми казаха да не я храня на поискване, защото стомахът й има нужда на спокойствие да преработи храната - мин. 3 часа пауза да правим и да не я кърмя повече от 30 мин.
Ще повдигнем матрака на леглото на 45 градуса, а аз ще започна диета (не много стриктна), като трябва да избягвам ядки, шоколади и млечни, защото обостряли връщането на храната.
Иначе е здрава, расте си, но ще трябва да сме по - внимателни с нея, да се настроим, че ще има давене, хъркане, плач и т.н.

# 478
А до кога ще има рефлукс? Израства се, но приблизително кога се успокояват нещата?

# 479
А до кога ще има рефлукс? Израства се, но приблизително кога се успокояват нещата?
Казаха, че горе - долу докато започне захранването и бебчето започне да сяда - около 6тия месец минимум.
Препоръчаха ми около 5тия месец да се започне със захранването. Колкото по - гъсти стават храните, толкова по - трудно ще ги връщат.

Общи условия

Активация на акаунт