Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 257
  • 665
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И нашата през деня е с боди с къс ръкав, вечер спи с ромпърче или боди с дълъг и ританки.

Забелязах, че последните 2 седмици много взехме да се караме с мъжа ми. Явно умората си казва думата и двамата сме много изнервени. Дано да попреминат нещата, че за такива глупости се дрънкаме, не е истина и мен ме избива все на рев. Надявам се да не карам бякаква постродилна депресия Sleepy

# 346
  • София
О, аз започнах да рева за щяло и за нещяло след като родих. По време на бременността не успя да ме удари хормона, но сега за сметка на това май ще ме удари депресия. Преди няколко вечери МП ми вика "Изглеждаш ми нервничка, защо така?". Отговорих му, че съм изнервена и сигурно затова така изглеждам, а той ме погали по главата Satisfied

# 347
Аз днес го държах само по памперс и чорапки и покрит с мусолинова пеленка.. та най-накрая се успокои това детенце,явно жегите го морят.Следобед му слагам късо ръкавче.Вечерно време за спане  му слагам ромпърче с дълъг ръкав.

# 348
Сега го заварих нашия за втори път, че се обърнал по корем докато спи.
Уж е рано сам да се обръща, обаче той си вири дупето и се обръща някак си.

# 349
Аз го обличам само с боди с къс ръкав без значение дали е ден или нощ. У дома работят 2 климатика на 25° които не са в стаята на бебчо, но хладината си стига и до там.
За коликите давам  еспумизан комфорт ( уж били по хубави) на всяко хранене. За сега  спокоен, но изпуснем ли времето за сън...после ме качва на черешата. Яде на 3 часа + нощното хранене. На кърма сме, но от шише...на гърдата заспива много бързо и се буди след 20 минути с рев. От шишето заспива още на 40 мл. а останалите ги цока заспал😆 Давам 120 мл.

# 350
Аз от болницата я държа по боди с къс ръкав и денем и нощем, само сутрин последно време като е по-хладно слагам ританки или чорапки. Жега е, не мога да си представя да я държа с дълги ръкави

# 351
Ох, момичета......днес ми "кипна лайното" за пореден път ( извинете за израза). От месеци наред една група гаменчета постоянно нарушават спокойствието на квартала. Имат афинитет към ромите, дебнат ги ..няма значение светло - тъмно. целят ги с камъни, яйца, гонят ги с пръчки, хвърлят пиратки по тях и в подлеза без да се съобразяват кой минава, целят с камъни автобусите и др. Ако някой им направи забележка почват да му се "стряскат " и ежат. Днес ги видях пак в действие, докато се чудя дали ще се задържат да викна патрулката да ги стресне малко и изведнъж хукнаха да бягат към нас( аз с баткото и бебето). Покрай нас минаваше един циганин и единия младеж си нахлузи маска на главата и го виждам как се готви да мята нещо.....само завъртях количката и грабнах баткото, защото помислих, че може и пиратка да е. Развиках се......веднага на 112. Лошото е, че докато няма официална жалба ( но не им знам имената) казват, че нищо не могат да направят. Много хора ги знаят кои са но си траят, кой го е страх да не влезе в конфликт с тях, кой да не си развали взаимоотношенията с родителите им, кой се притеснява да не си го изкарат на децата.....и всеки си трае. Много, ама много се дразня на такива комплексирани хора, които си мислят, че всичко могат да правят.

За "ангелската целувка" : тя се появява най-често на очите или на тила , получава се когато бебето се ражда и главичката се опира в срамната кост за по-дълго време. Минавала за различно време.

С тази бременност не сме имали "семейни кризи".....или поне не такива като с предната. Тогава първите месеци ( аз нямам спомен) ама ММ казва, че съм била доста дива и съм палела от 1/4. От както се е родила малката един път ме изби на рев от яд и се "счепкахме" леко, но иначе няма драми....

Не вярвам много в такива неща, но с баткото в края на 8я месец претърпяхме ПТП и първото, което направих е да се хвана за корема след удара. Сега има едно родилно петно там където ми беше лявата ръка. Този път се чудех дали ако пак ме стресне нещо силно и се докосна ще се роди бебе пак с родилно петно....еми нямах такъв голям уплах, но пък мисля, че малката също има на гръбчето Simple Smile Върви точно като при батко ѝ, все още е много бледо да се каже дали ще се изчисти или дали ще потъмнее.

# 352
Аз родих секцио, а си иМаме ангелска целувка. Имаме и белег  на бедрото като сърчице. Аз знам, че ако откраднеш нещо и на първото място което се пипнеш там се получава белег.
Лайка, и ние се обърнахме по корем още на 20 дена.

# 353
  • София
Нашата госпожица има такова родилно петънце на коремчето. Една акушерка каза, че щяло да изчезне след време, а пък аз го намирам за супер сладко и не ми се иска да изчезва.

