Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 87 452
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Преминавам през доста тежък етап в живота си. Бихте ли ми препоръчали нещп, което да ми помогне да се справя.
Благодаря!
Макар и наивни разказите в "Пилешка супа за душата" смятам, че могат да помогнат в такава ситуация. Другият вариант е да се търси увлекателна, ненатоварваща книга, която да ангажира вниманието и да откъсне човек от реалността. За мен лично повечето трилъри са такива. Последният такъв беше "Лотарията".
#BGMammaЧете

# 646
"Силата на положителното мислене" от Норман Винсънт Пийл,на мен ми помогна.

# 647
Тук много сме си писали за "Където пеят раците" - аз съм също влюбена в нея, очаквах и филма с нетърпение, разочаровах се малко, защото в главата ми местата на действията и сюжетът стояха някакси по различен начин, но книгата ми е в Топ 5, наред с "Шантарам", "На Изток от Рая" и още няколко.

По темата за книгите в тежки периоди, аз бих препоръчала "Тайната". Освен много верни неща, има практики, които помагат,както и "Парижката книжарница" - друга любима (за нея също съм писала тук), красив разказ за любов, раздяла, пътуване, осъзнаване, приятелства - весела и тъжна на моменти, много емоционална при всички случаи

#BGMammaЧете

# 648
На мен "Където пеят раците" не ми хареса.
Приятно написана, лесно се чете. Обаче цялата история зчучи като абсолютна фантасмагория - дете, което с години живее само... Невъзможно да се случи.

Моята терапия за тежки периоди са тежки книги и филми на ужасите. Колкото и странно да звучи, на фона на наистина тежки ситуации, нашите проблеми изведнъж придобиват по-приемлив вид.

Често в моменти на затруднение се сещам за "Хиляда сияйни слънца" на Халед Хосейни.

# 649
Едит Егер и историята ѝ е подходяща за преодоляване на вътрешни спирачки в трудни ситуации, освен че е оцеляла от нечовешките условия в лагер, след това тя става психолог и до днес, на преклонна възраст продължава да оказва подкрепа на пациентите си.
За бягство от неприятната реалност са чудесни и книгите в жанр фантастика и фентъзи, според мен.

# 650
Аз пък смятам, че в тежките си периоди човек има нужда от позитивизъм, хубава мисъл, заобграждане от цветя/цветове, радост. Като човек, който още бори тежка депресия, хипохондрия и булимия, твърдя, че забраната за гледане на новини, филми на ужасите, четене на трилъри (които иначе са ми любими), криминални романи и т.н. ми се отрази изключително добре като терапия и подобри значително психичното ми здраве. Разбира се, при всички различни неща работят, изказвам се за себе си, не се налагам, не генерализирам, като съм на мнение, че наистина "човек е това, което чете".

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 14:22 от Yst_89

# 651
Хората са различни, аз пък имам нужда да чета или гледам такива филми. Харесвам криминалистика, харесвам книги, в които може да се смееш и да ревеш😀 да има любов, да има тъга, да има забавление, мистерия, да ме държи под напрежение.. емоционална съм и книгите, които най-обичам са ми ръчкали в емоциите дълбоко и следователно са оставили в мен най-трайна следа.

# 652
Здравейте.
Нещо подобно на " Чичо Томовата колиба" може ли да ми препоръчате?
#BGMammaчете

# 653
"Да убиеш присмехулник"?

# 654
  • София
Здравейте.
#BGMammaчете

Танцуващата с вода – Та-Нехиси Коутс
„Танцуващата с вода разказва историята на смелия Хайрам Уокър, роден в плантация за роби в залязващата и покварена Вирджиния. Негов баща е собственикът на мястото, а майка му е робиня, отдавна продадена в западните щати, където още държат чернокожите във вериги. Без всякакви спомени за нея момчето отраства при своя бял родител, но в редиците на несвободните. До деня, в който на деветнайсет години му се случва нещо необикновено – Хайрам пада в бурните води на реката и по чудо оцелява.

# 655
Здравейте.
#BGMammaчете

Танцуващата с вода – Та-Нехиси Коутс
„Танцуващата с вода разказва историята на смелия Хайрам Уокър, роден в плантация за роби в залязващата и покварена Вирджиния. Негов баща е собственикът на мястото, а майка му е робиня, отдавна продадена в западните щати, където още държат чернокожите във вериги. Без всякакви спомени за нея момчето отраства при своя бял родител, но в редиците на несвободните. До деня, в който на деветнайсет години му се случва нещо необикновено – Хайрам пада в бурните води на реката и по чудо оцелява.
Леле, хиляди благодарности.
Почнах книгата днес. Чета други в момента, но не се стърпях. Вече съм на 158стр. Уникална!!!! Благодаря сърдечно
#BGмамаЧете

# 656
Някой чел ли е поредицата "Деца на гората" ?
Заслужава ли си? Може ли примерни страници, защото не намирам в интернет?
Гледах филм, който е по първата част от поредицата и много ми допадна, затова се интересувам как са книгите.

#BGмамаЧете

# 657
Някой чел ли е поредицата "Деца на гората" ?
Заслужава ли си? Може ли примерни страници, защото не намирам в интернет?
Гледах филм, който е по първата част от поредицата и много ми допадна, затова се интересувам как са книгите.

#BGмамаЧете
И аз бях запленена от филма и прочетох поредицата. Уникална е. Заех книгите от библиотеката и за съжаление не мога да ви съдействам със снимки на страниците й. Съветвам ви да я прочетете, няма да бъде загубено време, определено.
#BGMammaЧете

# 658
Квартеронката ...

# 659
Здравейте.
#BGMammaчете

Мога да препоръчам "Слугинята" Катрин Стокет.

Общи условия

Активация на акаунт