Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 477
  • 665
  •   1
Отговори
# 495
  • Denmark
Честито бебче, mdggdm! Hug
В началото май на всички ни се разраняват зърната. Знам, че много боли, но стисни зъби ден-два и ще се подобрят нещата. Като слезе млякото е най-неприятно, но само за вечер беше при мен. Успех Simple Smile

Ние сме на 3 седмици вече и пак ме болят и гърдите - не знам защо, и зърната от предъвкване...

# 496
Paola, ех че хубаво звучи. Имам си крем- лилавия. Мажа се, но после трудно се отмива - доста е лепкав и все малко остава. Не мога да разбера къде бъркам - подавам гърдата, бутам бебето към гърдата, защипвам я като сандвич, защипвам я отстрани - не и не - хапе си зърното и това е. Реално аз не знам дали изобщо имам нещо. Много ми се иска да кърмя, това е толкова мило да имаш такава близост с детето си. Само че имам чувството, че аз не правя нещо както трябва.

Този крем на Weleda е без отмиване. Има малко мирис на билки ,но детето си захапва. Има клипчета ,където показват как се поставя правилно бебето на гърда. Доближаваш зърното към нослето му и то си отдръпва главата назад като си отваря максимално устенцата, трябва да са му отворени на макс,за да захапе и ареолата.  Имай на предвид,че бебчетата не се раждат научени все пак. Това е нещо ново и за теб и за него. И моят мъник хапеше само зрънцето в началото (за това и бяха разранени), но с времето се научихме и аз , и той 💙. Успех и виж клипчетата ,за да добиеш по-добра представа как да се случат нещата 💋.

# 497
mdggdm, честито бебе! Можеш временно да пробваш със силиконови зърна. Аз само с такива кърмя, понеже моето бебе не иска да засуче иначе и може би благодарение на тях не са ми се разранявали изобщо. От време на време ме заболяват и ги мажа с крем по 1-2 пъти на ден.

# 498
Педиатъра каза да не се мие на всяко сменяне, защото ще стане чувствителна кожата и бебето ще свикне така и после като няма възможност да се мие ще е рев и дискомфорт за бебе. За пъпките по лицето и на нас каза че ще излизат и изчезват, но не спомена за акне. Иначе за месец сме наддали  почти кг, само се кърмим..
Дейзи, това ако хич не  е на добре, бебе да не се обезводни. Ако и днес продължава така потърси лекар.
Разстройството не е  непрекъснато, а само един или два пъти.
Чудя се дали не е от чая за кърмачки🙄 илип от 2те капки краве мляко в кафето.. евентуално и от пробиотика🤔🤔🤔

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 01:46 от Daisy1123

# 499
Аз също имах съмнения за разстройство, няколко дни давахме прахче Ентерол веднъж дневно, бяхме увеличили пробиотика и също ѝ давах оризова вода. Притеснявах се да не се запече, но течното даже не спираше. Накрая отидохме на детска консултация и помолих педиатърката да погледне в памперса понеже се беше наакала. И тя каза, че по-течната консистенция е нормална, ако в акито има несмлени частици (ние имахме) и че понякога акито променя консистенцията си заради коликите. В последствие акито се оправи от самосебе си. Иначе през това време просто я вардех да не се обезводни.

# 500
Момичета, правили ли сте чай от копър и анасон за коликите? Искам да му направя, но не знам по колко се слага.

# 501
  • Пловдив
Аз си правя чай от семена на копър, анасон и резене, но е за мен, не за детето. Гледах една лекция по време на бременността и от там си записах. Незнам дали му влияе, че той си е спокоен и няма колики засега, но чая е вкусен и си го пия. Blush

# 502
Апартаментът ни е хладен и нощно време обличам госпожицата с дълго ръкавче , но тънко. След като на мен ми е хладно, предполагам и на нея😂 Денем сме с боди с къс ръкав.
За мамите, които дават АМ как смятате колко мл да давате на бебето? На опаковката пише 1-2седмица 60 мл вода, а на мен при изписване от родилното ми казаха,всеки ден да увеличавам мл до 100 и после да задържа. Изписаха ни на хранене на 50 мл. Към днешна дата беба яде много малко през деня по 50/60 мл. Заспива в 12 и се буди в 6 сутринта и тогава е много гладна и хапва 90 мл.
Притеснявам се тези 90 мл да не са и много?
Също така за мое лично спокойство, искам да попитам вашите бебета стягат ли си често устичката?
Заради кърменето, тъй като все още се мъчим, все има консултант който ми лепва диагнози на бебето. Първо беше къса юздичка, сега много си стяга устата значи има хипертонус.🤔

И моята яде малко. Само меря. Днес почти не е наддала. На мен ми казаха, че са ми лоши зърната. Само че с постоянство си засука. Много спи, малко яде, или поне на мен ми се вижда малко.

# 503
  • Пазарджик
Честито, mdggdm! Трябва време да се напаснете с бебчето и да се кърмите с удоволствие. Както са предложили момичетата опитай със силиконовите зърна и се мажи постоянно, виж дали захапва и около зърното, бих добавила да кърмиш само от едната гърда, за да има време другата да зараства и проверете да не би да има къса юздичка. Успех!

И нашият момък ни напишкваше, но сега като сменям памперса и го мия (аз на всяко сменяне мия) го държа на чешмата по-дълго и го чакам да се изпишка. Вече почти винаги се получава, даже му казвам “пишш, пишш”, ако не се е изпишкал, правя номера с чистия памперс, както беше споменат по-нагоре.

И да се оплача от пелените Молфикс — почти всеки път изпускат. Вчера и днес само се преобличаме. С тези на лидл нямах никакви проблеми. Ще трябва да си заминат в коша.

# 504
  • София
Момичета, правили ли сте чай от копър и анасон за коликите? Искам да му направя, но не знам по колко се слага.
Аз правя от анасон и от копър, но по отделно. От копър го приготвям по следния начин: половин ч.л. семена от копър запарвам за половин час в 100 мл. вода и после малко го разреждам с чиста вода, за да не е чак толкова наситен. Например в шишето сипвам 60 мл. чай и 20 мл. вода.

Анасон по подобен начин, само дето анасонът не го запарвам, а го варя за 1 минута. Пак 100 мл. с половин лъжичка семена от анасон и после разреждам с чиста вода.

Честно казано детето ги понася доста добре и двата и съм доволна, но чисто вкусово копърът повече й харесва и повече го пие.

# 505
Вчера при гастрото се потвърдиха съмненията ми, че бебка има рефлукс.
Кити, какво ви накара да отидете на специалист, за да се установи рефлукс? Последните 3-4 дни започна по-често да повръща малката и почвам да се притеснявам малко.

В началото ползвах многократни подложки за повиване, но случайно открих едни хартиени еднократни в Джъмбо и сега съм с тях. Харесват ми, защото попиват като се напиша и директно изхвърлям.

mdggdm, да ви е жив и здрав Димитър, много щастлив и много да ви радва. Champagne Champagne Champagne
Основната причина беше, че много се дави, дори когато спи. Постоянно хълца, трудно се уригва, все има слюнка или мляко в устата. Връща й се храната, тя я преглъща и започва да плаче. Но най - много ни притесняваше това, че се дави и все трябва някой да стои над нея. Нощем сме все на тръни.

# 506
За чистата молитва как седят нещата трябвали майката и бебето да не са излизали 40дни от вкъщи, че ми казаха че щом съм излизала и с бебето не трябвало да се прави молитва. Предстои ми пътуване и бебчо ще седи при баба си почти цял ден, колко време мога да държа шишенцето с кърма в хладилника и как ги затопляте после шишетата?

# 507
Няма такива работи. Никой не те пита. Отиваш си на молитва и толкова.

# 508
За чистата молитва как седят нещата трябвали майката и бебето да не са излизали 40дни от вкъщи, че ми казаха че щом съм излизала и с бебето не трябвало да се прави молитва. Предстои ми пътуване и бебчо ще седи при баба си почти цял ден, колко време мога да държа шишенцето с кърма в хладилника и как ги затопляте после шишетата?
Кърмата може да стои в хладилник между 3-6 дни, аз затоплям като слагам кърмата в шишето и го слагам в нагревателя за шишета. Ако нямаш - на водна баня.
За молитвата, това което са ти казали не е вярно със сигурност. На мен пък ми казаха, че ако майката е имала полов контакт през тези 40 дни, се четяла молитва само на бебето, защото тя всъщност не се е запазила “чиста”. И това ми се струва пълна глупост, като отида другата седмица ще видим.

# 509
Tonito, не хвърляй пелените още, след седмица може да уплътняват Simple Smile С баткото бях на пелени от ДМ и Лидл...имаше периоди в ,които нямаше пелена,която да не пропусне или да не се отбележи на крачетата все едно да му малки. Но след седмица -две нещата се променяха от раз.
До вчера имах "зверче" ,което почти  не млъкваше, все я болеше коремче. Днес майка ми дойде да я види и "О, чудо!" - най- кроткото бебе. Спа през цялото време.
Аз пия чай за кърмачки  и в него има всичко изброено... мисля. Нямам повече кърма,нито са спрели билките е корема на малката.....с баткото само един път след чай ударно ми " преляха" гърдите до болка.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 21:16 от Harista

Общи условия

Активация на акаунт