Аз поверието го знам, че докато си бременна като ти се прияде нещо и не хапнеш веднага, първото място, където се пипнеш - там излиза. Аз нямам спомен нещо да съм искала неистово и да не съм си го набавила, ама ей на...има си петънце Blush

# 354
Ох, на мен ми е много трудно да го чистя това мъжко дупе 😄
Днес беше цирк.
Сменям памперс, каката в другия край седи и вика "Плаши, плаши, " плаши се от чурката и пъпчето 😅
В същото време бебето се наака и напишка без памперс.
Аз се опитвам да чистя и да успокоя каката, че няма страшно 🥴

# 355
  • Denmark
Момичета, не мога да повярвам, че свърши най-чаканият за нас месец тази година! Сега, като се връщам, минаха неусетно седмиците преди и след раждането, колкото и да мрънках, че не мога да чакам повече, така че търпение на мамите, които все още очакват! Съвсем скоро ще гушкате, дундуркате, храните и целувате малките бонбони! И ще им се примолвате да поспят малко, за да свършите нещо вкъщи или пък да дремнете и вие, но това са подробности. 😄😄
Благодаря на всички, с които споделихме това приключение! Дано продължим и занапред! Ще трябва обаче да сменим темата и раздела съвсем скоро. Също и забелязах някои момичета, които пишеха доста в началото, но последно време не са, надявам се и там всичко да е наред!

Нашият бандит вчера хич не спа и по този повод се дра от рев последните 30 минути от разходката, та се видяхме в чудо с баща му, понеже ни беше за първи път. 😄 После явно беше много изморен и сме спали от 21 ч снощи до 6, като се будеше да хапва по малко 2-3 пъти (и на мен така ми се спеше, че даже не помня колко пъти съм му дала да цока 😄😄😄). И пак си спинка до мама и тати, но това ни е първата цяла вечер с таткото да спим един до друг от раждането. Иначе ние с бебчо отиваме в хола по нощите като не иска да спи.. Е, беше хубаво 😄 но не очаквам скоро пак да спим толкова много 😄

Някоя мама да спазва някакъв режим на хранене? На мен хем ми се ще, хем ме е страх да не ми спре кърмата...

# 356
Аз не спазвам режим, но доста често огладнявам и все търся нещо за ядене.
Нямам търпение бебето да започне да спи по цяла нощ без да се събужда за ядене, но май има още доста да си почакам😄

# 357
Бебка  е малка и с храненето е драма. Често се задавя. Добре, че ми казаха лесен метод да й освобождавам носа, без да я обръщам и тръскам.
Моля те кажи за какъв метод става въпрос?

Над нослето, между очите, с леки движения отдолу нагоре разтъркваш няколко.пъти. Досега безотказно. Първият път като се задави не знаехме и я обръщахме , беше голямо давене. И двамата с мъжа ми изпаднахме в паника. Аз се разревах. Беше кошмар. Моя позната акушерка после ми каза този номер. Не знам защо в родилното никой не обяснява на майките нищо.

Да ви питам, вие мерите ли кко ядат децата и колко наддават?  Знаете ли колко е нормално да ядат на ден, ако са само на кърма?

# 358
Апартаментът ни е хладен и нощно време обличам госпожицата с дълго ръкавче , но тънко. След като на мен ми е хладно, предполагам и на нея😂 Денем сме с боди с къс ръкав.
За мамите, които дават АМ как смятате колко мл да давате на бебето? На опаковката пише 1-2седмица 60 мл вода, а на мен при изписване от родилното ми казаха,всеки ден да увеличавам мл до 100 и после да задържа. Изписаха ни на хранене на 50 мл. Към днешна дата беба яде много малко през деня по 50/60 мл. Заспива в 12 и се буди в 6 сутринта и тогава е много гладна и хапва 90 мл.
Притеснявам се тези 90 мл да не са и много?
Също така за мое лично спокойство, искам да попитам вашите бебета стягат ли си често устичката?
Заради кърменето, тъй като все още се мъчим, все има консултант който ми лепва диагнози на бебето. Първо беше къса юздичка, сега много си стяга устата значи има хипертонус.🤔

# 359
Апартаментът ни е хладен и нощно време обличам госпожицата с дълго ръкавче , но тънко. След като на мен ми е хладно, предполагам и на нея😂 Денем сме с боди с къс ръкав.
За мамите, които дават АМ как смятате колко мл да давате на бебето? На опаковката пише 1-2седмица 60 мл вода, а на мен при изписване от родилното ми казаха,всеки ден да увеличавам мл до 100 и после да задържа. Изписаха ни на хранене на 50 мл. Към днешна дата беба яде много малко през деня по 50/60 мл. Заспива в 12 и се буди в 6 сутринта и тогава е много гладна и хапва 90 мл.
Притеснявам се тези 90 мл да не са и много?
Също така за мое лично спокойство, искам да попитам вашите бебета стягат ли си често устичката?
Заради кърменето, тъй като все още се мъчим, все има консултант който ми лепва диагнози на бебето. Първо беше къса юздичка, сега много си стяга устата значи има хипертонус.🤔

И моята яде малко. Само меря. Днес почти не е наддала. На мен ми казаха, че са ми лоши зърната. Само че с постоянство си засука. Много спи, малко яде, или поне на мен ми се вижда малко.

Общи условия

Активация на акаунт