Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 701
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Моля за препоръка на книги, подобни на "Самодивски сезени"

# 556
  • София
Търся книга за Седемте рилски езера

# 557
# 558
  • Варна
Здравейте, можете ли да ми препоръчате книги подобни на Властелинът на пръстените и Ерагон, да няма много кървища и гадости. Пробвах и Игра на Тронове, но не ми допадна. Купила съм си и всички останали на Толкин и Паолини.

# 559
mimimi04, може да пробваш с Колелото на времето от Робърт Джордан или Землемория на Урсула К. Ле Гуин. Също и поредицата Спомен, Печал и Трън на Тад Уилямс. Ако искаш дълго приключение аз много харесвам книгите за Космера на Брандън Сандерсън, не са близки до Толкин, но определено имат доста фенове. Естествено трудно ще се намери нещо което да замени Властелина на пръстените, но винаги е така с класиките Relaxed

# 560
А аз търся нещо подобно на Хари Потър.
Искам магия, красота, уют.

Помня, че като излязоха четях буквално денонощно, поглъщах книгите с жажда и нетърпение да разбера какво се случва. И се чувствах наистина вълшебно.
Отдавна нищо не ме е запленявяло истински. А дори и някоя книга да ми е интересна и да бързам за развръзката, после го няма това чувство на топлина, магия.

П.п. Властелинът само съм гледала на филм. Не съм ги чела. Не ме запленява. Да не кажа, че даже са ми леко досадни 3 часа филм...

# 561
  • София
Днес я започвам:

# 562
  • Майничка
Рошличката, пробвай "Сребърна приказка" на Наоми Новик. Единична е, има я и в читанка.

# 563
Рошличката, може да опиташ с “Хобит” (ако решиш да дадеш шанс на Толкин), по-лесен е за четене и е като приказка.
P.s. И едно меме от нета относно филмите по книгите му, много добре ги илюстрира, според мен:
Скрит текст:
Извън това, пак в света на Толкин, много харесах историята за Берен и Лутиен, тя има няколко варианта, един от първите, този може би е достатъчен като кратък скок в магичния му свят:
Скрит текст:
Разказ за Тинувиел

https://chitanka.info/text/50027-beren-i-lutien/2#textstart

Само не съм сигурна дали добре ще се разбере самия свят, без сте чели поне началото на Силмарилион.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 10:25 от fenyx

# 564
"Мистерията на къщата с часовника"

# 565
  • Сред мелниците
Рошличката, пробвай "Сребърна приказка" на Наоми Новик. Единична е, има я и в читанка.
Все се каня да започна фентъзито на Новик. Имам свалени всички от читанка.
Знаете ли дали има връзка между книгите и ако има  в каква последователност се четат.
Изтръгнати от корен май е първа. Но дали само е писана първа или слага началото?

# 566
  • Майничка
Отделна е, както и "приказката". За другите не зная.

# 567
Търся увлекателна книга за 6-7 годишно дете. Нещо, което е едновременно лесно и образователно за четене обаче.

И един въпрос към Анонимен - как си скриваш броя на мненията? И аз искам моите да бъдат винаги X Grinning

Освен това профилът ми да е максимално скрит Grinning

# 568
На сина ми първата самостоятелно прочетена цяла книга му беше Патиланско царство и много му хареса, искрено се забавляваше. Беше на седем и половина някъде. Но не му я бях чела преди това и наистина му беше интересна.

# 569
Търся увлекателна книга за 6-7 годишно дете. Нещо, което е едновременно лесно и образователно за четене обаче.

"Огромният крокодил",
"Вълшебният пръст"
на Роалд Дал

Общи условия

Активация на акаунт