Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 481
  • 665
  •   1
Отговори
# 480
Мен от това повръщане най ме беше страх, бях останала с впечетление, че едва ли не всяко бебе повръща след почти всяко хранене... За щастие се оказа, че моето не е от повръщащите, за един месец е повръщала 2-3 пъти по мъничко. Иначе с акането и Александра е както описвате, ака си, но със голямо напъване и мъчене. Тая нощ на няколко пъти я чувах как се напъва, но имаше само пръцкаше, не беше наакан памперса. Не знам на какво се дължи,  на кърма е, като за 1-2 хранения не ми стига и давам АМ Лактана Био, слагам и био гая въпреки че в млякото има пробиотик.
Капки за колики давах само 2-3 дни, бях купила Лефакс от Германия, но откакто открих чая за който ви споменах се родих, колики почти няма, съответно спрях и Лефакса.

# 481
Ванеса моля те да споделиш за чая, че съм изпуснала... благодаря!

# 482
И аз съм изпуснала за чая..
Как се справяте с напишкеането на всичко от момченцата? Цял ден преобличам и пера подложки.
И пъпчето му не се кани да пада скоро.. на 10 дни е. Но май е по-дебела пъпната връв, плюс изпъкнало пъпче, плюс че щипката е много до кожата и не мога да почистя добре от едната страна.

# 483
Чай за кърмачки, който приготвят на място в аптеки 36.6. Дават да се пие по една чаша три пъти дневно преди хранене, но честно казано аз пия повече.

# 484
  • Denmark
Уф, не мога да се доредя за чай 😭

Йони, нашия напишка баща си в лицето под душа онзи ден Joy голям смях падна. Иначе сменям памперса бързо и не сме имали много произшествия, но ние мием дупето веднъж на ден, защото не ака повече от това. Иначе с мокри кърпички и бързичко.

# 485
  • София
Като махна памперса веднага подлагам новия и загръщам пишото с него без да го закопчавам. Оставям така, за да поизсъхне малко и да се проветри, като следя зорко да не започне да полива. Мием дупето почти на всяко преобуване, защото ака доста и вече имам някакъв тренинг, не че няма и изненади, но са по-рядко. Преди ме хващаше неподготвена почти всеки път. Smile

# 486
Днес зълва ми дойде до вкъщи с нейното момченце, за да се порадват на бебето. Предупредих ги, че е голям мрънчо.
Той пък гък не издаде, игра го кротко бебе-заспа си в гнездото в хола, изобщо идилия пълна Joy
Обещала съм довечера да ѝ изпратя клипче как се дере преди да заспи Joy
Утре ще ходим на вилата на едни приятели и се моля да можем да постоим, а не след 20мин да трябва да си тръгваме заради рев.

# 487
Педиатъра каза да не се мие на всяко сменяне, защото ще стане чувствителна кожата и бебето ще свикне така и после като няма възможност да се мие ще е рев и дискомфорт за бебе. За пъпките по лицето и на нас каза че ще излизат и изчезват, но не спомена за акне. Иначе за месец сме наддали  почти кг, само се кърмим..
Дейзи, това ако хич не  е на добре, бебе да не се обезводни. Ако и днес продължава така потърси лекар.

# 488
Всеки път сме опишани,2 пъти даже ме нааква вече , вчера докато го занеса в банята и ръката ми беше с ако 😁. За пишото ,няма как да му слагам нещо на бубката,за да не пишка ,защото мажа с крем за подсичане освен дупето и на сгънките около бубката и над нея .. и просто няма как и почти всеки път съм опишана ....

# 489
Аз дупето му го мия ако е много наакан, примерно по веднъж на ден + къпането вечер. Акитата му са като дъвка, направо не могат да се изчистят с мокра кърпа, залепват му за дупето.
Ванеса, тези аптеки са май само в Пловдив Sad Аз давам БиоАмика за колики + БиоГая пробиотик. Уж му помагат, защото през повечето време си спинка. Е, разбира се има и моменти на дискомфорт, но засега не са толкова много и мисля, че има ефект.
Знам, че е много индивидуално, но знаете ли горе долу колко време ги държат коликите?
В понеделник става на 20 дни и почвам и с витамин Д.
И моето бебе има пъпчици по лицето, но не са толкова много, вие мажете ли ги с нещо?
А също така да ви питам, при вас има ли кръв по пъпчето? При нас падна преди 5 дни, но още виждам, че има засъхнала кръв и малко се притеснявам.

# 490
Здравейте и от мен. Моето човече се появи на 31 август - Димитър - секцио. Моля ви, помагайте как да се справя с болезнениете зърна. Още сме в болницата и От вчера го слагам преди всяко ядене на едната и на другата гърда, но ми разрани зърната. Уж ми казват, че захапва добре, но много ме боли. Да изчакам ли ден малко да заздравеят или да продължавам да стискам зъби. Много ми е мъчно, че още нищо не пускам и той се дразни.
Благодаря ви

# 491
  • София
Вчера при гастрото се потвърдиха съмненията ми, че бебка има рефлукс.
Кити, какво ви накара да отидете на специалист, за да се установи рефлукс? Последните 3-4 дни започна по-често да повръща малката и почвам да се притеснявам малко.

В началото ползвах многократни подложки за повиване, но случайно открих едни хартиени еднократни в Джъмбо и сега съм с тях. Харесват ми, защото попиват като се напиша и директно изхвърлям.

mdggdm, да ви е жив и здрав Димитър, много щастлив и много да ви радва. Champagne Champagne Champagne

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 18:57 от loewin

# 492
Здравейте и от мен. Моето човече се появи на 31 август - Димитър - секцио. Моля ви, помагайте как да се справя с болезнениете зърна. Още сме в болницата и От вчера го слагам преди всяко ядене на едната и на другата гърда, но ми разрани зърната. Уж ми казват, че захапва добре, но много ме боли. Да изчакам ли ден малко да заздравеят или да продължавам да стискам зъби. Много ми е мъчно, че още нищо не пускам и той се дразни.
Благодаря
Да ти е жив и здрав!
Поискай си кремче за зърна да ти дадат в болницата.
Ако в твоята болница не дават, кажи да ти купят лансинох или медела, че са без отмиване
https://www.baby.bg/lansinoh-hpa-lanolin-40-ml.html?gclid=Cj0KCQ … NIkIaAmxcEALw_wcB
https://www.baby.bg/medela-krem-za-zarna-purelan-7-gr.html?gclid … C9QUaAnwxEALw_wcB

# 493
Благодаря ви

Честито! Да ви е много здравичък и силен! 💙💙💙
И аз бях като теб в болницата и бях на ръба да се откажа да кърмя,направих си почивка от 24 часа на зърната като му давах АМ и през това време мажех зърната с кремчето на Weleda (единствено то ме спаси), редувах с кокосово масло и в болницата ми даваха силиконови компреси ,които хидратират и успокояват зърната. На следващия ден не бяха перфектно оздравели ,но определено по-малко ме болеше и имах желание да му давам да суче. До ден днешен сме си само на кърма.

# 494
Paola, ех че хубаво звучи. Имам си крем- лилавия. Мажа се, но после трудно се отмива - доста е лепкав и все малко остава. Не мога да разбера къде бъркам - подавам гърдата, бутам бебето към гърдата, защипвам я като сандвич, защипвам я отстрани - не и не - хапе си зърното и това е. Реално аз не знам дали изобщо имам нещо. Много ми се иска да кърмя, това е толкова мило да имаш такава близост с детето си. Само че имам чувството, че аз не правя нещо както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт